شانزدهم آذر در آینه تاریخ معاصر ایران
مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر در این روز، به شرح زیر است:
۱۶ آذر ۱۳۷۲
جواد معروفی آهنگساز مشهور ایرانی در ۷۸ سالگی درگذشت، او سالها عضو شورای عالی موسیقی رادیو بود.
۱۶ آذر ۱۳۵۷
مراسم بزرگداشت دانشجویان شهید واقعه ی شانزدهم آذر ۱۳۳۲هجری خورشیدی، در دانشگاه تهران، به یک اجتماع بزرگ سیاسی علیه ی رژیم پهلوی و سیاست های آمریکا در ایران، تبدیل شد.
۱۶ آذر ۱۳۵۷
سپهبد حاتم جانشین ستاد ارتش در جلسه ی شورای امنیت ملی اعتراف کرد که غیبت و فرار سربازان افزایش یافته است و سربازان باقی مانده روحیه رویارویی با مردم را به خوبی ندارند.
۱۶ آذر ۱۳۵۶
خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: ۲۱ دانشگاه ایران با ۱۷۰ هزار دانشجو یا در حال اعتصاب هستند یا تعطیل شده اند.
۱۶ آذر ۱۳۵۶
دانشکده ی اقتصاد دانشگاه تهران شاهد برگزاری تظاهرات ضدآمریکایی بود، در جریان این تظاهرات پرچم این کشور لگدمال شد و دانشجویان فریاد زدند: «یانکی به خانه ات بازگرد.»
۱۶ آذر ۱۳۳۲
تظاهراتی در دانشگاه تهران در آستانه ی سفر نیکسون معاون رییس جمهوری آمریکا به ایران و تجدید روابط سیاسی ایران و انگلیس، که دو روز قبل از آن توسط نخست وزیر وقت اعلام شده بود، به وقوع پیوست. این تظاهرات با یورش نیروهای نظامی به محوطه ی دانشگاه و به شهادت رسیدن سه تن از دانشجویان در هم شکسته شد.
۱۶ آذر ۱۳۲۳
نماینده ی مجلس شورای ملی پرسش های ده گانه ی خود را در خصوص خرج های بیهوده ای که در بانک ملی شده و عملیات خلاف وظیفه که در آن جریان دارد از وزیر دارایی مطرح کرد. پرسش های وی درباره ی اعتبارات بانک، هزینه های پذیرایی، تبلیغات و ساخت زورخانه و داشتن مطب و مریضخانه بود. وی انتخاب نشدن قایم مقام مدیرکل بانک، پرداخت نکردن اسناد خزانه، اعلان جراید در مورد تنزل اسکناس، تأخیر در پرداخت های حواله های دولتی و حقوق دامپزشکان را نیز مورد سؤال قرار داد.
۱۶ آذر ۱۳۰۵
وزارت مالیه درباره ی منع ورود اشیاء تجملی لایحه ای را تصویب کرد و در مقدمه ای به ضرورت منع ورود برخی اشیاء و از جمله اشیای تجملی اشاره شد.
۱۶ آذر ۱۳۰۴
مجلس موسسان ایران کار تغییر قانون اساسی را در تهران آغاز کرد که هدف از این تغییر برکناری قاجاریه و برقراری رژیم پهلوی بود.
۱۶ آذر ۱۳۰۲
وزارت مالیه در بخش نامه ای به اداره مالیه در ایالات و ولایات از آنان خواست برای خشکاندن ریشه ی قاچاق، مبدا آن را پیدا و مجرمان حقیقی را دستگیر کنند.
۱۶ آذر ۱۳۰۲
یک گروه ژاپنی با وزیر امورخارجه دیدار کرد و درباره ی پیمان تجاری و تشکیل نمایندگی سیاسی به گفت و گو پرداخت.
۱۶ آذر ۱۳۰۰
سفیر انگلیس در واشنگتن نسبت به قرارداد شرکت آمریکایی استاندارد اویل با دولت قوام اعتراض و تاکید کرد که از حمل نفت شمال ایران از راه اراضی حوزه ی امتیازش، جلوگیری خواهد کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰