0 نظر
211 بازدید

هفدهم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز دوشنبه هفدهم فروردین ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، شانزدهم جمادی الثانی ۱۴۳۶ هجری قمری، ششم آوریل ۲۰۱۵ میلادی است. ۹۵ سال پیش در چنین روزی، شیخ «محمد خیابانی» به همراه هم رزمانش قیام مسلحانه ای را در تبریز علیه استبداد و استعمار آغاز کرد.
کد خبر : 8835
تاریخ انتشار : دوشنبه 17 فروردین 1394 - 4:12
هفدهم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۷ فروردین ۱۳۵۷

اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در بند رژیم پهلوی ابعاد وسیع بین المللی پیدا و توجه محافل سیاسی و مطبوعاتی دنیا را جلب کرد.

۱۷ فروردین ۱۳۴۳

امام خمینی پس از ۹ ماه بازداشت خانگی سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) آزاد شد و روز بعد به منزل خود در قم رفت. به دنبال آزادی ایشان، بازاریان تهران با برافراشتن پرچم بر سر در مغازه‏ ها و چراغانی، شادمانی کردند.

۱۷ فروردین ۱۳۴۲

رژیم پهلوی برای فریب دادن افکار مردم با تبلیغات سعی کرد تا نهضت روحانیون را به طرفداری از خان ها و زمین داران متهم کند اما با برملا شدن این نقشه به هدف خود نرسید.

۱۷ فروردین ۱۳۴۰

بازار قم فعالیت خود را از سر گرفت. این بازار به دلیل درگذشت آیت الله بروجردی به مدت یک هفته تعطیل شده بود.

۱۷ فروردین ۱۳۳۴

کابینه دوم حسین علاء تشکیل شد. انعقاد پیمان سنتو، اعدام سران فداییان اسلام و برگزاری انتخابات نوزدهم مجلس شورای ملی از رویدادهای مهم دوره ی دوم کابینه وی بود.

۱۷ فروردین ۱۳۱۰

کنسول آمریکا در تهران از دولت ایران درخواست کرد اطلاعاتی درباره میزان صادرات، استعداد و حد استخراج از معادن ایران را به آن کنسولگری بفرستد.

۱۷ فروردین ۱۳۰۴

آیت‏اللَّه مهدی خالصی کاظمی از فقها و علمای برجسته درگذشت. او صاحب اثرهای ارزشمندی چون تلخیص رسایل شیخ مرتضی انصاری، شرح کفایه و قواعد فقهیه بود.

۱۷ فروردین ۱۳۰۳

تلگرام احمد شاه به موتمن الملک ابلاغ شد. در این تلگرام آمده بود که رضاخان آشکارا به دولت و ملت خیانت کرده و از مقام رییس الوزرایی معزول است.

۱۷ فروردین ۱۲۹۹

قیام مسلحانه شیخ محمد خیابانی علیه دولت وثوق الدوله در تبریز آغاز شد. او با کمک هم رزمان مبارزش در سال های پایانی حکومت قاجار در نقاط مختلف کشور به رویارویی با استعمار و استبداد پرداخت.

۱۷ فروردین ۱۲۹۵

دولت ایران بیانیه ای را به درخواست وزیر مختار انگلیس در تهران، مبنی بر محکوم کردن حمله نیروی دریایی آلمان به یک کشتی انگلیسی در دریای مانش صادر کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.