معاون وزیر بهداشت: ۴۴ پایگاه اورژانس هوایی راه اندازی می شود

double-quot
تهران – جارپرس – معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۴ پایگاه اورژانس هوایی طی سه سال آینده در کشور راه اندازی می شود.
کد خبر : 4718
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 مرداد 1393 - 4:24
معاون وزیر بهداشت: ۴۴ پایگاه اورژانس هوایی راه اندازی می شود

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، محمد آقاجانی شنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری که از شبکه دوم سیما پخش شد با اشاره به گسترش چتر اورژانس هوایی کشور افزود:کشور ما پهناور است و راه های صعب العبور بسیار دارد. پراکندگی جمعیت در استان های کشور پایین است از این رو نیازمند ابزارهای خاصی برای امداد رسانی جاده ای در زمان بروز حوادث هستیم.

وی با بیان این که نیازمند استفاده از بالگرد به منظور انتقال بیماران و حادثه دیدگان در جاده هستیم، توضیح داد: دو هزار پایگاه شهری و جاده ای اورژانس در کشور داریم که با سه هزار آمبولانس و ۱۵ هزار نفر پرسنل خدمت رسانی می کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: برای رسیدن به استاندارد لازم، ۱۶۰۰ پایگاه کم داریم. ۸۵۰ پایگاه از برنامه چهارم و پنجم عقب هستیم و جاده های حادثه خیز بسیاری داریم و اورژانس هوایی می تواند بخشی از این کمبود را جبران کند.

آقاجانی شد: ۱۶ پایگاه هوایی را امسال راه اندازی می کنیم. همچنین ۱۴ پایگاه امروز راه اندازی شد که از طریق این پایگاه ها می توان حدود یک سوم از استان های کشور را پوشش داد.

وی با بیان این که مهمترین معابر و حادثه خیز ترین جاده ها را تحت پوشش داریم، اظهار کرد: دومین دلیل مرگ و میر در کشورمان حوادث جاده ای است و راه اندازی اورژانس هوایی در افزایش سرعت انتقال مصدومین به مراکز درمانی اثرگذار است.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، اعتباری را برای احداث پایگاه های اورژانس هوایی پیش بینی کرده و امیدواریم بودجه این بخش در سال ۹۴ در بودجه وزارت بهداشت درنظر گرفته شود.

وی همچنین افزود: برای تحقق این مهم نیازمند حمایت دولت و مجلس هستیم؛ همچنین از بخش خصوصی برای احداث زیرساخت های مورد نیاز به منظور ایجاد پایگاه های اورژانس هوایی دعوت می کنیم و و وزارت بهداشت با خریداری خدمات بخش خصوصی، از این اقدام حمایت می کند.

*دستاوردهای طرح نظام سلامت

معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه با تشریح دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت گفت: کاهش پرداختی مردم در بیمارستان های دولتی، ارتقای خدمات بیمارستان ها، ترویج زایمان طبیعی، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم،حضور پزشکان متخصص در بیمارستان های بالای ۶۴ تخت خواب، ارتقای کیفیتی ویزیت و خدمات سرپایی و اورژانس هوایی از جمله دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت است.

آقاجانی تاکید کرد: این برنامه در سه ماه از اجرا، دستارودهای متعددی داشته و در عین حال تحول نظام سلامت برای رسیدن به نتایج نهایی در هر کشوری به ۱۰ سال زمان نیاز دارد.

وی ادامه داد: نتایج اولیه طرح نظام سلامت کام مردم را شیرین کرده است. پرداختی درمانی مردم در بیمارستان های دولتی از ۳۷درصد به ۷ تا ۸ درصد کاهش یافته و این امر شان و کرامت مردم را در گرفتن خدمات ارتقا داده است.

به گفته معاون وزیر بهداشت، دستاورد دیگر این طرح، تکمیل خدمات تشخیصی و درمانی در اکثر بیمارستان ها است بطوری که ۹۵ درصد داروها و خدمات ارائه می شود و مردم به ندرت برای گرفتن خدمات به بیرون از بیمارستان ها می روند.

** ارتقای دسترسی به خدمات درمانی

آقاجانی با بیان اینکه ۹ درصد دسترسی مردم به خدمات درمانی ارتقا پیدا کرده، گفت: تنظیم لوازم پزشکی و ساماندهی قیمت ها در بیش از ۱۵۰۰ قلم لوازم تخصصی پزشکی نیز از دیگر دستاوردهای طرح نظام سلامت است.

وی ادامه داد: کاهش میزان سزارین در مقابل زایمان طبیعی به میزان ۵ درصد از دیگر نتایج طرح نظام سلامت است و امیدوارم تا پایان سال به هدف ۱۰ درصدی در این برنامه برسیم.

معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: امروز مردم در بیمارستان های بالای ۶۴ تخت خواب، می توانند در شبانه روز به پزشکان متخصص دسترسی داشته باشند. همچنین در این طرح برای بیماران خاص و صعب العلاج برنامه های ویژه ای درنظر گرفته شده و و بخشی از آن نیز انجام شده اما زخم های موجود در این بخش بسیار عمیق است.

آقاجانی ادامه داد: در برنامه پنجم توسعه قرار بود مردم ۳۰ درصد هزینه ها را از جیب پرداخت کنند اما شاهد بودیم که مردم بیش از ۶۰ درصد هزینه ها را از جیب پرداخت می کردند که با اجرای طرح نظام سلامت، این هزینه به ۷ تا ۸ درصد رسید.

همچنین بیماران سرطانی، سوختگی، مسمومین و روانی در بیمارستان های دولتی پوشش خوبی دارند که امیدواریم این خدمات را کامل کنیم.

*خدمات روزانه اورژانس هوایی

امین صابر نیا رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور نیز در این برنامه یادآور شد: اوایل فروردین ماه، بحث چگونگی استفاده از اورژانس هوایی آغاز شد و از نیمه دوم اردیبهشت و اوایل تیرماه، عملیات هایی در استان های مختلف انجام شد و نتایج خوبی بدست آوردیم.

وی با بیان اینکه از شنبه ۱۸ مرداد پایگاه های هوایی اورژانس رسما آغاز به کار کرد، افزود: راه های فرعی، مناطق صعب العبور استان ها و نقاط حادثه خیز ، شاخص تعیین اولویت احداث محل پایگاه اورژانس هوایی بود.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور تاکید کرد: وجود توان لوژستیکی از دیگر شاخص ها برای احداث پایگاه های اورژانس هوایی در مناطق مختلف است و به دلیل عدم وجود این شاخص، در برخی بخش ها نتوانستیم این پایگاه ها را ایجاد کنیم.

صابر نیا همچنین تامین اعتبار، پوشش هوایی و توان آموزشی برای تامین نیروهای متخصص اورژانس های هوایی از دیگرشاخص های احداث این پایگاه ها در مناطق مختلف کشور است.

وی اظهار کرد: بالگرد های ۲۱۲، ۲۱۴ و ۲۰۵ در اورژانس هوایی مورد استفاده قرار می گیرد و این بالگرد ها با سرعت بالا در برخاستن از زمین در اورژانس های هوایی کاربرد ویژه ای دارد.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی کشور ادامه اد: هر آمبولانس قابلیت انتقال سه مصدوم را دارد و از پرستاران و پزشکان مجرب در این آمبولانس های هوایی استفاده می شود.

صابر نیا گفت: بالگردهایی کنونی اورژانس های هوایی تنها قابلیت خدمات دهی در روز دارد از این رو امیدواریم با افزایش امکانات این بالگردها، شاهد ارائه خدمات شبانه روزی باشیم.

وی درباره دشواری فرود بالگرد در برخی مناطق یادآور شد: سعی کردیم در مواردی که امکان فرود بالگرد وجود ندارد از آمبولانس زمینی برای انتقال مصدومین به محل فرود بالگرد استفاده کنیم و با نیروی انتظامی هماهنگی اولیه برای تعیین محل فرود بالگردها انجام شده است.

به گفته وی، استاندارد انجام ماموریت بالگردهای اورژانس در شهر ۸ دقیقه و در جاده ها ۱۴ دقیقه است و بالگردهای اورژانس در ۸۰ درصد موارد به این استاندارد رسیده اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.