گزارشی در باره میزان فاصله طبقاتی در جهان

double-quot

رتبه بالای آمریکا ، قطر روسیه در فاصله طبقاتی آخرین گزارش حاکی از آن است که شکاف رو به رشدی بین کودکان فقیر و ثروتمند در شهرهای بزرگ جهان در حال شکل گیری است .جنگ کودکان فقیر و ثروتمند بر سر بودن یا نبودن در شهرهای بزرگ برای به دست آوردن بقا ، جای صحبت

کد خبر : 9558
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 31 اردیبهشت 1394 - 6:52
گزارشی در باره میزان فاصله طبقاتی در جهان
رتبه بالای آمریکا ، قطر روسیه در فاصله طبقاتی
آخرین گزارش حاکی از آن است که شکاف رو به رشدی بین کودکان فقیر و ثروتمند در شهرهای بزرگ جهان در حال شکل گیری است .
جنگ کودکان فقیر و ثروتمند بر سر بودن یا نبودن در شهرهای بزرگ برای به دست آوردن بقا ، جای صحبت دارد .
طبق گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۱۴ ، سوئد کمترین نابرابری درآمدی را دارد و نمره ضریب جینی این کشور ۲۵ اعلام شده است .
اوکراین با نمره ۲۵ در جایگاه دوم و نروژ با نمره ۲۵.۸ در رتبه سوم قرار گرقته اند . جالب است که رتبه ایران از نظر ضریب جینی در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ ، ۶۸ بوده است و بالاتر از کشورهایی نظیر آمریکا ، قطر ، روسیه و ترکیه قرار دارد. متوسط ضریب جینی ایران بین سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ نیز همین مقدار بوده است .
* ارتباط بین فقر و ثروت جینی در کشورها :
هر چقدر میزان ضریب جینی در کشوری بالا باشد بدین معنا است که اختلاف طبقاتی و نابرابری در آمدی در کشور مورد بحث بیشتر است.
به عنوان مثال در کشوری که ضریب جینی آن بالا است فاصله طبقاتی بین فقیر و ثروتمند زیاد است و این فاصله طبقاتی جنگ بین فقیر و ثروتمند را بر سر بقا در شهرهای بزرگ افزایش می دهد.
*چقدر فاصله طبقاتی دارا و ندار متفاوت است؟
در کشورهایی که فاصله طبقاتی بین ۲ قشر دار و ندار کمتر است یعنی در آن کشور جنگ کمتری بر سر بقا و فنا بین ثروتمند و فقیر وجود دارد . ثروتمندان با داشتن امکانات و ثروت بیشتر زندگی برایشان راحت تر و گذران آن با آسایش بیشتری است به طوری که با داشتن رفاه بیشتر امکان رسیدگی و تامین مخارج بهداشتی درمانی آنها آسان است. همین موضوع از مرگ و میر ثروتمندان کم می کند .
تامین جا و غذا و نیازهای اولیه از سوی ثروتمندان صورت می گیرد ، در نتیجه امکان برای بقای ثروتمندان وجود دارد ولی هنگامی که فقرا نتوانند در تامین نیازهای اولیه خود موثر عمل کنند و از برآوردن نیازها ناتوان باشند به تبع نمی توانند بقای خود را تامین کنند وبه سوی فنا می روند .
*چه کسی دارا و چه کسی ندار است ؟
به طور کلی ثروت به کلیه مواد و اشیا اطلاق می شود که نیازهای بشر را رفع می کند این ثروتها یا طبیعی هستند و مستقیم یا غیر مستقیم مورد استفاده واقع می شوند و یا تولید می گردند . یعنی به دست بشر ، تغییر شکل یافته ، مورد استفاده قرار می گیرند .
فقر به معنای کافی نبودن تغذیه ، نرخ بالای مرگ ومیر نوزادان ، امید بخش زندگی ، فرصتهای تحصیلی ناچیز ، آب آشامیدن سالم غیر کافی ، بهداشت و درمان ناکافی ، مسکن نامناسب ، و فقدان مشارکت در فرایندهای تصمیم گیری است .
*فقیر و غنی را چگونه ببینیم ؟!
آنچه که بسیار مهم است فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی در کشورها است . هر کشوری که بتواند ضریب جینی کمتری داشته باشد ، فاصله طبقاتی بین فقیر و غنی را نیز می توان کم کند و در کشورها به این موضوع باید توجه شود که فقر باعث از بین رفتن بسیاری از انسانها می شود و افراد فقیر را از ادامه زندگی باز می دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.