آیین و فرهنگ رمضان در مالزی سرزمین قومیت ها

double-quot

کوالالامپور – جارپرس – مالزی کشوری در جنوب شرق آسیا با وجود تعدد قومیت ها و حضور پیروان ادیان مختلف در این کشور همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان چهره ای دگرگون شده به خود گرفت و ورود به ماه ضیافت الهی با توجه به مسلمان بودن اکثر جمعیت آن کاملا مشهود است. به گزارش

کد خبر : 4067
تاریخ انتشار : دوشنبه 9 تیر 1393 - 4:36
آیین و فرهنگ رمضان در مالزی سرزمین قومیت ها
کوالالامپور – جارپرس – مالزی کشوری در جنوب شرق آسیا با وجود تعدد قومیت ها و حضور پیروان ادیان مختلف در این کشور همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان چهره ای دگرگون شده به خود گرفت و ورود به ماه ضیافت الهی با توجه به مسلمان بودن اکثر جمعیت آن کاملا مشهود است.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ماه مبارک رمضان در بین جمعیت مسلمان مالزی با آداب و سنن خاص همراه است. با آغاز ماه مبارک رمضان چهره اکثر شهرهای این کشور رنگ و بوی مذهبی به خود گرفته و فعال شدن بیشتر مساجد و پخش مداوم دعا، نیایش و قرآن، آذین بندی خیابان ها، افزایش فعالیت های فرهنگی مدارس، دانشگاه ها و ادارات این کشور، برپایی بازارهای مخصوص رمضان و تعطیلی رستوران های مسلمانان از جمله ویژگی های این ماه در مالزی محسوب می شود.

زنان مسلمان مالزی پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان در رسمی شبیه به رسم خانه تکانی ایرانیان خود را آماده پذیرانی از این ماه آسمانی می کنند.

مردان مالایی در مراسمی سنتی به همراه خانواده های خود به مساجد می روند و ضمن تمیز کردن مسجد با پخش شیرینی های سنتی فرارسیدن رمضان را نوید می دهند.

مردم مسلمان مالزی در شهرها و روستاهای این کشور امسال از روز جمعه گوش به اخبار رادیو و تلویزیون دادند تا پس از اعلام رؤیت هلال ماه رمضان از خانه خارج شوند و با شادی و خوشحالی آغاز این ماه مبارک را به یکدیگر تبریک بگویند.

مردم مالزی شنبه شب نوید فراررسیدن ماه مبارک رمضان را شنیدند و با حضور در مساجد آغاز این ماه را به یکدیگر تبریک گفتند.

ماه مبارک رمضان در مالزی به عنوان یک کشور چند ملیتی با سایر کشورهای اسلامی که از چنین ترکیب جمعیتی برخوردار نیستند، تفاوت های زیادی دارد.

حال و هوای رمضان به دلیل ترکیب جمعیتی ۶۱٫۲ درصدی مسلمانان مالزی برای هر رهگذری در این کشور قابل تشخیص است و این ترکیب جمعیتی حال هوای خاصی به کشور ۳۰ میلیون نفری مالزی می دهد.

با آغاز ماه مبارک رمضان روزه داری مسلمانان بر فضای عمومی این کشور تاثیرگذاشته و رستوران های شهر کوالالامپور که در روزهای عادی مملو از جمعیت است تا زمان افطار تعطیل شده و یا اینکه مشتری کمی را به خود می بینند.

به دلیل اینکه رستوران های متعددی در مالزی دایر است و مالزیایی ها و گردشگران طی شبانه روز به طور دائم در آنها حضور یافته و به تناول غذا می پردازند با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و بسته شدن تعدادی از رستوران ها تا زمان افطار، این موضوع بیش از هر چیز دیگر در مالزی جلب توجه می کند.

یکی از جلوه های بارز ماه مبارک رمضان و سنت دیرینه در مالزی، راه اندازی بازارهای رمضان با عنوان محلی ˈپاسار مالامˈ است که در ایام این ماه همه روزه در گوشه و کنار شهرها ساعاتی پیش از افطار برپا می شود.

بازارهای رمضان عموما بازار خرید و فروش محصولات مصرفی از جمله غذا، میوه و شیرینی های سنتی است و بیشتر مالزیایی ها در این بازارها افطار کرده و یا افطاری خود را از این بازارها تهیه و به خانه می برند.

در اکثر مساجد مالزی به ویژه مساجد بزرگ این کشور هر شب سفره افطار برقرار است و با اذان مغرب مردم در مساجد با خرما و شربت روزه خود را باز کرده و در نماز مغرب شرکت می کنند.

پس از اقامه نماز مغرب هم سفره افطار کامل شده و از روزه داران با انواع غذاهای بومی و سنتی پذیرایی می شود.

برپایی نماز ˈتراویحˈ از جمله دیگر رسوم مسلمانان این کشور در ایام ماه رمضان محسوب می شود.

دیگر مراکز اسلامی مالزی به جز مساجد در ماه مبارک رمضان برنامه های فرهنگی و دینی مخصوص سنین مختلف به ویژه برای جوانان تدارک می بینند که مردم مالزی از این برنامه ها استقبال خوبی به عمل می آورند.

جلسات آموزش قرآن و قرائت این کتاب آسمانی نیز در ماه مبارک رمضان در مساجد مالزی رونق خاصی دارد و جمعیت زیادی برای قرائت قرآن به مساجد می آیند.

مساجد مالزی در طول شب ها و روزهای ماه مبارک رمضان باز هستند تا مسلمانان بتوانند به ادای فریضه نماز شب و عبادات فردی بپردازند.

در این ماه مردان لباس محلی خود را پوشیده و بر سرشان نیز کلاه های مخصوص مستطیل شکلی قرار می دهند. زنان نیز لباس های خاصی بر تن می کنند و روسری سنتی سر می کنند.

خانواده های مسلمان مالزیایی در ماه مبارک رمضان هدایا، غذاها و شیرینی هایی به یکدیگر به تعارف می دهند تا منجر به افزایش محبت، انس و الفت میان آنها شود.

غذاهای مسلمانان مالزی در ماه مبارک رمضان برنج به همراه گوشت یا مرغ است. آنها با غذای سحری نوشیدنی خاصی به نام ˈکولاکˈ را می نوشند که عطش را برطرف می کند و به آنها توانایی و قوت خاصی می دهد.

دانشجویان مالزیایی نیز هنگام سحر با صداکردن دیگران آنها را برای خوردن سحری بیداری می کنند و برخی نیز با آوردن غذا از رستوران ها آن را به هم خوابگاهی های خود می فروشند.

بیدار کردن مسلمانان تنها به محیط دانشگاه محدود نمی شود و هنوز هم در روستاها و شهرهای مالزی همزمان با ماه مبارک رمضان کسانی پیدا می شوند که مردم را برای خوردن سحری از خواب بیدار می کنند.

مسلمانان مالزی در این ماه با آداب و رسوم خاص خود به عبادت می پردازند و خود را برای عید فطر که در زبان مالزیایی به آن ˈهری رایاˈ یا ˈعیدالفطریˈ می گویند آماده می کنند تا میهمان مقامات ارشد این کشور از جمله نخست وزیر باشند که در روز عید فطر معمولاً بارعام می گیرد و مردم می توانند برای عرض تبریک به خانه او بروند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.