دوازدهم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهم ترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۱۲ آذر ۱۳۹۱
حیدرعلی هومن پدر علم روانسنجی ایران در ۸۰ سالگی درگذشت.
۱۲ آذر ۱۳۶۵
سپاه ۱۰۰ هزار تنی محمدرسول اللَّه(ص) به جبهه های جنگ تحمیلی اعزام شدند.
۱۲ آذر ۱۳۵۸
متن قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب مجلس خبرگان قانون اساسی به همه پرسی عمومی گذاشته شد، در مجموع بیش از ۷۵ درصد مردم، معادل ۹۵ درصد شرکت کنندگان به متن پیشنهادی رای مثبت دادند.
۱۲ آذر ۱۳۵۷
مردم شیراز در مراسم تشییع پیکر شهدا، با حضور آیت الله دستغیب خواستار برقراری جمهوری اسلامی شدند.
۱۲ آذر ۱۳۵۷
مدرسه های کشور با اوج گیری تظاهرات علیه رژیم پهلوی و پیوستن دانش آموزان به صف های مردم به مدت ۱۰ روز تعطیل شدند.
۱۲ آذر ۱۳۴۵
جمعیت ایران برپایه سرشماری نفوس و مسکن ۲۵ میلیون و ۷۸۹ هزار تن اعلام شد که در مقایسه با ۱۰ سال پیش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش یافته بود.
۱۲ آذر ۱۳۲۶
در پی بالا گرفتن اختلاف های دولت احمد قوام با نمایندگان مجلس پانزدهم، ۱۲ تن از اعضای کابینه ی وی استعفا کردند و زمینه ی سقوط دولت او را فراهم ساختند.
۱۲ آذر ۱۳۱۴
بخشنامه ی مربوط به تعطیلی اداره های مالیه در غیر از تعطیلات رسمی ارسال شد، در این بخشنامه دستور داده شد که اگر ماموران مالیه برحسب ضرورت به جز تعطیلات رسمی اعلام شده، نیازمند تعطیلی در روزهای دیگری هستند، این کار باید با گفت و گو و مشورت با سایر رییس های اداره ها و دایره های دولتی در محل ماموریت انجام پذیرد.
۱۲ آذر ۱۳۱۲
مجلس شورای ملی قرارداد واگذاری مدیریت اداره ی آثار باستانی، کتابخانه و موزه ی اشیاء عتیقه ایران به «آندره گدار» فرانسوی، منعقد شده در نهم اردیبهشت ۱۳۰۷ هجری خورشیدی را برای مدت پنج سال دیگر تمدید کرد.
۱۲ آذر ۱۳۱۱
دولت ایران در یادداشتی با لحن تند به سفارت انگلیس از اقدام خود در لغو امتیاز دارسی دفاع کرد و اعلام داشت به هیچ وجه حاضر به معتبر شناختن دوباره ی این امتیاز نیست.
۱۲ آذر ۱۲۹۰
علمای حوزه ی علمیه ی نجف و کربلا، تهدیدهای روسیه علیه ایران را محکوم کردند. دولت روسیه چهار روز پیش در تهدیدی خواستار اخراج مورگان شوستر آمریکایی کارشناس مالی اهل ایالات متحده آمریکا از ایران شده بود و پس از رد این تهدید به وسیله ی مجلس شورای ملی، نیروهایش را از رشت و تبریز به سمت قزوین به راه انداخت.
۱۲ آذر ۱۲۸۵
محمدعلی میرزا به درخواست پدرش مظفرالدین شاه که در بستر مرگ بود، با اعضای خانواده و نزدیکان و به همراه ۴۰۰ قزاق مسلح، تبریز را به مقصد تهران ترک کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰