رونق گردشگری بستری مناسب برای توسعه اقتصادی/ نگاه اجتماعی – فرهنگی روزنامه ها



فضای مطبوعاتی امروز در عرصه اجتماعی و فرهنگی به موضوع هایی چون گردشگری پرداخت و این مساله را از زاویه های مختلف بررسی کرد. آثار سینمایی مقوله دیگری که روزنامه ها آن را بازتاب دادند و خشک شدن دریاچه ها از دیگر مطالب مهم روزنامه ها به شمار می رود.
گروه اطلاع رسانی دفتر پژوهش و بررسی های خبری ایرنا؛ موضوع های یادشده را که انعکاس قابل توجهی در روزنامه های صبح چهارشنبه داشت؛ با هدف آگاهی بخشی و اطلاع رسانی بررسی کرده است.
** اهمیت توجه به صنعت گردشگری
ایران بنابر تایید بسیاری از سازمان های بین المللی و گردشگران خارجی از نظر وجود آثار تاریخی و فرهنگی جزو هشت کشور نخست جهان است. طبیعت چهار فصل ایران، وجود دریا، کویر، چشمه های آب گرم، حیات وحش متنوع و انحصاری، جاذبه های گردشگری مذهبی و تمدن هفت هزار ساله این قابلیت را به ایران بخشیده است تا بتواند پذیرای گردشگران از سرتا سر جهان باشد، موضوعی که روزنامه های امروز در گزارش ها و یادداشت هایی به آن پرداختند.
روزنامه «آرمان» در مطلبی عنوان «۲۰ میلیون گردشگر خارجی برای ایران» را منعکس کرد و نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در اجلاس وزرای گردشگری با بیان اینکه ایران سرزمینی زیبا، با جاذبه های طبیعی فراوان است، به گونه ای که در آثار مستشرقان همواره به نیکی از این سرزمین یاد شده است، افزود: سند چشم انداز ۲۰ ساله اهداف مهمی برای صنعت گردشگری ترسیم کرده که می تواند در همکاری میان اعضای مجمع محل توجه باشد.
در ادامه این مطلب به نقل از معاون اول رییس جمهوری آمده است: برای استفاده از ظرفیت های گردشگری یک برنامه ۱۰ ساله را تنظیم کردیم که قصد داریم طی این برنامه شمار گردشگران خارجی کشور را تا سال ۲۰۲۵ به بیست میلیون نفر افزایش دهیم و تسهیلات صدور ویزا را برای گردشگران افزایش داده ایم و ۸۲۰ پروژه احداث هتل در ایران توسط بخش خصوصی در حال اجراست.
روزنامه «ابتکار» در مطلبی، عنوان «نفت اصلی کشورما گردشگری است» را منتشر کرد و نوشت: احمدرضا نیک کار اصفهانی از فعالان عرصه جذب گردشگر گفت: برای صادرات نفت معضلات زیادی وجود دارد، چراکه بعد از همه هزینه های صادرات، هر بشکه نفت را ۴۰ دلار می فروشیم ولی اگر توریست در کشور بیاید و هر توریست ۲۰۰۰ دلار در کشور هزینه کند مثل این است که ۱۰۰ بشکه نفت صادر کردیم.
در ادامه این مطلب آمده است: در نتیجه نفت اصلی کشور ما می تواند گردشگری باشد. اگر ما بتوانیم طوری برنامه ریزی کنیم که پنج درصد از گردشگران دنیا به ایران جذب شوند، می توانیم تاثیر بزرگی را در اشتغال زایی داشته باشیم.
روزنامه «شرق» در یادداشتی با قلم حسن تقی زاده انصاری با عنوان «تحقق رؤیای سفر برای همه اقشار جامعه»، نوشت: «گردشگری برای همه و ارتقای دسترسی جهانی» شعار امسال روز جهانی جهانگردی (٢٠١۶) در مهرماه سال جاری است. این نام گذاری بر آن است توجه کشورها و سازمان های متولی و مدیریت شهری را به این مهم معطوف کند که در این سال امکانات، زیرساخت ها و شرایط لازم را برای آسان کردن سفر و تفریح سالمندان، کودکان و معلولان فراهم کنند یا بهبود بخشند و تلاش کنند اقشار مختلف جامعه به یک اندازه از حق سفرکردن برخوردار شوند.
نویسنده در ادامه این مطلب می نویسد: بدون تردید گردشگری، فارغ از فعالیت های اقتصادی و مناسبت های توسعه اقتصادی و درآمدی که برای هر کشور و شهروندان آن به ارمغان می آورد، دارای رسالت فرهنگی و اجتماعی است و چه رسالتی بالاتر از اینکه شگفتی ها و زیبایی ها را در هر نوع به دیگران معرفی کند.
زیبایی گردشگری در این است که با تفاوت هر کشوری آن را از کشورهای دیگر متمایز می کند که این به تنهایی جذابیت بزرگ گردشگری به شمار می رود. اولویت گردشگری تمام دنیا در سال ٢٠١۶، توجه به سه محور مهم است؛ محورهایی که همه انسان ها با آن یا درگیر هستند یا در آینده با آن درگیر خواهند شد.
روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی با عنوان «دو اصل اساسی در هتلداری سبز»، نوشت: اصول گردشگری پایدار تاکید می کند همه افراد ذی نفع در این صنعت، باید به حفظ محیط زیست متعهد باشند و همواره اصول پایداری و خواسته های نسل فعلی و آینده را در نظر داشته باشند.
در ادامه این مطلب می خوانیم: از سوی دیگر، یک جنبه از معانی گردشگری پایدار اشاره به پایدار بودن این صنعت دارد. در این جنبه از گردشگری پایدار، توسعه توریسم یک گزینه محسوب می شود که از سایر فعالیت هایی که به محیط زیست آسیب می رسانند، قابل قبول تر است. از این رو اهداف گردشگری پایدار شامل افزایش و ارتقای سطح آگاهی، ترویج عدالت، حفظ کیفیت محیط زیست و… می شود.
**آثار سینمایی؛ معرف فرهنگ و تمدن ایرانی
سینما واژه ای یونانی به معنای حرکت است اما در اصطلاح به هنر و فنی گفته می شود که به کمک تصاویر متحرک، پیامی را به مخاطب خود که همان تماشا گر است منتقل می کند. سینما به عنوان هنر هفتم توانسته است تا شش هنر دیگر به خدمت بگیرد و همچنین آنها را اعتلا ببخشد. موضوعی که روزنامه های امروز در گزارش ها و یادداشت هایی آن را بررسی کردند.
روزنامه «آفرینش» در مطلبی با عنوان «حضور سینماگران ایران در ونیز»، نوشت: محمد اطبایی فعال عرصه ی پخش بین المللی سینمای ایران گفت: امسال سینما و سینماگران ایرانی حضور خوبی را در جشنواره فیلم ونیز دارند و نام ۷ سینماگر ایرانی با فیلم هایشان در بخش های مختلف ونیز دیده می شوند.
در ادامه این مطلب به نقل از محمد اطبایی آمده است: تمامی داشته های سینمای ایران ارایه شده و از آن مهمتر دیده میشوند و در این چند سال تا آنجا که من می دانم هیچ فیلمی را به یاد نمی آورم که شرایط حضور را داشته و در پروسه انتخاب ونیز قرار نگرفته باشد. به هر حال طبیعی است که شماری از فیلم ها تا پیش از تاریخ. نیز در دیگر جشنواره ها و رویدادهای بین المللی نمایش داشته و از دایره انتخاب ونیز خارج می شوند.
روزنامه «شرق» در مطلبی با عنوان «هفت سینماگر ایران در «ونیز»»، نوشت: هفتادوسومین دوره جشنواره فیلم ونیز چهارشنبه شب با اولین نمایش جهانی فیلم «لالا لند»، به کارگردانی دامین شازل آغاز می شود و امسال هفت سینماگر ایرانی با فیلم هایشان در بخش های مختلف ونیز دیده می شوند.
در ادامه این مطلب می خوانیم: برگزارکنندگان جشنواره ونیز با اعطای جایزه افتخار فیلم ساز، از امیر نادری، فیلم ساز کهنه کار ایرانی، تقدیر خواهند کرد. نادری روز پنجم سپتامبر (١۵ شهریور) در مراسمی در سالا گرانده (پلاتزو دل سینما)، جایزه «افتخار فیلم ساز ژیگر لوکولتر» را دریافت می کند.
جایزه افتخار فیلم ساز به هنرمندی تعلق می گیرد که نقشی بدیع در سینمای معاصر داشته است.پیش از مراسم تقدیر از فیلم ساز ایرانی، فیلم «مونته/ کوهستان»، تازه ترین ساخته نادری که تولید مشترک ایتالیا، آمریکا و فرانسه است، در بخش خارج از مسابقه لیدو نمایش داده می شود.
روزنامه «جام جم» در یادداشتی با عنوان «اطلاع رسانی صداوسیما موثر در رونق گیشه ها»، نوشت: رونق سینمای ایران در سال ۹۵ در ادامه روند رونق و آشتی مردم با سینما در طول سه سال گذشته است. در سال ۹۲ فروش سینما کمتر از ۳۰ میلیارد تومان بود و تعداد بیننده هم به همین نسبت در ادامه روند کاهش سال های قبلش. از آن سال به بعد بخصوص در سال های ۹۴ و ۹۵ روند روبه رشد استقبال مخاطبان را شاهد بودیم که به تبع بر فروش فیلم ها هم تاثیر داشت.
نویسنده در ادامه این یادداشت می نویسد: دهم بهمن ۹۲ به افتخار جشن های انقلاب، برنامه سینما سلام برگزار شد که براساس آن سازمان سینمایی اعلام کرد همه فیلم ها در سینماهای کشور از صبح تا شب رایگان است.
آن روز یک روز تاریخی را شاهد بودیم و استقبال مردم از سینماها به قدری بود که مردم تا نیمه های شب در صف نمایش فیلم ها بودند. این یعنی مردم به سینما توجه دارند به شرط این که امکاناتی فراهم شود. یکی از اتفاقات مهم آن روز این بود که صدا و سیما برگزاری این برنامه را به شکل خیلی گسترده ای به اطلاع مردم رساند؛ روندی که در ماه های اخیر حرکتی روبه جلو داشته و شاهد پخش تیزرهای سینمایی از شبکه های تلویزیونی هستیم.
روزنامه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «سه سال سینما به روایت کم شانس ترین مدیر فرهنگی»، نوشت: سه سال پیش سکان هدایت سازمان سینمایی به حجت الله ایوبی سپرده شد. آن روزها سینمای ایران مانند بخش های دیگر جامعه درگیر حواشی و تنش های باقی مانده از دولت دهم بود.
در ادامه این مطلب آمده است: بسته بودن خانه سینما، کار را برای ایوبی سخت کرد و نخستین اقدام او هم باز کردن در خانه اهالی سینما بود.
روزنامه «ایران» در گفت و گویی با اکبر قولی رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا، عنوان «ذائقه مخاطب ایتالیایی را می شناسیم» را انتشار داد و نوشت: سینمای ایران در ایتالیا شناخته شده است و استقبال بسیار زیادی از نمایش فیلم های ایرانی می شود. بالطبع یکی از برنامه های بخش نمایشی و نمایشگاهی ما برگزاری هفته های فیلم ایران است.
در ادامه می خوانیم: حضور در چنین جشنواره هایی علاوه بر این مزیت که محصولاتمان در سطح بسیار بالا و مطابق با استاندارد های لازم و توسط متخصصین این امر به مخاطبین عرضه می گردد، به دلیل برد بین المللی آن و حضور کشورهای مختلف، از پوشش رسانه ای خوبی نیز برخوردار خواهد شد که معمولاً با درخشش آثار سینمای ایران در میان دیگر کشورها همراه بوده و اخبار آن در صدر اخبار فرهنگی هنری ایتالیا به گوش می رسد.
هدف اصلی هم برقراری ارتباط میان نهاد های سینمایی جمهوری اسلامی ایران با این مجموعه ها و جشنواره ها و فراهم کردن زمینه حضور سینمای ایران در جشنواره های بین المللی فیلم ایتالیا است.
** خشک شدن دریاچه ها و بحران کم آبی
کاهش ذخایر آبی کشور موضوعی است که حفظ و صیانت از منابع آبی را بیش از پیش گوشزد می کند. آلودگی، هدر رفت، پساب و برداشت غیراصولی و بی رویه از منابع آبی عواملی هستند که سبب شده است تا کارشناسان درباره احتمال خشک شدن دریاچه و تالاب ها هشدار دهند. روزنامه های امروز در گزارش ها و یادداشت هایی به بررسی پدیده خشک شدن دریاچه ها پرداختند.
روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «نفس های آخر دریاچه نمک قم»، نوشت: مرگ تدریجی دریاچه نمک قم سمفونی غم انگیزی برای محیط زیست استان قم و زنگ خطری برای حیات وحش منطقه است که هر خبری از آن دل هر دوستدار محیط زیست را به درد می آورد و شاید فراتر از استان و مرزهای کشور نیز خیلی ها نگران این دریاچه باشند.
نویسده در ادامه این مطلب آورده است: قمی های دلواپس دریاچه وقتی می بینند یا می شنوند که دریاچه نمک نفس های آخر خود را می کشد یا خطر خشک شدن آن را تهدید می کند، آه از نهادشان بلند می شود.
بحران دریاچه نمک قم از ۵۰ سال قبل آغاز شده و روند کندی را دنبال می کرده، اما از سال ۸۲ همزمان با آغاز خشکسالی، این بحران شدت گرفته، به طوری که طی این سال ها، ۱۱ روستای واقع شده در حد فاصل دریاچه نمک و«حوض سلطان»خالی از سکنه شده است.
روزنامه «مردم سالاری» در گزارشی با عنوان «خشکسالی گریبان تالاب میانکاله را گرفت»، نوشت: خشکسالی گریبان تالاب میانکاله را گرفت و یک پنجم مساحت ۶۸ هزار هکتاری این گنجینه اکوسیستمی را خشک کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: شبه جزیره میانکاله اکنون با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم می کند و فعالان و مسئولان محیط زیست معتقدند که با ادامه روند کنونی ممکن است، خطرات مختلفی این شبه جزیره را تهدید که باید با برنامه ریزی مناسب برای نجات تالاب، با دغدغه بیشتر وارد شد.
ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰