اولین دستگاه اولتراسوند پیشرفته ساخت ایران به زودی تولید می شود

double-quot

تهران – جارپرس -استاد ایرانی دانشگاه رایرسون کانادا (Ryerson) از تولید نمونه اولیه دستگاه اولتراسوند پیشرفته به منظور انجام جراحی های غیرتهاجمی با همکاری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در آینده نزدیک خبر داد.

کد خبر : 6910
تاریخ انتشار : شنبه 15 آذر 1393 - 8:22
اولین دستگاه اولتراسوند پیشرفته ساخت ایران به زودی تولید می شود

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا دکتر جهان توکلی که مبدع شیوه درمانی با استفاده از اولتراسوند (امواج فراصوت) است،  گفت: تاکنون از اولتراسوند برای تشخیص های درمانی استفاده می شده اما طی هشت سال اخیر تحقیقاتی بر روی استفاده از اولتراسوند برای کاربردهای درمانی انجام دادم که الان به نتیجه رسیده است.

وی اظهار داشت: نحوه کار ما به این گونه است که اولتراسوند را در یک شرایط محیطی قرار می دهیم که با آن می توانیم قسمت هایی از بافت را برای کاربردهای درمانی یا از بین ببریم یا تغییراتی در آن ایجاد کنیم.

توکلی خاطرنشان کرد: این یک تکنولوژی جدید است که هنوز اسم فارسی و ایرانی ندارد و در انگلیسی به ‘هایفو’ شناخته می شود که مخفف High intensity focus ultrasound است.

وی ادامه داد: البته در ایران نیز کم کم این روش شناخته می شود و یک سری دستگاه های کلینکال هایفو برای کاربردهای مختلف وارد ایران شده است.

به گفته این پژوهشگر ایرانی، هایفو کاربردهای درمانی زیادی می تواند داشته باشد که یکی از کاربردهای اصلی آن در درمان سرطان است هرچند الان برخی دستگاه های هایفو برای درمان جراحی صورت و زیبایی نیز استفاده می شود.

وی درباره عملکرد این دستگاه گفت: با استفاده از هایفو، شدت اولتراسوند را بالا برده، آن را بر روی یک نقطه کوچک داخل بافت متمرکز می کنیم و آن نقطه را می سوزانیم بدون اینکه بیرون یا اطراف بافت هیچگونه تغییری بکند.

توکلی با بیان اینکه با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یک پروژه درحال تعریف دارد، افزود: به زودی اولین پروتو تایپ (نمونه اولیه) هایفو که می توانیم به آن ‘ساخت ایران’ بگوییم تولید خواهد شد.

وی توضیح داد: هایفو ساخت ایران یک دستگاه جدید برای جراحی های غیرتهاجمی است که در این شیوه می توانیم بدون اینکه بافت را سوارخ کنیم یا بشکافیم عمل جراحی را انجام دهیم.

استاد دانشگاه رایرسون ادامه داد: در این شیوه امواج مافوق صوت را داخل بدن فرستاده و با تمرکز بر روی یک نقطه مشخص، درجه حرارت آن نقطه را در مدت زمان کوتاهی آنقدر بالا می بریم که آن نقطه در داخل بافت، سوخته می شود بدون اینکه هیچ اثری در بیرون بافت از آن مشاهده شود.

مدیر آزمایشگاه اولتراسوند برای کاربردهای تشخیصی و درمانی دانشگاه رایرسون همچنین به همکاری های تحقیقاتی مشترک این مرکز آزمایشگاهی با تعدادی از استادان دانشگاه های داخل کشور اشاره کرد وگفت: درحال حاضر چند دانشجوی مشترک هم داریم که از دانشگاه های علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر و دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

امواج فراصوت به شکلی از انرژی از امواج مکانیکی گفته می شود که فرکانس آنها بالاتر از حد شنوایی انسان (امواج بین ۲۰ تا ۲۰ هزار هرتز) باشد.

این امواج در دستگاه های تشخیصی همچون سونوگرافی، فیزیوتراپی و اکوکاردیوگرافی استفاده می شوند و به علت اینکه مانند تشعشعات یونیزان عمل نمی کنند برای زنان و کودکان بی خطر هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.