شانزدهم فروردین در آینه تاریخ معاصر ایران



مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:
۱۶ فروردین ۱۳۶۷
یک فروند هواپیمای مسافری خطوط هوایی کویت در مسیر بانکوک به کراچی ربوده شد و در فرودگاه مشهد به زمین نشست. هواپیماربایان که خواستار آزادی ۱۷ تن از زندانیان در کویت بودند، پس از ایران به قبرس و از آنجا به الجزایر رفتند و در آنجا تسلیم شدند.
۱۶ فروردین ۱۳۵۷
در هفتمین روز شهادت دهها تن از مردم یزد، بسیاری از مساجد کشور آیین های بزرگداشت شهدا را برگزار کردند.
۱۶ فروردین ۱۳۳۴
فضل الله زاهدی عامل کودتای بیست و هشتم مرداد زیر فشار امیر اسدالله علم از نخست وزیری کناره گیری کرد. زاهدی رهسپار ژنو شد و ریاست دفتر نمایندگی دایمی ایران در مقر اروپایی سازمان ملل را برعهده گرفت .
۱۶ فروردین ۱۳۳۳
آیت الله میرزا محمد علی مدرس خیابانی در ۷۶ سالگی درگذشت و در تبریز به خاک سپرده شد. مهم ترین اثر این محقق فرزانه، کتاب ریحانه الادب درهشت جلد است که به شرح حال بیش از پنج هزار تن از علما و اندیشمندان می پردازد.
۱۶ فروردین ۱۳۳۲
محمد مصدق نخست وزیر در پیامی رادیویی اعلام کرد که محمدرضا پهلوی حق مداخله در امور اجرایی کشور را ندارد.
۱۶ فروردین ۱۳۱۰
سرتیپ محمد آیرم که روز دوم فروردین ۱۳۱۰ هجری خورشیدی رییس شهربانی شده بود، واحد پلیس سیاسی یا به عبارتی اداره اطلاعات شهربانی را دایر کرد. این برای نخستین بار بود که چنین سازمانی در ایران به وجود می آمد.
۱۶ فروردین ۱۳۰۳
محمد علی شاه قاجار در ۵۴ سالگی بر اثر دیابت در پاریس درگذشت . ۶ سال پس از مرگ وی، پسرش احمد شاه نیز دارفانی را وداع گفت.
۱۶ فروردین ۱۳۰۲
کنسول جدید بوشهر که یک سرهنگ ارتش انگلیس بود با ۷۰۰ پیاده و ۵۰ سوار وارد این بندر شد.
۱۶ فروردین ۱۳۰۲
مشاور الممالک وزیر مختار ایران در روسیه در نامه ای محرمانه به ذکاءالملک وزیر امور خارجه نوشت که وی نگران است که با تحریک انگلیسی ها کودتایی انجام شود.
۱۶ فروردین ۱۳۰۰
در مجلس نمایندگان انگلیس وزیر جنگ در پاسخ به تعداد نیروهای دولت انگلیس آمار زیر را ارایه داد: ۱۲ هزار و ۴۰۰ تن از نیروهای انگلیسی و ۷۲ هزار و ۳۰۰ تن از نیروهای هندی در بین النهرین مستقر هستند و ۲ هزار و ۳۰۰ تن از نیروهای انگلیسی و ۹ هزار و ۳۰۰ تن از نیروهای هندی در ایران حضور دارند.
۱۶ فروردین ۱۲۹۲
زلزله در شهر بویین زهرا واقع در استان قزوین صدها خانه مسکونی را ویران کرد. یک هزار و ۲۰۰ تن از مردم در این حادثه ی غم انگیز کشته شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰