دوازدهم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس –امروز یکشنبه دوازدهم مهر ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، بیستم ذی الحجه ۱۴۳۶ هجری قمری و چهارم اکتبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۲۸ سال پیش در چنین روزی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، عملیات ظفر ۲ را با رمز « لبیک یا حسین(ع)» آغاز کرد.

کد خبر : 11753
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 مهر 1394 - 4:49
دوازدهم مهر در آینه تاریخ معاصر ایران

مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:

۱۲ مهر ۱۳۷۵
مرتضی خلج اسعدی محقق، مترجم معاصر و صاحب اثرهای ارزنده ی بیت‏المقدس، جنگ‏های صلیبی و ایران، اسلام و تجدد در ۴۴ سالگی درگذشت. نگارش بیش از ۱۰۰ مقاله برای دایرهالمعارف تشیع و دانشنامه ی جهان اسلام و مجله های نشردانش، معارف حکمت، کیهان فرهنگی و آینه ی پژوهش، از جمله خدمت های علمی این پژوهشگر برجسته ی ایرانی است.

۱۲ مهر ۱۳۶۶
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عملیات ظفر ۲ را با رمز «لبیک یا حسین(ع)» در منطقه ی عملیاتی شهر کِفری در استان کرکوک عراق آغاز کرد. این عملیات به منظور پاسخگویی به شرارت‏های رژیم بعث عراق در بمباران شیمیایی و ویران ساختن روستاهای کردنشین استان‏های شمالی عراق و با هدف انهدام تاسیسات نظامی و اقتصادی عراق به مرحله اجرا درآمد. در این عملیات ۵۰۰ تن از قوای بعث کشته و زخمی شدند و ده‏ها دستگاه تانک، نفربر و سلاح‏های نیمه سنگین منهدم شد.

۱۲ مهر ۱۳۶۱
سومین قطعنامه ی شورای امنیت سازمان ملل، در ارتباط با جنگ ایران و عراق با شماره ی ۵۲۲ منتشر شد. این قطعنامه که کمتر از سه ماه پس از قطعنامه ی دوم صادر شده بود، ۲ طرف را به آتش بس فوری و عقب نشینی به مرزهای بین المللی فرا می خواند اما قطعنامه ی مورد نظر از طرف ایران پذیرفته نشد.

۱۲ مهر ۱۳۵۷
در پی محدودیت های حکومت عراق، امام خمینی عراق را به مقصد کویت ترک کرد، اما با مخالفت دولت کویت به اقامتگاه خود در عراق بازگشت.

۱۲ مهر ۱۳۵۶
۲۰ سناتور آمریکایی با فروش هواپیماهای آواکس به ایران مخالفت کردند.

۱۲ مهر ۱۳۵۵
والری ژیسکاردستن رییس جمهوری فرانسه و همسرش به دعوت محمدرضا پهلوی وارد تهران شدند.

۱۲ مهر ۱۳۵۲
دفتر رادیو بی بی سی در تهران به علت اظهار نظرهایی که حکومت پهلوی آنها را «مغرضانه» خواند، تعطیل شد.

۱۲مهر ۱۳۴۶
نخست وزیر با صدور بخشنامه ای به سازمان اوقاف و حفاظت آثار باستانی از آنها خواست که برنامه ی تعمیرات بناهای تاریخی با توجه به اعتبار موجود تهیه و پس از تصویب اجرا شود.

۱۲ مهر ۱۳۰۹
گزارش مربوط به ایجاد سرویس تفتیش درآمدهای ایالتی در اداره ی مالیه ی تهران ارایه شد، در این گزارش در کنار بیان روش تشکیل سرویس های تفتیش در دروازه های تهران یعنی امامزاده معصوم، باغشاه، قزوین، گمرک، خانی آباد، غار، حضرت عبدالعظیم، خراسان، دولاب، دوشان تپه، شمیران، دولت، یوسف آباد و زاویه مقدسه، تعداد و اسامی بازرسان( مفتشان)، ساعت کار و نحوه ی نظارت بر کار آنها نوشته شده بود.

۱۲ مهر ۱۳۰۷
پس از تصویب نخستین قانون رسمی مربوط به فرستادن محصل به خارج از کشور، نخستین گروه از محصلان ایرانی که ۱۱۰ تن بودند، برای گذراندن تحصیلات عالیه در رشته های مختلف راهی اروپا شدند.

۱۲ مهر ۱۳۰۱
معتمد التجار نماینده ی آذربایجان در مجلس شورای ملی در سخنانی انتقادآمیز، بدون آنکه نامی از رضاخان وزیر جنگ ببرد، به نقض گسترده ی قانون، زیر پاگذاشتن اصول مشروطیت و حمله به بنیادهای آزادی اشاره و از سکوت نمایندگان نسبت به این شرایط گلایه کرد.

۱۲ مهر ۱۳۰۰
سید حسن مدرس سخنرانی تندی علیه ظلم های رضاخان در کشور ایراد کرد.

۱۲ مهر ۱۳۰۰
قوام السلطنه رییس الوزرا به صورت موقت کفالت امور خراسان را به ماژور نوذری واگذار کرد.

۱۲مهر۱۳۰۰
نیروهای قزاق پس از پیشروی از منجیل به طرف جوبین به نیروهای میرزا کوچک خان جنگلی که در امام زاده هاشم مستقر بودند، حمله کردند و آنجا را به اشغال خود درآوردند.

۱۲مهر۱۳۰۰
میرزا احمدخان سعیدی از طرف سردار امیراعلم وزیر معارف، به سمت مدیر کل معارف منصوب شد.

۱۲ مهر ۱۲۹۹
با خروج نظامی های روسی از نواحی شمالی ایران، ژنرال ادموند آیرونساید فرمان حرکت نیروهای انگلیسی به طرف نواحی شمال ایران را صادر کرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.