0 نظر
180 بازدید

استعفای چاک هیگل؛ اعتراض به سیاست های جنگ طلبانه آمریکا

double-quot

تهران – جارپرس -‘چاک هیگل’ وزیر دفاع آمریکا ،تحت فشار سیاسی تندروهای آمریکا و به خواست باراک اوباما از وزارت دفاع این کشور کناره گیری کرد که این رویداد بیانگر تشدید اختلافات بر سر سیاست های جنگ طلبانه واشنگتن است.

کد خبر : 6688
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 4 آذر 1393 - 10:17
استعفای چاک هیگل؛ اعتراض به سیاست های جنگ طلبانه آمریکا

شیوه مقابله با گروه تروریستی داعش ، نحوه مدیریت جنگ داخلی سوریه و استمرار حضور نظامی آمریکا در افغانستان از جمله مهمترین مسایلی است که منجر به کناره گیری هیگل شد.

هیگل از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۸ میلادی به عنوان سناتور ایالت ‘نبراسکا’ از حزب جمهوریخواه در عرصه سیاسی آمریکا فعالیت داشت.

وی به عنوان یک سناتور جمهوریخواه در سال ۲۰۰۳ در خصوص حمله آمریکا به افغانستان با حزب خود دچار اختلاف نظر شد . این موضعگیری هیگل در آن زمان موجب گردید که وی به باراک اوباما که در آن زمان سناتور ایالت ‘ایلینویز’ بود نزدیک شود.

هیگل در سال ۲۰۱۲ با قرار گرفتن در راس وزارت دفاع آمریکا تلاش کرد بودجه نظامی این کشور را به طور چشمگیری کاهش دهد و براساس طرحی زمینه را برای خروج نیروهای آمریکا از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ فراهم کند.

اینک استعفای هیگل بیانگر آن است که اولویت های منافع ملی آمریکا در دو سال گذشته تغییر کرده است؛ زمانی که وی منصوب شد مقام های دولت آمریکا از وی انتظار داشتند وزارت دفاع بر پایان دادن به جنگ های افغانستان و عراق متمرکز شود و نیز کاهش بودجه این وزارتخانه را در اولویت قرار دهد.

اما تلاش برای کنارگذاردن هیگل نشان می دهد ، جناح تندرو آمریکا با چرخشی معنادار در تلاش برای تغییر سیاست های گذشته پنتاگون است. به عبارت دیگر استعفای هیگل می تواند به معنای حضور پررنگ تر نظامی آمریکا در افغانستان و عراق باشد و مداخلات واشنگتن در سوریه را نیز بیش از پیش افزایش دهد.

اختلافات هیگل با کاخ سفید در اکتبر (مهر/ آبان ۱۳۹۲) و زمانی آشکار شد که وی در مقاله از دولت امریکا به دلیل سیاست های مبهم در برابر سوریه انتقاد کرد.

از دیدگاه کارشناسان با کناره گیری هیگل باید در انتظار داشت که تحرکات و مداخلات نظامی آمریکا در منطقه اوکراین، افغانستان ، عراق و سوریه تشدید شود و از سوی دیگر بودجه تسلیحاتی پنتاگون نیز به طور چشمیگری افزایش یابد که این به معنای افزایش سیاست تهاجمی آمریکا در آینده خواهد بود.

همچنین کنارگذاردن ‘هیگل’ به معنای آن است که اوباما باید چهارمین وزیر دفاع دولت خود را معرفی کند که از سال ۱۹۴۷ و دوران ریاست جمهوری ‘هری ترومن’ در دولت آمریکا بی سابقه است.

گفته می شود اوباما دو فرد را برای جانشینی هیگل در نظر دارد، یکی از آنها ‘میشل فلورنی’ مشاور نظامی پیشین و دیگری ‘اشتون کارتر’ مقام سابق وزارت دفاع است که قبل از انتخاب هیگل نیز به عنوان یکی از گزینه ها مطرح بود.

اگر اوباما ،فلورنی را انتخاب کند، وی اولین زنی است که به این مقام برگزیده می شود.

به هر حال کسی که جانشین هیگل می شود باید بتواند سیاست های متناقض و پیچیده ای را اجرا کند که هم جمهوریخواهان طرفدار سیاست های جنگ طلبانه و هم افرادی مانند ‘راند پال’ جمهوری خواهان مخالف جنگ افروزی را راضی کند، در همان حال دمکرات ها و دولت آمریکا نیز باید عملکرد وی را تایید کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.