رایزنی رهبر مخالفان میانمار با رئیس جمهور و فرمانده ارتش برای انتقال آرام قدرت

double-quot
کوالالامپور – جارپرس – ‘آنگ سان سوچی’ رهبر مخالفان میانمار که حزبش در انتخابات پارلمانی اخیر به پیروزی تاریخی دست یافت و اکنون چهره ای قدرتمند برای انتقال قدرت محسوب می شود، هفته جاری با ‘تین سین’ رئیس جمهور و فرمانده ارتش برای انتقال آرام قدرت و حرکت به سمت دمکراسی رایزنی می کند.
کد خبر : 12694
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 آذر 1394 - 8:43
رایزنی رهبر مخالفان میانمار با رئیس جمهور و فرمانده ارتش برای انتقال آرام قدرت

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، رئیس جمهور میانمار که سال ۲۰۱۰ به ۵۰ سال حاکمیت ۱۰۰ درصدی نظامیان پایان داد و حکومتی نیمه نظامی روی کار آورد، روز دوشنبه در صفحه فیسبوک خود دیدار روز چهارشنبه آینده با رهبر حزب مخالف ‘جبهه ملی برای دموکراسی’ میانمار را تایید کرد.
سان سوچی پس از شکست دادن حزب حاکم و حکومت ۵۰ ساله نظامیان و نیمه نظامی این کشور، از فرمانده ارتش، ‘تین سین’ رئیس جمهور و ‘شیو مان’ رئیس پارلمان خواست مذاکراتی برای ‘آشتی ملی’ و انتقال آرام قدرت انجام دهند. دیدار با رئیس پارلمان که در حوزه انتخابیه خود نیز نتوانست رای بیاورد پیش از این انجام شده است.
‘شیو مان’ رئیس سابق حزب حاکم و رئیس پارلمان به سان سوچی قول داد در دوره گذار به وی کمک کند.
‘مین اونگ هلاینگ’ فرمانده نیروهای نظامی میانمار نیز در گفت وگو با شبکه ‘ای.بی.سی’ استرالیا تایید کرد که با سان سوچی رئیس پیروز حزب مخالفان مذاکره می کند.
سان سوچی تلاش کرده است رویکرد آشتی جویانه پس از انتخابات در مقابل مخالفان داشته باشد و ضمن کاهش جشن های پیروزی در انتخابات از رئیس جمهور و فرمانده ارتش پس از انتخابات ۸ نوامبر (۱۷ آبان) درخواست مذاکره کرد.
ارتش نیز که یک چهارم کرسی های پارلمانی و دیگر امتیازات سیاسی و اقتصادی را برای خود حفظ کرده است، متعهد به حمایت از انتقال قدرت شده است.
رهبر مخالفان میانمار براساس قانون اساسی این کشور به دلیل داشتن همسری انگلیسی و دو پسر با تابعیت انگلیس نمی تواند سکان هدایت اجرایی این کشور را در دست گیرد و تغییر قانون اساسی تنها راه باقی مانده برای وی برای رسیدن به این هدف است.
هر یک از دو مجلس نمایندگان و سنا میانمار که در اختیار حزب جبهه ملی برای دموکراسی قرار گرفته باید یک نامزد را برای ریاست جمهوری معرفی کنند و نظامیان نیز نامزد سوم را برای این سمت تعیین می کنند.
مجلس جدید میانمار ۳۰ ژانویه سال آینده (۱۰ بهمن ۹۴) تشکیل می شود و نخستین گام پس از آن انتخاب رئیس جمهور و دو معاون وی است. دولت بعدی تا اول آوریل سال آینده (اواسط فروردین سال آینده) تشکیل نمی شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.