اعزام نیروی زمینی ایران به عراق درصورت تصویب در شورایعالی امنیت ملی/تبادل آتش میان ایران و پاکستان توسط ارتش دو طرف نبوده است
تهران – جارپرس – عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت : ایران می تواند درصورت درخواست نیروی زمینی از سوی دولت عراق و تصویب آن در شورایعالی امنیت ملی به این کشور نیروی زمینی اعزام کند.
محمد حسن آصفری طی گفتگویی با خبرنگار پارلمانی جارپرس درخصوص چگونگی حضور نیروهای زمینی کشورمان در عراق جهت مقابله با تروریسم اظهار داشت : تا وقتیکه آن ها درخواست نکنند ما هیچ کمکی در این زمینه نخواهیم کرد.
وی ادامه داد : درصورتیکه دولت عراق درخواست اعزام نیروهای زمینی ایران به کشورش را داشته باشد ، این درخواست در شورایعالی امنیت ملی مطرح خواهد شد و در صورت تصویب در این شورا ، ایران می تواند نیروی زمینی به عراق اعزام کند اما صرف درخواست دولت عراق در این خصوص کافی نیست.
نماینده مردم اراک با یادآوری اینکه مردم و ارتش عراق توانایی مقابله با گروه های تروریستی را دارند و نیازمند کمک دیگران نیستند افزود : خط قرمز ما عتبات مقدسه کربلا ، کاظمین و نجف است و اگر تعدی به این اماکن صورت بگیرد نباید منتظر هیچ دستور و مجوزی برای اقدام باشیم و این وظیفه تمام شیعیان است .
گفتنی است احمد بخشایش اردستانی نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی پیشتر در گفتگو با جارپرس با تاکید بر اینکه تنها دو نیروی حزب الله و ایران به دلیل تقابل فکری ، ایدئولوژی و نیرویی که با داعش دارند می توانند این گروه را آرام کنند گفته بود : داعش جناح تندرو اهل سنت را پوشش می دهد و حزب الله نیز جناح تندرو شیعه را نمایندگی می کند . همچنین ایران می تواند ارتش عراق را مسلح و قوی کند و سپاه بدر و خراسانی ها را به شکل زمینی برای مقابله با داعش وارد عمل نماید .
این در حالیست که حیدر العبادی نخست وزیر عراق دوشنبه گذشته در دیدار با هیاتی از عشایر الانبار گفت: ارتش و نیروهای پلیس عراق با کمک نیروهای داوطلب مردمی و رزمندگان عشایر قادر به مقابله با گروه تروریستی داعش و نابودی آن هستند. وی همچنین حضور هرگونه نیروی زمینی خارجی در خاک عراق را برای جنگ علیه گروه های افراطی و تندرو مردود دانست و در عین حال از تلاش کشورها برای مقابله با داعش استقبال کرد.
تبادل آتش میان ایران و پاکستان توسط ارتش دو کشور نبوده است
محمد حسن آصفری در ادامه ، تبادل آتش میان ایران و پاکستان را تکذیب نمود و در این خصوص تصریح کرد : چنین موردی وجود نداشته و اگر برای مثال از خمپاره ۶۰ که دستگاهی کوچک و قابل حمل با دست می باشد نیز توسط تروریست های دو طرف مرز استفاده شده باشد ، این موضوع مربوط به ارتش ایران و پاکستان نخواهد بود.
وی با بیان اینکه ما رفتار دوستانه و برادرانه ای با پاکستان داریم گفت : کشور ما هیچ گونه مشکل سیاسی ، اجتماعی و نظامی با دولت پاکستان نداشته و رفتارمان همواره در جهت توسعه روابط میان دو کشور بوده است .
لازم به ذکر است منابع امنیتی پاکستان بامداد روز جمعه ۲۴-۱۰-۲۰۱۴ ( ۲ آبان ۹۳ ) از اصابت ۶ گلوله خمپاره نیروهای مرزبانی ایران به شهرک مرزی ماشکیل در استان بلوچستان این کشور خبر دادند. یک منبع امنیتی پاکستان که نخواست نامش فاش شود به روزنامه “دان” این کشور گفت: “اصابت این گلوله های خمپاره نیروهای مرزبانی ایران خسارت جانی نداشته است”. وی همچنین تاکید کرد : “نیروهای مرزبانی پاکستان به این آتش باری پاکستان پاسخ دادند”. این منبع افزود: “گلوله های خمپاره نیروهای ایرانی ۳ کیلومتر در داخل خاک پاکستان فرود آمده و منفجر شدند”. این حادثه یک هفته پس از وقوع حادثه مشابهی در منطقه مرزی مند که در آن یک تن از نیروهای مرزبانی پاکستان کشته و ۳ تن دیگر را زخمی شده بود، اتفاق می افتد.
در یک حادثه دیگر ۳۰ تن از نیروهای ایرانی پس از حادثه مند، وارد شهرک نوکندی در بلوچستان پاکستان شده و اهالی آنرا به گروگان گرفتند که با اعتراض شدید پاکستان همراه بود.
این حوادث مرزی باعث شد که مقامات دو کشور برای همکاری بیشتر و تبادل اطلاعات برای کنترل مرز مشترک برای تشکیل جلسه ای بین سرهنگ اعجاز شاهد فرمانده کل نیروهای مرزبانی پاکستان و سردار قاسم رضایی از سپاه پاسداران ایران در تهران موافقت کنند.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰