0 نظر
92 بازدید

سنبل

double-quot

سنبل معمولاً پیازهای نیمه مقاوم به سرمای این گیاه را پیش رس میکنند تا در عید نوروز از گل آن‌ها استفاده کنند. پیازهای سنبل را در محیطی با خاک سبک و غنی از مواد غذایی کشت میکنند. اما برای کاشت این پیازها باید دو نکته را مورد توجه قرار داد :   ۱)۳ تا ۴

کد خبر : 6357
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 15 آبان 1393 - 7:28
سنبل
سنبل

معمولاً پیازهای نیمه مقاوم به سرمای این گیاه را پیش رس میکنند تا در عید نوروز از گل آن‌ها استفاده کنند. پیازهای سنبل را در محیطی با خاک سبک و غنی از مواد غذایی کشت میکنند. اما برای کاشت این پیازها باید دو نکته را مورد توجه قرار داد :

 

۱)۳ تا ۴ سانتی‌متر از انتهای پیازها خارج از خاک قرار گیرد. همه طول پیاز را در داخل خاک قرار ندهید؛

 

۲)     بعد از کاشت پیاز ابتدا مدتی در حرارت پایین باشد، تا حجم مناسب و لازم ریشه در روی پیاز‌ها تشکیل شود. سپس این پیازها را به مکان گرم با درجه حرارت حدود ۱۵ درجه انتقال دهید تا رشد اندام‌های هوایی آغاز شود. چنانچه نحوه تشکیل ریشه بخوبی انجام نگیرد استقرار گیاه در خاک و رشد و نمو بعدی گیاه با موفقیت همراه نخواهد بود.

 

برای به گل رفتن و دوام گل‌های سنبل، قبل از کاشت باید پیازها تیمار حرارتی شوند. سنبلهای کاملاً درشت قبل از برداشت برای مدتی در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد، سپس حداقل به مدت ۶ هفته در دمای ۹ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند و بعد از آن برای کاشت گیاه شرایط و مواردی را که قبلاً گفته شد را به همان ترتیب اجرا کنید تا یک سنبل پر گل داشته باشید.

 

 

 

تکثیر سنبل بوسیله پیازچههای محدود و کم آن صورت میگیرد. معمولاً برای افزایش تعداد پیازچهها در سطح قاعده پیاز خراشهای مثلثی شکل و یا خراشهایی بصورت صلیب ایجاد کنید. بدین سان محلهای خراش داده شده باعث تحریک به پیازشدگی پیاز میشوند. اما بطور معمول تعداد پیازچههای بدست آمده از پیاز­های متوسط و معمولی سنبل فقط بین ۳ تا ۵ پیازچه است، به همین دلیل تکثیر سنبل با محدودیت همراه است.

 

 

 

روش دیگر تکثیر سنبل استفاده از بذرکاری است. برای به گل رفتن بذر پیازهای سنبل زمان طولانی لازم است. هم‌چنین کشت سلولی سنبل یا  Tissue culture هم روش مناسب دیگری برای تکثیر آن است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.