تولید انژری صلح آمیز هسته ای کشور توسعه می یابد

double-quot
مشهد – جارپرس – مدیر کل دیپلماسی عمومی سازمان انرژی اتمی گفت: در چشم انداز برنامه این سازمان هیچ تعطیلی در تاسیسات هسته ای یا کاهش در تولید و استفاده از این انرژی در بخشهای مختلف اقتصادی و پزشکی وجود ندارد بلکه افق توسعه این نوع انرژی است.
کد خبر : 9029
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 فروردین 1394 - 5:25
تولید انژری صلح آمیز هسته ای کشور توسعه می یابد

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، حمید خادم قائمی چهارشنبه شب در سلسله نشست های بزم اندیشه سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس رضوی که با موضوع مرور مسائل فنی انرژی اتمی برگزار شد، افزود: کشورهای غربی تلاش می کنند تحقیق و توسعه را از برنامه هسته ای ایران حذف کنند که این آرزویشان هیچ گاه برآورده نمی شود.

وی گفت: رویکرد رئیس جمهوری در مذاکرات هسته ای با گروه ۵+۱ نتیجته برد و برد است اما از آنجا که هنوز توافقی به امضا نرسیده همه مطالب مندرج در بیانیه سوییس برای هر دو طرف برگشت پذیر می باشد.

قائمی بیان کرد: بنا به فتوای رهبر معظم انقلاب، ایران در استفاده از انرژی هسته ای به دنبال اهداف نظامی و تسلیحاتی نیست اما ملت ما با توجه به کاربردهای مطلوب این نوع انرژی در بخشهای مختلف بویژه پزشکی حاضر به چشم پوشی از آن نمی باشد.

وی اظهار کرد: دانشمندان هسته ای کشور همه دستاوردهای فعلی در این بخش را در شرایط تحریم و بسیار دشوار تنها با همت و تلاش خود بدست آورده اند و به غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم دست یافته و به رغم ممانعت غرب در کمک به تامین مواد لازم، در مدت ۱۸ ماه سوخت هسته ای را تولید کردند.

خادم گفت: تولید برق، تولید رادیودارو در پزشکی هسته ای، سنجش سن و قدمت آثار تاریخی و بقایای موجودات از طریق تعیین میزان کربن، تولید لیزر صنعتی، افزایش باردهی بذرها، اصلاح تولید محصولات، افزایش ماندگاری گیاهان زینتی، کنترل آفات، افزایش مصرف راندمان کود، اصلاح تولید محصولات، کنترل آفات دام از جمله مواردی است که این سازمان در تولید آن به موفقیت دست یافته است.

وی افزود: تولید رادیودارو از مسائل اساسی سازمان انرژی اتمی است و راکتور ۴۰ مگاواتی اراک و راکتور ۱۰ مگاواتی تهران برای تولید رادیودارو ساخته شده اند.

این مسوول در سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: رادیوداروها عمر مشخصی دارد و به سرعت اثر خود را از دست می دهد لذا پیشتر رادیوداروها از خارج از کشور وارد می شدند و تا زمانی که به دست بیمار می رسیدند تاثیر خود را از دست می دادند.

وی افزود: اکنون سازمان انرژی هسته ای این ظرفیت را بدست آورده است که رادیودارو برای بیماریهای سرطان، عفونی و قلبی را تولید کند لذا برخی بیمارستانها را تجهیز کرده تا نسبت به تولید رادیودارو اقدام کنند و راه اندازی بیمارستان تخصصی هسته ای را نیز در دستور کار قرار داده است.

وی با اشاره به خرابکارهای غرب در تاسیسات هسته ای ایران طی سالهای گذشته گفت: در این مدت برخی کشورهای غربی بیکار ننشسته و با ترفندهای مختلف به تاسیسات هسته ای کشور آسیب وارد کردند که از جمله آنها می توان به تولید ویروس در فضای سایبری و فروختن قطعه مخرب برای منفجر کردن سانتریفیوژها اشاره کرد.

وی گفت: خوشبختانه تاسیسات انرژی هسته ای ایران از ضریب امنیتی بسیار بالایی برخوردار است و به هیچ صورتی نمی توان براحتی به آن آسیب وارد کرد.

مدیر کل دیپلماسی عمومی سازمان انرژی اتمی با اشاره به مفاد بیانیه سوییس گفت: ایران در این بیانیه هیچ ظرفیتی در خصوص تولید انرژی هسته ای را از دست نداده است.

خادم ادامه داد: فرآیند غنی سازی اورانیوم به میزان کمتر از پنج درصد در سایت فردو ادامه می یابد و غنی سازی اورانیوم توسط سانتریفیوژها در مرکز نطنز همچنان انجام می گیرد.

وی افزود: اکنون ۱۹ هزار سانتریفیوژ نسل یک و پرهزینه در کشور داریم که ۹ هزار دستگاه از آنها فعال هستند و در صورت رسیدن به توافق نهایی باید از سانتریفیوژها بهتر و از نوع نسل چهارم و پنج استفاده کرد.

وی بیان کرد: آژانس انرژی هسته ای سانتریفیوژهای نسل هشتم با ظرفیتی ۱۶ برابر سانتریفیوژهای نسل یک تولید کرده است لذا باید سعی کرد سطح سانتریفیوژهای تاسیسات هسته ای ایران را ارتقا داد.

خادم اظهار کرد: در صورت توافق نهایی در مذاکرات هسته ای، ایران دیگر لازم نیست برای خرید دستگاه های مورد نیاز وارد بازار سیاه شود و متحمل هزینه های بسیار برای تامین قطعات گردد بلکه دستگاه های مورد نیاز را با تکنولوژی بهتر از مبادی قانونی وارد کشور می کند.

وی در تشریح ضرورت غنی سازی اورانیوم در مراکز هسته ای ایران گفت: نیروگاه اتمی که در اراک ساخته شده از نوع آب سنگین است اما نیروگاه بوشهر از نوع آب سبک می باشد که نیاز به غنی سازی سوخت مصرفی دارد.

وی افزود: غنی سازی سوخت هسته ای در نیروگاه بوشهر کمتر از پنج درصد است اما راکتور اراک سوخت اورانیوم طبیعی دارد و غنی سازی در آن انجام نمی گیرد؛ پسماند سوخت راکتور اراک پلوتونیم است که این ماده می تواند در تسلیحات نظامی کاربرد داشته باشد.

خادم گفت: راکتور اراک سالانه ۱۰ کیلوگرم پولوتونیم تولید می کند و کشورهای غربی از این بابت بسیار نگران هستند لذا با طراحی که از سوی ایران در مذاکرات اخیرانجام گرفته، تولید پلوتونیم به یک کیلوگرم کاهش یافته است.

مدیر کل دیپلماسی عمومی سازمان انرژی اتمی گفت: در بازطراحی که در راکتور آب سنگین اراک انجام می شود، ایران چیزی از دست نمی دهد بلکه سوخت هسته ای غنا پیدا می کند، آب سنگین اراک و آب سبک بوشهر محفوظ می ماند و فقط تولید پلوتونیم کاهش می یابد.

خادم اظهار کرد: همه تاسیسات هسته ای ایران بویژه راکتور تهران مورد موافقت کامل پادمان جامع است و رادیودارو در این راکتور تولید می شود.

وی با بیان اینکه چرخه سوخت هسته ای در کشور کامل شده است، اکتشافات جدید در معادن اورانیوم، تولید سوخت هسته ای در اصفهان، راه اندازی مجتمع سوخت با فناوری پیشرفته در نیروگاه بوشهر را از دستاوردهای جدید سازمان انرژی اتمی ایران برشمرد.

وی گفت: انرژی هسته ای در همه صنایع و بخشهای مختلف پزشکی می تواند کارایی زیادی داشته باشد لذا نمی خواهیم از آن دست بکشیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.