اختلاف اصولگرایان برسر کرسی های هیات رییسه؛ مجلس در سال پایانی به کدام سو خواهد رفت

double-quot
تهران – جارپرس – یک روز مانده به انتخابات هیات رییس مجلس شورای اسلامی، همچنان اختلافات میان فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت مجلس برای رسیدن به کرسی های هیات رییسه مجلس باقی است و دو طرف نتوانستند بر لیست مشترکی به نتیجه برسند.
کد خبر : 9590
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 خرداد 1394 - 9:35
اختلاف اصولگرایان برسر کرسی های هیات رییسه؛ مجلس در سال پایانی به کدام سو خواهد رفت

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، انتخابات هیات رییسه مجلس نهم برای سال پایانی در حالی قرار است سه شنبه هفته جاری برگزار شود که این بار با توجه به قرار داشتن در سال پایانی مجلس، شاهد تکاپوی زیادی برای کسب کرسی های هیات رییسه مجلس هستیم، در عین حال، دو فراکسیون اصولگرای مجلس نتوانستند برای تهیه لیست مشترک به نتیجه برسند.

ماجرای این اختلاف از زمانی آغاز شد که زمزمه هایی از تهیه لیست مشترکی میان دو فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت از سوی برخی از اعضای این فراکسیون ها مطرح شد.

برخی اعضای این فراکسیون ها معتقد بودند که می توان هیات رییسه کنونی مجلس را حفظ کرد و برخی معتقد بودند که دو فراکسیون باید در ارائه لیست مشترک به نتیجه برسند.

**احتمال تغییر در هیات رییسه مجلس؛ سه استراتژی برای انتخابات

اسماعیل جلیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در این راستا گفت: احتمال آن که از هر فراکسیونی افرادی بخواهند در انتخابات هیات رییسه مجلس شرکت کنند، بسیار زیاد است.

وی به سه استراتژی در حال وقوع برای انتخابات هیات رییسه مجلس اشاره کرد و افزود: استراتژی نخست این است که دو فراکسیون برای ابقای هیات رییسه کنونی به نظر مشترکی برسند که این موضوع حاصل نشده است.

این نماینده مجلس ادامه داد: استراتژی بعدی این است که دو فراکسیون هر کدام لیست های مختلفی را برای انتخابات هیات رییسه مشخص کنند و در آخر این رای گیری نهایی در صحن است که نتیجه را مشخص می کند.

این نماینده مجلس اضافه کرد: استراتژی سوم این است که هر دو فراکسیون اجازه دهند افرادی که می خواهند، نامزد شوند که به نظرم این استراتژی سوم رخ خواهد داد.

جلیلی گفت: با توجه به این که جلسه عصر روز گذشته – یکشنبه- دو فراکسیون لغو شد نشان می دهد که دو فراکسیون به نتیجه نرسیدند و این یعنی برخی از اعضای فراکسیون رهروان ولایت و فراکسیون اصولگرایان می خواهند در انتخابات هیات رییسه حضور یابند.

** اصولگرایان و رهروان ولایت به نظر واحد نرسیده اند/ احتمال رقبای جدید برای ریاست مجلس

کاظم جلالی رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس روز گذشته در جمع خبرنگاران در مورد انتخابات هیات ریسه مجلس و رایزنی های خود با حداد عادل رییس فراکسیون اصولگریان گفت: آقای حداد عادل مدتی پیش بحثی را مبنی بر اینکه ترکیب فعلی هیات رییسه حفظ شود مطرح کرد که من به وی گفتم این موضوع را باید در فراکسیون رهروان ولایت مطرح کنم چون روند فراکسیون دمکراتیک است.

وی اضافه کرد: حداد عادل همچنین گفت و گوهایی را با آقای لاریجانی در مورد حفظ وضع موجود در هیات رییسه مجلس داشت که پاسخ من و آقای لاریجانی این بود که همه نظرها باید در فراکسیون رهروان ولایت مطرح شود که اگر آنان بپذیرند ما قبول می کنیم.

وی افزود: پس از آن فراکسیون اصولگرایان مجلس جلسه ای داشت و در مورد صحبت های آقای حداد عادل موافقت ها و مخالفت هایی ابراز شد. آقای حدادل عادل به من گفت که ما با کلیت این موضوع که تغییری در هیات رییسه رخ ندهد موافقیم.

جلالی گفت: ولی پس از این صحبت ها ما زمزمه هایی شنیدیم که برخی افراد در فراکسیون اصولگرایان می خواهند کاندیدا شوند. من اسم این افراد را به آقای حداد عادل گفتم و بیان کردم که نمی شود این گونه باشد و باید همگرایی که بیان شده حفظ شود ولی آقای حداد گفت من با این افراد صحبت می کنم.

رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس ادامه داد: من امروز با آقای حداد در این باره صحبت کردم و پرسیدم نتیجه کار چه شد که آقای حداد هنوز نتیجه را به من نگفته است.

وی ادامه داد من به آقای حداد گفتم که برخی خبر ها رسیده که عده ای می خواهند برای ریاست کاندیدا شوند که آقای حداد عادل گفت این ها از یک جبهه هستند و سلیقه ای دارند که خیلی مورد توجه قرار نمی گیرد. من به آقای حدادل گفتم این ها از فراکسیون شما هستند و شما باید پیگیری کنید.

جلالی اضافه کرد: تاکنون من سخنی در این راستا از آقای حدادل عادل دریافت نکردم ولی برخی دوستان فراکسیون اصولگرایان که افراد موثری هستند امروز می گفتند ما در جریان صحبت آقای حداد که گفته هیات رییسه فعلی حفظ شود نیستیم و برخی دیگر می گفتند ما حتما می خواهیم کاندیدا شویم.

رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس افزود: من روز پنجشنبه تماس تلفنی با آقای حدادل عادل داشتم و امروز نیز حضوری با وی حرف زدم و پیش از آنکه در جمع شما بیایم تلفنی با وی گفت و گو کردم ولی هم اکنون خبر متقنی در این زمینه نداریم.

جلالی گفت: این موضوع ایده ای است که آقای حدادل پیگیری صادقانه می کند ولی انگار در فراکسیون اصولگرایان به جمع بندی نرسیده اند.

وی در پاسخ به خبری درباره اینکه آیا محمدرضا باهنر نایب رییس کنونی مجلس برای انتخابات هیات رییسه کاندیدا می شود یا خیر گفت: باهنر فرد تشکیلاتی است و اینکه کاندیدا شود یا نشود با خودشان است ولی اگر کاندیدا شود و اگر رقیبی داشته باشد با رقیبش در فراکسیون رقابت می کند.

رییس فراکسیون رهروان ولایت گفت: اگر باهنر در صحن رای بیاورد از پشتیبانی فراکسیون برخوردار می شود زیرا هر کس در فراکسیون رای بیاورد از پشتیبانی فراکسیون برخوردار است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا باهنر در فراکسیون رقیب دارد یا خیر گفت: در داخل فراکسیون ما هنوز کسی به عنوان رقیب مطرح نشده است ولی حالا باید ببینیم آیا تا بعدازظهر کسی کاندیدا می شود یا خیر؟

رییس فراکسیون رهروان ولایت مجلس یادآور شد: نقدهایی نسبت به باهنر در فراکسیون وجود دارد که به وی انتقال داده شد و حتی در جلسه صبح امروز نیز باهنر نقدها را پذیرفت و بیان کرد که باید آنان را برطرف کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ابوترابی فرد نایب رییس کنونی مجلس رای خواهد آورد، گفت: اجماع مستحکم تری نسبت به آقای ابوترابی فرد وجود دارد و وی مشکلی ندارد.

جلالی اضافه کرد: ما پخت و پز خارج از مجمع عمومی نداریم و دکتر لاریجانی اکراه دارند که جلسه خصوصی تری بگذارند تا شائبه ایجاد شود.

نماینده شاهرود در پاسخ به این سوال که آیا برای انتخابات هیات رییسه کاندیدا می شود یا خیر گفت: برخی دوستان به من لطف داشته و دارند ولی من کاندیدا نمی شوم و در مرکز پژ‍وهش های مجلس کارم را دنبال می کنم.

**فراکسیون اصولگرایان ازارائه لیست مشترک درانتخابات هیأت رئیسه عقب نشست

کاظم جلالی رییس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس عصر یکشنبه درباره لغو نشست مشترک فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان گفت: با توجه به عدم تماس آقای حداد عادل برای تعیین تکلیف پیشنهادات مطروحه خود، تلقی ما این است که آنها از موضع خود عقب نشینی کرده اند.

وی ادامه داد: فهرست ۱۲ نفره پیشنهادی این فراکسیون برای شرکت در انتخابات هیأت رئیسه مجلس فردا تعیین می شود.

**نشست عصر امروز فراکسیون رهروان ولایت برای انتخاب نامزدهای هیات رییسه مجلس

اسماعیل جلیلی عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در این راستا گفت: به دلیل لغو جلسه روز گذشته دو فراکسیون بنا شده که عصر امروز – دوشنبه – نشست فراکسیون رهروان ولایت برای انتخاب نامزدهای هیات رییسه مشخص شود.

حال باید منتظر نتیجه و لیست نهایی ماند که از سوی فراکسیون رهروان ولایت مجلس در جلسه عصر امروز اعلام می شود.

**رقابت لاریجانی و حداد عادل در آغاز مجلس نهم

اختلاف و رقابت شدید میان فراکسیون رهروان ولایت و اصولگرایان بر سر کرسی های هیات رییسه مجلس شورای اسلامی به سال نخست مجلس نهم باز می گردد زمانی که علی لاریجانی و غلامعلی حداد عادل به عنوان نامزدهای ریاست مجلس معرفی شدند.

این رقابت بدان دلیل گسترده تر می شد که حدادعادل و لاریجانی هر کدام سابقه یک دوره ریاست مجلس را در ادوار هفتم و هشتم داشتند، ولی در نهایت علی لاریجانی با کسب ۱۷۷ رای در مقابل ۸۹ رای حداد عادل توانست «رییس مجلس» شود که بر این اساس بیشتر اعضای هیات رییسه مجلس از میان هم طیفانش در فراکسیون رهروان ولایت انتخاب شدند.

پس از آن فراکسیون اصولگرایان در اقلیت و فراکسیون رهروان ولایت مجلس در اکثریت مجلس قرار گرفتند، در نهایت در سال اول مجلس نهم، ابوترابی و باهنر به عنوان نواب رییس اول و دوم مجلس، عبدالرضا مصری، سیدشریف حسینی، محمد آشوری، حسین سبحانی نیا، علیرضا منادی سفیدان، شاهین محمدصادقی، محمدحسین فرهنگی، جواد جهانگیرزاده و محمد دهقان نیز به عنوان اعضای هیات رییسه انتخاب شدند که اکثر آنها عضو فراکسیون رهروان ولایت بودند.

**دومین هیات رییسه مجلس/جایگزینی یک عضو اصولگرای به جای رهروان ولایت

در دور دوم انتخابات مجلس نهم،دیگر حدادعادل نامزد ریاست مجلس نشد و تنها احمد بخشایش نماینده اردستان به عنوان رقیب لاریجانی مطرح شد که وی رقیب سرسختی نبود و در نهایت لاریجانی با ۲۱۳ رای توانست به عنوان رییس مجلس انتخاب شود.

در سال دوم مجلس نهم، اعضای هیات رییسه مجلس ابقا شدند و تنها ضرغام صادقی از اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس جایگزین جواد جهانگیرزاده شد.

**سومین انتخابات هیات رییسه مجلس/یک اصولگرای دیگر به هیات رییسه اضافه شد

در سومین سال مجلس نهم، علی لاریجانی همچنان به عنوان رییس مجلس باقی ماند و حداد عادل نیز اعلام نامزدی برای ریاست مجلس نکرد.

در انتخابات دور سوم مجلس نهم نیز ابوترابی و باهنر به عنوان نواب رییس اول و دوم مجلس انتخاب شدند، سیدشریف حسینی، محمد آشوری، حسین سبحانی نیا، علیرضا منادی سفیدان،محمدحسین فرهنگی، ضرغام صادقی و محمد دهقان در سمت های خود ابقا شدند ولی در انتخابات سومین سال مجلس نهم ما شاهد دو تغییر در هیات رییسه مجلس بودیم.

عبدالرضا مصری جای خود به بهروز نعمتی داد و مهرداد بذرپاش جایگزین شاهین محمدصادقی شد.

حال باید منتظر ماند در چهارمین دور از انتخابات هیات رییسه مجلس چه تغییراتی در اعضای هیات رییسه مجلس رخ می دهد و آیا ذائقه نمایندگان تغییر می کند یا خیر؟

از: سمیه لاری

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.