ویتنام، ستون سیاست منطقه ای هند

double-quot

دهلی نو – جارپرس – دولت ملی گرای هند ارتباطات راهبردی با ویتنام را شدت بخشیده و این کشور جنوب شرق آسیا را ˈستونی مهمˈ برای سیاست های منطقه ای خود دانسته است. به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، بسیاری از کارشناسان امور سیاسی دیدار این هفته ‘ پراناب موکرجی’ رییس جمهور هند را

کد خبر : 5483
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 25 شهریور 1393 - 11:53
ویتنام، ستون سیاست منطقه ای هند
دهلی نو – جارپرس – دولت ملی گرای هند ارتباطات راهبردی با ویتنام را شدت بخشیده و این کشور جنوب شرق آسیا را ˈستونی مهمˈ برای سیاست های منطقه ای خود دانسته است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، بسیاری از کارشناسان امور سیاسی دیدار این هفته ‘ پراناب موکرجی’ رییس جمهور هند را از هانوی با توجه به سفر قریب الوقوع ‘ شی جین پینگ ‘ رییس جمهور چین به هندوستان حائز اهمیت زیاد توصیف کرده اند.

موکرجی در گفت وگویی با خبرگزاری ویتنام، آن کشور را به عنوان ستون مهم سیاست خارجی دهلی نو درقبال کشورهای واقع در شرق هند توصیف کرده است.

از وی نقل شده که ویتنام یک شریک راهبردی هند در داخل اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) و هم فراتر از آن است.

رییس جمهور هند از حمایت های ویتنام از کشورش در محافل منطقه ای و بین المللی تمجید کرده و تعمیق هرچه بیشتر این جنبه از همکاری بین دو کشور را خواستار شده است .

وی برای ویتنام جایگاه مهمی در ثبات منطقه ای قائل شده و در ارزیابی سطح روابط می گوید: روابط دوجانبه بین هند و ویتنام عالی است . مشارکت راهبردی بین ما که از سال ۲۰۰۷ شروع شده، اکنون وارد هشتمین سال اجرای با سمت و سوی راهبردی شده است.

موکرجی که یک اصله درخت ‘بودا’ را در سفر به ویتنام اهدا کرد، گفته اعتماد متقابل و همگرایی قوی در دیدگاه ها بین دهلی نو و هانوی در مورد موضوعات منطقه ای وبین المللی وجود دارد.

وی یادآور شد که برقراری روابط با ویتنام به دوره تصدی اولین نخست وزیر هند مستقل یعنی جواهر لعل نهرو باز می گردد و افزود: بنیاد روابط بین هند و ویتنام که توسط نخست وزیر جواهر لعل نهرو و رییس جمهور ‘هو شی مین ‘ بنیانگذاری شده در طول سالیان متمادی تقویت شده و به مرحله راهبردی رسیده است .

کارشناسان معتقدند که هند در طول سفر این هفته رییس جمهور موکرجی از ویتنام جای پای خود را در دریای چین جنوبی، جایی که هانوی و پکن با یکدیگر بر سر حاکمیت آن مناقشه دارند، بیش از پیش تقویت خواهد کرد.

ویتنام تاکنون دو بلوک اکتشاف گازی را به شاخه خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند (ONGC-Videsh-OVL) واگذار و آمادگی اش را برای دادن دو بلوک دیگر اعلام کرده است.

‘دهارمندرا پرادهان’ وزیر نفت هند از جمله مقام های ارشد هندی است که رییس جمهور موکرجی را به منظور امضای قراردادهای مهم همراهی می کند.

مطالعات امکان سنجی برای این بلوک ها ادامه دارند و شاخه خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند نیز از شرکت نفت ویتنام برای سرمایه گذاری در اکتشاف نفت و گاز در آبهای هند دعوت کرده است.

دوره اجاره دو بلوک نفتی ویتنام در دریای چین جنوبی توسط هند در اوایل سال جاری میلادی به پایان رسید ولی ویتنام آنها را برای مدت یک سال دیگر تمدید کرده است.

بلوک های نفتی شماره ۱۲۷ و ۱۲۸ ویتنام در دریای چین جنوبی سود تجاری چندانی ندارند ولی هند هنوز هم در آنجا بخاطر تامین منافع راهبردی خود باقی مانده است.

هند به ضرورت تضمین آزادی خطوط دریانوردی در دریای چین جنوبی و دسترسی به منابع طبیعی منطقه پافشاری می کند و در این راستا حتی کشتی های جنگی هند به منطقه اعزام شده اند.

تازه ترین خبرها حاکیست که با حضور پراناب موکرجی رییس جمهور هند و ‘ترونگ تانسانگ ‘ همتای ویتنامی وی، دو کشور هفت قرارداد از جمله در بخش استخراج نفت امضا کرده اند.

مقام های دو کشور علاوه بر توافق در آغاز اکتشاف منابع نفتی در دریای چین جنوبی، در زمینه گسترش همکاری های دوجانبه سیاسی، دفاعی، امنیت اقتصادی، علم و فناوری و فرهنگی به توافق رسیدند.

دهلی نو و هانوی در پیامی غیر مستقیم به چین تصریح کردند که آزادی اکتشاف در آب های مورد اختلاف نباید با مانع روبه رو شود.

روسای جمهور هند و ویتنام پس از پایان نشست دوجانبه در بیانیه ای مشترک اعلام کردند، هند و ویتنام بر اراده در تامین امنیت و صلح و ثبات در آسیا تاکید دارند.

دو کشور توافق کردند که آزادی اکتشاف در آب های دریای چین جنوبی نباید با مانع روبرو شود و کشورهای منطقه باید از خود صبر و شکیبایی نشان دهند و از روش های تهدید آمیز و اجبار جهت حل اختلاف ها خودداری کنند.

همچنین روسای جمهور دو کشور در زمینه همکاری نظامی توافقنامه امضا کردند که از جمله شامل یک خط اعتباری به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار برای ویتنام می باشد.

آب های دریای چین جنوبی از جمله موارد مورد اختلاف بین هانوی و پکن است. چین دریای جنوبی را منطقه تحت نفوذ خود و جزایر آن را جزو لاینفک خاکش می داند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.