0 نظر
212 بازدید

رزمایش دوجانبه آمریکا و مالزی/ مقابله با چین یا تقویت همکاری

double-quot
کوالالامپور – جارپرس – رزمایش آموزشی دوجانبه نیروهای مسلح مالزی و آمریکا در سکوت خبری مقامات مالزی و در راستای سیاست کاخ سفید برای افزایش حضور نظامی پنتاگون در جنوب شرق آسیا آغاز شد.
کد خبر : 5004
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 شهریور 1393 - 4:10
رزمایش دوجانبه آمریکا و مالزی/ مقابله با چین یا تقویت همکاری

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، این رزمایش دو جانبه در حالی از روز دوشنبه آغاز شد که تنها سفارت آمریکا در کوالالامپور در بیانیه ای از آغاز این رزمایش خبر داد و روزنامه های مالزی تنها به انتشار بیانیه این سفارتخانه بسنده کردند.

رزمایش نیروهای مسلح آمریکا و مالزی در حالی برگزار می شود که ˈنجیب تون رزاقˈ نخست وزیر این کشور هفته جاری مدعی شد آمریکا بر مناسبات مالزی با کشورهای جهان تاثیر ندارد.

رزمایش آموزشی و آبی – خاکی آمریکا و مالزی تا ۱۱ شهریور ادامه می یابد و نیروهای مسلح دو کشور آمادگی خود را برای همکاری در دو حوزه آبی – خاکی افزایش می دهند.

آشنایی دریایی، شناخت تسلیحات، تمرینات آبی – خاکی، زندگی در جنگل و پاسخ سریع به برنامه ها در این رزمایش تمرین می شود.

آمریکا این رزمایش را یک تمرین و چالش واقعی برای بهبود توان دو کشور به منظور تامین امنیت منطقه ای و جهانی دانسته است.

آمریکا در حال افزایش حضور نظامی در جنوب شرق آسیا برای مقابله با نفوذ چین به عنوان قدرت اقتصادی جهان و آسیا است.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون ) در گزارش چهارسالانه خود تاکید کرده است واشنگتن به دنبال افزایش حضور نیروهای نظامی خود به ویژه نیروی دریایی در آب های جنوب شرق آسیا است و به گفته تحلیلگران برگزاری رزمایش های مشترک آموزشی آمریکا در منطقه نیز در این چارچوب انجام می شود.

پنتاگون تقویت نیروی نظامی به ویژه توان دریایی آمریکا در جنوب شرق آسیا را پاسخی به افزایش توان دریایی چین اعلام کرده است.

استرالیا و آمریکا اخیرا توافقنامه ای ۲۵ ساله در مورد وضعیت نیروهای نظامی دو کشور امضاء کردند که می تواند برای حضور تفنگداران آمریکایی مستقر در ˈداروینˈ استرالیا چارچوبی قانونی معین کرده و مجوزی به منظور گسترش حضور نظامیان آمریکایی طی دو دهه و نیم آینده در استرالیا، منطقه اقیانوس آرام و جنوب شرق آسیا باشد.

آمریکا همواره به دنبال نفوذ در منطقه جنوب شرق آسیا و کاهش نقش چین در این منطقه است و برای دستیابی به این هدف اقدام به تحریک کشورهای عضو اتحادیه آ.سه.آن و تشدید اختلافات در دریای چین جنوبی می کند.

چین در این منطقه با فیلیپین، مالزی، ویتنام و برونئی از کشورهای اتحادیه جنوب شرق آسیا بر سر مالکیت بخش هایی از دریای چین جنوبی اختلاف دارد.

تاسیس پایگاه های نظامی و برگزاری رزمایش با کشورهایی که با چین اختلاف ارضی دارند از جمله اهداف آمریکا در منطقه است.

این در حالی است که نخست وزیر مالزی مدعی است پوتراجایا سیاست خارجی خود را دارد و هیچ یک از کشورهای آمریکا و چین نقش تعیین کننده ای در سیاست خارجی این کشور ندارند.

تمام تحلیگران به روشنی می دانند اهداف آمریکا در منطقه مقابله با قدرت چین است و کاخ سفید تلاش دارد کشورهای جنوب شرق آسیا را وارد این گود کند، اما ˈنجیب تون رزاقˈ نخست وزیر مالزی به رغم واکنش منفی نسبت به تصمیم ˈباراک اوباماˈ برای ایجاد پایگاه نظامی در استرالیا با کاخ سفید برای برگزاری رزمایش همکاری می کند.

وی گفته بود: مالزی که با چین در مورد مساله دریای چین جنوبی مناقشه دارد و از سویی نیز با پکن دارای روابط تجاری خوبی است، با هرگونه اقدامی که باعث از بین رفتن امنیت در منطقه شود مخالف است، زیرا معتقد است رقابت آمریکا و چین در منطقه جنوب شرق آسیا، ثبات این منطقه را مختل می کند.

ˈماهاتیر محمدˈ نخست وزیر اسبق مالزی از مخالفان سرسخت آمریکا بود و با کاخ سفید کمترین همکاری را داشت، اما دولت کنونی مالزی در جهت بهبود مناسبات با کاخ سفید قدم برداشته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.