ساخت همزمان ۱۰ فاز خشکی و ۶ سکوی دریایی در پارس جنوبی

double-quot
تهران – جارپرس – روند ساخت و راه اندازی همزمان ۱۰ فاز خشکی و ۶ سکوی دریایی در پارس جنوبی، رکوردی است که با هدف تسریع در بهره برداری از فازهای این میدان عظیم گازی و کاهش فاصله تولید گاز با قطر انجام می شود.
کد خبر : 6667
تاریخ انتشار : دوشنبه 3 آذر 1393 - 5:56
ساخت همزمان ۱۰ فاز خشکی و ۶ سکوی دریایی در پارس جنوبی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، اولویت بندی فازهای پارس جنوبی باعث تسریع در روند اجرای پروژه های در دست اجرا در میدان عظیم گازی پارس جنوبی شد.

به دنبال این دستور، فازهای پارس جنوبی اولویت بندی شدند و پنج فاز ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ که نسبت به سایر فازها پیشرفت بیشتری داشتند در اولویت اصلی و سایر فازها در اولویت بعدی قرار گرفتند.

در نتیجه این تصمیم، توسعه فازهای پارس جنوبی تسریع شد و در اولین گام، واحد اول بزرگترین فاز پارس جنوبی در بهمن ماه سال گذشته به مدار تولید وارد و همچنین قرار شد تا پایان سال جاری یکصد میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شود.

تخمین زده می شود که با توسعه کامل فازهای پارس جنوبی ضمن تامین پایدار نیاز کشور به انرژی، سالانه ١١٢ میلیارد دلار درآمد عاید کشور شود.

با توجه به نقش اساسی پارس جنوبی در تامین انرژی و درآمدزایی، توسعه هرچه سریعتر پارس جنوبی جزو اولویت های اصلی وزارت نفت دولت یازدهم قرار گرفته است.

مهدی یوسفی مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به پیشرفت توسعه فازهای پارس جنوبی می گوید: فعالیت سنگین اجرایی به صورت همزمان در ۱۰ واحد پالایشگاهی و ۶ سکوی دریایی طی سالیان گذشته بی نظیر بوده که همه این دستاوردها با همت جهادی کارکنان صنعت نفت تحقق یافته است.

محمدجواد شمس مدیرعامل شرکت پتروپارس که مسوول توسعه فاز ۱۲ پارس جنوبی است، معتقد است: امسال عملیات ساخت و راه اندازی پالایشگاه فاز ١٢ میدان پارس جنوبی به پایان می رسد.

وی با بیان آنکه عملیات اجرایی زیادی در پالایشگاه فاز ١٢ پارس جنوبی باقی نمانده، اضافه کرد: اکنون همه واحدهای پالایشی این فاز در حال راه اندازی است و در ماه جاری واحد سولفورزدایی این پالایشگاه نیز کار خود را آغاز خواهد کرد.

شمس افزود: از مجموع همه چاه های دریایی این فاز هم اکنون تنها حفاری سه حلقه چاه در سکوی B این فاز باقی مانده که براساس برنامه ریزی انجام شده این سکو با هفت حلقه چاه راه اندازی می شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ماهانه یک میلیون و ۴٠٠ هزار بشکه میعانات گازی و روزانه ٢۵ میلیون مترمکعب گاز، معادل ۵٠٠ میلیون دلار از سکوی A فاز ١٢ پارس جنوبی ارز تولید می شود.

رسول فلاح نژاد مجری فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی در خصوص روند راه اندازی بخش های باقی مانده فاز ۱۲ پارس جنوبی، اظهار داشت: سکوی B فاز ١٢ پارس جنوبی اوایل آذر ماه امسال به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: سکوی C فاز ١٢ پارس جنوبی نیز حداکثر تا بهمن ماه امسال به بهره برداری خواهد رسید، از این رو با بهره برداری از این سکو تا پایان سال تولید این فاز در مجموع به بیش از ۶۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

فلاح نژاد افزود: هم اکنون سکوهای دریایی فاز ١٢ در مرحله بهره برداری و راه اندازی هستند، اما اگر به هر دلیلی در زمستان این سکوها از سرویس خارج شوند، برای آنکه بتوانیم از حداکثر ظرفیت پالایشگاه این فاز در زمستان بهره ببریم خط لوله بین فازی را ایجاد می کنیم.

مجری فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی ادامه داد: برای راه اندازی واحدهای باقیمانده پالایشگاهی در خشکی از گاز این سکو استفاده خواهد شد، اما چون امکان وقوع حادثه یا کار اضافی در این سکو وجود دارد، هم اکنون در حال ایجاد امکان استفاده از گاز فازهای ۶ تا ٧ پارس جنوبی در این فاز هستیم.

فلاح نژاد افزود: هم اکنون عملیات هوکاپ (اتصال خط لوله به سکو)و پیش راه اندازی سکوهای B و C فاز ١٢ پارس جنوبی به پایان رسیده، براساس برنامه ریزی انجام شده عملیات راه اندازی این دو سکو در حال انجام است. براساس آخرین گزارش ها، مشعل سکوی فاز ١۵ میدان گازی پارس جنوبی با هدف تست تاسیسات و تجهیزات این سکو با موفقیت آزمایش شده است.

سکوی ١٨A پارس جنوبی نیز به عنوان دومین سکوی فازهای اولویت دار با روشن شدن مشعل آن، با موفقیت آزمایش شد.

براساس برنامه ریزی انجام شده، سکوی فازهای ١۶ و ١۵ پارس جنوبی به ترتیب در روزهای ١٠ و ٢٠ آبان ماه امسال در سرویس قرار خواهند گرفت.

به گفته مجری طرح توسعه فازهای ١۵ و ١۶ پارس جنوبی تا پایان هفته جاری ترین سوم پالایشگاه این فاز آماده راه اندازی کامل خواهد بود، ضمن آنکه قرار است گاز مورد نیاز این ترین از فاز ١٨ توسط یک خط لوله بین فازی تامین شود.

هم اکنون در پالایشگاه فازهای ١۵ و ١۶ پارس جنوبی روزانه ١٧ میلیون مترمکعب از گاز ترش و خشک فازهای ۶ تا ٨ پارس جنوبی فرآورش می شود.

براساس آخرین گزارش ها، نخستین سکوی فاز ١٧ و ١٨ میدان گازی پارس جنوبی چندی پیش با موفقیت راه اندازی و تاسیسات این سکو با روشن شدن مشعل آن به بهره برداری رسید.

هم اکنون گاز ترش مخزن پارس جنوبی در تاسیسات سکوی A فاز ١٨ وارد شده و برای انتقال به خشکی در انتظار آماده شدن خط لوله بین فازی میان این فاز و فازهای ١۵ و ١۶ پارس جنوبی است، قرار است گاز این سکو در پالایشگاه فازهای ١۵ و ١۶ پارس جنوبی فرآورش شود.

به گفته مجریان طرح توسعه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی با آماده سازی خط لوله بین فازی، چاههای سکوی A فاز ١٨ به ترتیب در جریان تولید قرار خواهد گرفت.

براساس برنامه ریزی، ساخت و نصب دو سکوی اقماری فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی باید تا نیمه نخست سال ٩۴ به پایان برسد.

هم اکنون اسکلت سکوهای اقماری فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی ساخته و عمده سفارشهای کالای این پروژه نیز انجام شده است؛ ضمن آنکه عملیات حفاری در دو سکوی اقماری فازهای ١٧ و ١٨ میدان گازی پارس جنوبی نیز با فعالیت دو دستگاه دکل هم اکنون از پیشرفت ٣٠ تا ٣۵ درصدی برخوردار است.

توسعه فازهای ١٧ و ١٨ میدان گازی پارس جنوبی به منظور تولید روزانه ۵٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی، ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی و ۴٠٠ تن گوگرد و تولید سالانه یک میلیون تن اتان و ١,٠۵ میلیون تن گاز مایع انجام می شود.

تمرکز کارها برای بهره برداری از ۵ فاز اولویت دار پارس جنوبی باعث توقف توسعه فازهای موسوم به ۳۵ ماهه نشده و روند توسعه آنها نیز طبق برنامه پیش می رود.

علی اکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره وضعیت توسعه فازهای اولویت دوم پارس جنوبی موسوم به فازهای ۳۵ ماهه، به ایرنا اظهار داشته است: روند توسعه فازهای موسوم به ۳۵ ماهه در بخش خشکی و دریا به خوبی پیش می رود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه راه اندازی پالایشگاه فاز ۱۹ برای سال آینده در اولویت قرار دارد، افزود: فاز های باقی مانده پارس جنوبی براساس پیشرفت کار اولویت بندی شده اند تا زودتر به بهره برداری برسند.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر تمرکز بر روی فازهای ۱۹، ۱۳، ۲۲ و ۲۴ قرار دارد که بالای ۷۰ درصد پیشرفت دارند.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: با اتمام راه اندازی فازهای اولویت نخست پارس جنوبی، به سراغ سایر فاز های پارس جنوبی رفته و براساس میزان پیشرفت نسبت به اولویت بندی آنها اقدام خواهیم کرد.

فازهای ۱۳،۱۴،۱۹،۲۰،۲۱،۲۲،۲۳ و ۲۴ به فازهای ۳۵ ماهه موسوم هستند که فعالیت بخش خشکی و دریایی آنها در حال انجام است.

میدان گازی پارس جنوبی، یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد.

مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران ۳۷۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد. ذخیره گاز این بخش از میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز به همراه ۱۸ میلیارد بشکه میعانات گازی است که حدود ۸ درصد از کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.