بیست و چهارم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز سه شنبه بیست و چهارم شهریور ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، یکم ذی الحجه ۱۴۳۶ هجری قمری، پانزدهم سپتامبر ۲۰۱۵ میلادی است. ۲۵ سال پیش در چنین روزی، سنای آمریکا قانونی تصویب کرد که برپایه آن وزارت دفاع این کشور اختیار خواهد داشت از صدور تکنولوژی به ایران و چند کشور دیگر جلوگیری کند.
کد خبر : 11473
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 24 شهریور 1394 - 3:43
بیست و چهارم شهریور در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۲۴ شهریور ۱۳۷۸
عبدالحسین زرین کوب استاد و پژوهشگر برجسته ی ادبیات فارسی در ۷۷ سالگی درگذشت. آثار برجسته ای از جمله با کاروان حله، شعر بی دروغ، شعر بی نقاب، از کوچه رندان، سیری در شعر فارسی، سر نی، بحر در کوزه و پله پله تا ملاقات خدا از وی به یادگار مانده است.

۲۴ شهریور ۱۳۶۹
سنای آمریکا قانونی تصویب کرد که در آن به وزارت دفاع این کشور امکان می داد از صدور تکنولوژی به ایران ، سوریه ، لیبی و عراق جلوگیری کند.

۲۴ شهریور ۱۳۶۶
استاد حبیب اللَّه نجومی ستاره‏شناس معاصر و ناشر سالنمای ایران در ۷۲ سالگی درگذشت.

۲۴ شهریور ۱۳۵۷
در جریان تظاهرات معترضان به حکومت محمدرضا پهلوی در فرانکفورت آلمان، پلیس با تظاهرکنندگان درگیر شد.

۲۴ شهریور ۱۳۵۴
جعفر شریف امامی دوباره به ریاست مجلس سنا انتخاب شد. سید محمد سجادی و عزت الله یزدان پناه نیز به عنوان نایب رییس دوره ی هفتم مجلس سنا انتخاب شدند.

۲۴ شهریور ۱۳۵۰
احمد میرفندرسکی سفیر ایران در مسکو، قایم مقامی وزارت امور خارجه را عهده دار شد و محمدرضا امیرتیمور به جای او به مسکو رفت.

۲۴ شهریور ۱۳۴۲
اسدالله علم نخست وزیر وقت در پی اعتراض های مردم و روحانیان به رژیم پهلوی اعلام کرد: نمی خواهیم مخالفان را به بندرعباس تبعید کرده و از آنجا به دریا بریزیم!

۲۴ شهریور ۱۳۴۱
دولت ایران در یادداشتی به روسیه، تعهد سپرد هرگز اجازه تاسیس پایگاه موشکی در ایران را به هیچ دولتی نخواهد داد. این امر نخستین گام برای رفع تیرگی روابط ایران و شوروی و سر آغاز تازه ای در همکاری و تفاهم میان ۲ کشور شد.

۲۴ شهریور ۱۳۲۰
سر ریدر بولارد وزیر مختار بریتانیا در تهران هشدار داد اگر دولت ایران در برابر خواسته های متفقین کوتاهی کند به زودی تهران به اشغال نظامی آنها درخواهد آمد.

۲۴ شهریور ۱۳۰۲
میرزاعبدالعلی خان صدیق السلطنه وزیر مختار جدید ایران در آلمان و وزیرمختار پیشین ایران در واشنگتن و مادرید، کار خود را در برلین آغاز کرد.

۲۴ شهریور ۱۳۰۰
کلنل محمدتقی خان پسیان فرمانده ی ژاندارمری استان خراسان دستور داد تلگراف های کنسولگری و شهروندان انگلیس تنها به وسیله ی تلگرافچی های ایرانی و به صورت غیررمزی ارسال شود.

۲۴ شهریور ۱۲۹۷
سرپرسی کاکس وزیر مختار جدید انگلیس وارد تهران شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.