افزایش تدابیر امنیتی و بازرسی ها در مبادی ورودی و خروجی مالزی

double-quot

کوالالامپور- جارپرس-مقامات مالزی تدابیر امنیتی و بازرسی در ایستگاه های ورود و خروج به این کشور را پس از عملیات تروریستی در پاکستان و گروگانگیری در سیدنی استرالیا برای مقابله با افراط گرایان و تروریست ها افزایش دادند.

کد خبر : 7171
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 آذر 1393 - 4:33
افزایش تدابیر امنیتی و بازرسی ها در مبادی ورودی و خروجی مالزی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ‘هشام الدین حسین’ وزیر دفاع مالزی نیز پس از دستگیری چند تروریست که قصد عبور از این کشور برای پیوستن به گروه تروریستی داعش در سوریه را داشتند، گفته است مالزی چهار راه عبور تروریست های بین المللی است و می تواند به خودی خود یک هدف برای تروریست ها باشد.

کوالالامپور پایتخت اقتصادی مالزی به نظر می رسد یک مرکز حمل و نقل آسان برای افراط گرایانی است که قصد پیوستن به تروریست های داعش را دارند.

سردار ‘اسماعیل احمدی مقدم’ فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی نیز گفته است :عامل گروگانگیری سیدنی فردی به نام منطقی بوده که در سال ۱۳۸۵ آژانس مسافرتی داشته و اقدام به کلاهبرداری کرده و به تدریج از مالزی به استرالیا رفته است.

حال پلیس مالزی می گوید در آماده باش است و موفق به متوقف کردن برخی از ۴۵ مرد و زن مالزیایی شده که قصد سفر به سوریه را داشته اند. آخرین فرد دستگیرشده نیز مردی ۳۹ ساله بود که صبح روز گذشته تلاش داشت در فرودگاه بین المللی کوالالامپور برای عزیمت به ترکیه سوار هواپیما شود و از آنجا به سوریه برود.

‘نور رشید ابراهیم’ معاون بازرس کل پلیس مالزی نیز معتقد است پلیس این کشور طی ماه های گذشته برای برخورد با افراط گرایان با تجربه تر شده و در حال حاضر نه تنها قادر به انجام فعالیت بهتر، بلکه می تواند به تجزیه و تحلیل آنچه که اتفاق می افتد نیز بپردازد.

مالزی اکنون بر سر دو راهی پذیرش گردشگر، تسهیل امور مسافران و حدود هفت میلیون مهاجر قانونی و غیرقانونی است که در این کشور فعالیت می کنند و افزایش تدابیر برای مقابله با افراط گرایان است.

معاون بازرس کل پلیس مالزی می گوید این کشور اکنون به عنوان مرکز ترانزیت تروریست ها، مواد مخدر و قاچاق انسان شهره شده است و دولت خواستار مبارزه قاطعانه با این پدیده ها است.

هم اکنون دستکم ۳۹ تبعه مالزی در عراق و سوریه با تروریست های داعش همکاری می کنند و ده ها نفر نیز در این کشور به اتهام کمک به این گروه تروریستی و یا اقدام برای سفر به سوریه و پیوستن به تروریست ها بازداشت شده اند.

گروه هایی از اندونزی نیز مالزی را به عنوان مرکز جابجایی خود به مقصد سوریه تعیین کرده بودند که طی روزهای گذشته بازداشت شدند.

تایید وزیر دفاع مالزی که این کشور را محلی برای جابجایی تروریست ها دانسته است نشان می دهد پوتراجایا بدنبال تغییر سیاست خود و مقابله با تروریست هایی است که احتمال می دهد مالزی را مورد هدف قرار دهند.

تروریست هایی که با سفر از منطقه جنوب شرق آسیا به سوریه و عراق چند عملیات انتحاری انجام داده اند و جان ده ها نفر از مردم بی گناه را گرفته اند.

سخنان روز گذشته ‘هشام الدین حسین’ نیز نشان می دهد مالزی از عملیات تروریست ها در این کشور با توجه به وقایع استرالیا و پاکستان در هراس است، هراسی که ناشی از تروریست های مالایی است که با گروه تندرو ابوسیاف و داعش همکاری می کنند و دوره های نظامی را طی کرده اند.

افزایش تدابیر امنیتی در مبادی ورودی و خروجی مالزی نیز به گفته کارشناسان به منظور سد کردن راه تماس مستقیم مالایی های تندرو با تروریست ها در کشور همسایه فیلیپین و یا دو کشور سوریه و عراق است که چند هزار کیلومتر با این کشور جنوب شرق آسیا فاصله دارند.

بازداشت این تروریست ها و افراط گرایان نخستین قدم مالزی محسوب می شود و چگونگی مقابله قانونی با این افراد چالشی است که همچنان این کشور درگیر آن است.

پوتراجایا اکنون قانون جدید مبارزه با تروریسم را در دستور کار داده و پیش نویس این قانون قرار است بهمن ماه امسال به وسیله دادستان کل این کشور به طور تخصصی مورد بررسی قرار گیرد.

این قانون بیشتر به افرادی می پردازد که به منظور جنگ مسلحانه به خارج از مالزی سفر می کنند و سپس قصد بازگشت به این کشور را دارند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.