هفدهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot
تهران – جارپرس – امروز یکشنبه هفدهم خرداد ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، نوزدهم شعبان ۱۴۳۶ هجری قمری، هفتم ژوئن ۲۰۱۵ میلادی است. ۳۶ سال پیش در چنین روزی، تمامی بانک های ایران ملی اعلام شد.

کد خبر : 9805
تاریخ انتشار : یکشنبه 17 خرداد 1394 - 3:54
هفدهم خرداد در آینه تاریخ معاصر ایران

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۷ خرداد ۱۳۶۵

مسعود رجوی سرکرده ی گروهک منافقین با دعوت مقام های رژیم بعث عراق به بغداد رفت. از چند ماه قبل گفتگوهایی میان رهبران حزب بعث (استخبارات) با رهبری این سازمان انجام شده بود.

۱۷ خرداد ۱۳۶۱

به دنبال تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، امام خمینی با صدور پیامی به ملت ایران، لبنان و مسلمانان جهان، ناراحتی و تاثر شدید خود را از بی تفاوتی و سکوت دولت های اسلامی ابراز داشتند. ایشان در این پیام که آن را با آیه ی شریفه ی «انا للّه و انا الیه راجعون» آغاز کرده بودند، فرمودند: «من کلمه مبارکه استرجاع (انا للّه و انا الیه راجعون) را نه برای جنایات اسراییل و آسیب مردم مسلمان جنوب لبنان و نه برای آواره شدن هزاران فلسطینی و نه برای شهادت جمعی از هموطنان در جریان بمباران رژیم بعث عراق می گویم گرچه این موارد استرجاع هم دارد، بلکه برای بی تفاوتی کشورهای اسلامی یعنی حکومت های آنها استرجاع می کنم و ای کاش فقط بی تفاوتی بود…»

۱۷ خرداد ۱۳۶۰

با دستور دادستان انقلاب اسلامی مرکز، روزنامه ی انقلاب اسلامی به مدیریت ابوالحسن بنی صدر پس از ۵۵۷ شماره توقیف شد.

۱۷ خرداد ۱۳۵۸

تمامی بانک های ایران ضمن قبول اصل مالکیت مشروع و مشروط برای حفظ حقوق و سرمایه های ملی، به کارانداختن چرخ های تولیدی کشور، تضمین سپرده ها و پس اندازهای مردم در بانک ها و جلوگیری از انتقال غیر مشروع سرمایه ها به خارج، ملی اعلام شد. ملی کردن بانک ها که به وسیله ی دولت موقت اعلام شد، در حقیقت نخستین اقدام جمهوری اسلامی ایران در زمینه ی ملی کردن بخش های اقتصادی کشور به شمار می رفت.

۱۷ خرداد ۱۳۵۴

سومین یورش نظامی حکومت پهلوی به مدرسه فیضیه قم صورت گرفت، مطبوعات خارجی تعداد شهدا را ۴۵ تن و مجروحان را بسیار زیاد و دستگیرشدگان را ۵۰۰ تن عنوان کردند.

۱۷ خرداد ۱۳۵۱

ذوالفقار علی بوتو رییس جمهوری پاکستان و همسرش وارد تهران شدند.

۱۷ خرداد ۱۳۴۶

پس از آغاز جنگ ۶ روزه رژیم صهیونیستی، امام خمینی با صدور بیانیه ای هر گونه ارتباط با رژیم صهیونیستی را حرام اعلام کرد.

۱۷ خرداد ۱۳۴۲

پس از حوادث پانزدهم خرداد، امیر اسدالله علم نخست وزیر در یک گفت و گوی مطبوعاتی اعلام کرد: ۱۵ تن از بزرگترین پیشوایان مذهبی به زودی تسلیم دادگاه نظامی می شوند و این دادگاه ممکن است با مجازات اعدام پایان یابد.

۱۷ خرداد ۱۳۰۲

آیت الله سید حسن مدرس متن استیضاح خود را از دولت مستوفی الممالک به مجلس شورای ملی تسلیم کرد.

۱۷ خرداد ۱۳۰۰

معتمد السلطنه که به دستور قوام السلطنه به مقام وزارت مالیه منصوب شده بود، در وزارتخانه حاضر شد و کار خود را آغاز کرد.

۱۷ خرداد ۱۳۰۰

وزیران مختار و نمایندگان سیاسی دولت های خارجی در ایران، در محل وزارت امور خارجه حضور یافتند و انتصاب محتشم السلطنه را به مقام وزیر امور خارجه به وی تبریک گفتند.

۱۷ خرداد ۱۲۹۹

میرزا کوچک خان جنگلی یک روز پس از اعلام حکومت جمهوری و لغو سلطنت، کمیته ی مرکزی انقلاب سرخ را در رشت تشکیل داد.

۱۷ خرداد ۱۲۸۷

محمد علی شاه در پی استقرار در باغشاه و بازداشت گروهی از سران کشور و تبعید پاره ای از آنان به خراسان و اشغال نظامی سازمان های پست و تلگراف، حفظ نظم تهران را به «پالکونیک» ژنرال روسی و نیروی قزاق سپرد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.