اسکناس درشت نیاز به پول بالاتر در معاملات را پاسخ می دهد

double-quot
تهران – جارپرس – یک کارشناس اقتصادی گفت: وقتی نرخ تورم در جامعه بالا باشد نیاز به پول بیشتر برای معاملات هم احساس می شود بنابراین چاپ اسکناس های درشت برای تسریع در روند مبادلات ضروری است.
کد خبر : 4402
تاریخ انتشار : دوشنبه 30 تیر 1393 - 4:37
اسکناس درشت نیاز به پول بالاتر در معاملات را پاسخ می دهد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، مهدی تقوی اظهار داشت: بالا رفتن نرخ تورم در دولت قبل سبب کاهش ارزش پول ملی شد به طوری که مردم مجبور به حمل پول آن هم در حجم زیاد شدند.

وی تصریح کرد: بنابراین کاهش ارزش پول ملی از دیگر مسائلی است که نیاز به اسکناس درشت تر را در جامعه به وجود آورد، ضمن آنکه چاپ اینگونه اسکناس ها هیچ تاثیر منفی و خاصی هم نمی تواند بر اقتصاد داشته باشد.

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: تنها نکته منفی در چاپ این اسکناس ها بالا رفتن هزینه چاپ است.

تقوی با بیان اینکه در تمام دنیا هر جا که تورم بالاست اسکناس درشت هم چاپ می کنند، خاطرنشان کرد: اسکناس های درشت از یک طرف نیاز به پول بالاتر در را معاملات پاسخ می دهد و از طرف دیگر حمل پول در حجم بالا هم کمتر می شود.

گفتنی است، چاپ اسکناس درشت موجب می شود که اولاً هزینه استهلاک اسکناس به شدت کاهش یابد. در نظر بگیرید که برای حمل یکصدهزارتومان یک برگ اسکناس صد هزارتومانی داشته باشید. در مقایسه با اینکه صد عدد هزارتومانی یا دویست عدد پانصد تومانی و یا هزار عدد صدتومانی، با خود حمل نمائید طبیعی است که چه از نظر استهلاک و هزینه چاپ اسکناس و چه از نظر سهولت حمل ، تفاوت فاحشی بین روش های فوق وجود دارد.

دومین امتیاز، بالارفتن قدرت مانور عابربانک هاست. به این ترتیب که شرایط مکانیکی این دستگاه ها قدرت پرداخت مبالغ بالا را پیدا می کند، مزید بر اینکه موجب خلوت شدن بانک ها می شود در عین حال مشکل مردم را درایام تعطیل برطرف می نماید.

همچنین هیچ دلیل علمی بر اینکه اسکناس درشت تورم زا باشد و یا اینکه موجب کاهش ارزش پول ملی شود وجود ندارد. زیرا این اقدام نه موجب افزایش نقدینگی و نه افزایش سرعت گردش پول می شود و حتی برعکس مردم از نظر روانی برای خرج کردن پول درشت تمایل کمتری از خود نشان می دهند. بهترین دلیل در این زمینه تجربه چاپ اسکناس هزارتومانی در سال ۱۳۵۰ است. شاخص تورم در سال ۱۳۵۰ نشان می دهد که پس از چاپ اسکناس ۱۰۰۰ تومانی افزایشی در شاخص تورم بوجود نیامد. در حالیکه در سالهای ۵۲ و ۵۳ اقتصاد کشور به دلیل رشد نقدینگی ناشی از خرج کردن دلارهای نفتی دچار رشد تورم شد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.