ربیعی: با توزیع پول اشتغال در کشور ایجاد نمی شود

double-quot
تهران – جارپرس – وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است: با توزیع پول اشتغال در کشور ایجاد نمی شود، زمانی برای آزمون و خطا نداریم و باید برای هر ریالی که در حوزه اشتغال سرمایه گذاری می کنیم، برنامه ریزی منسجمی داشته باشیم.
کد خبر : 5855
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 مهر 1393 - 6:36
ربیعی: با توزیع پول اشتغال در کشور ایجاد نمی شود

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، سفر علی ربیعی به شهر مشهد در هفته گذشته دارای دو جنبه متفاوت اما هماهنگ با یکدیگر بود. از سویی در این سفر باب دیگری از موضوع اشتغال گشوده شد و از سوی دیگر یکی از وجوه رفاه اجتماعی در قالب افتتاح مرکز نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست از سوی وزیر کار بود که بی تردید هر دو موضوع از گام های ضروری برای تحقق عدالت اجتماعی که دولت تدبیر و امید با هدف ایجاد آن مسئولیت اداره کشور را برعهده گرفته است، محسوب می شود.

ربیعی بارها تاکید کرده است: اشتغال موضوعی اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و مرتبط با نظام است و باید برای رفع بیکاری سیمای اشتغال را در کشور مطالعه و مورد بررسی قرار دهیم.

بی تردید، یکی از راهکارهای مهم ایجاد اشتغال در کشور کسب آموزشهای مهارت است به طوری که مسئولان حوزه کار بارها در ارائه دیدگاه های خود بر ایجاد اشتغال از طریق کسب آموزشهای مهارت تاکید داشته اند.

افتتاح نخستین مرکز آموزش کفش و انستیتوی مصنوعات چرمی در شهر مشهد که با حضور ربیعی صورت گرفت، جهت گیری مثبت و کارساز برای دولت یازدهم محسوب می شود.

عیسی منصوری مدیر ملی پروژه توسعه خوشه های صنعتی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)در ایران معتقد است: صنعت کفش ایران توان رقابت بالایی دارد به طوری که بازار محصولات ارزان قیمت چینی را دچار مشکل کرده است.

مدیر ملی پروژه توسعه خوشه های صنعتی سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) در ایران، دلیل تاسیس موسسه کفش مصنوعات چرمی در مشهد را ظرفیت بالای این مرکز در تولید انواع مختلف کفش و مصنوعات چرمی همچون کیف و توپ عنوان کرد.

وی حوزه فعالیت یونیدو را سرمایه گذاری روی منابع انسانی عنوان کرد و گفت: هدف آن است که نیروی کار به درستی فعالیت خود را انجام دهد و هم راستا با آن، نیروی جدید آموزش دیده وارد این مجموعه شود.

صنعت کفش ایران به دلیل اینکه اشتغالزایی بالایی را در کشور ایجاد می کند از جمله اولویت های یونیدو در ایران محسوب می شود.

متاسفانه در سالهای اخیر که به دلیل بی برنامگی و بی تدبیری، واردات کفش های چینی به کشور افزایش یافت، صنعت کفش با مشکلات عدیده ای مواجه شده بود.

بسیاری از کارگاههای تولیدی کفش در سالهای اخیر، یا تعطیل و یا با کمترین ظرفیت فعالیت می کردند. بسیاری از کارگران ماهر در این صنعت به دلیل بی رونقی که ناشی از عدم رقابت پذیری کفش های ایرانی با کفش ها وارداتی بود، اخراج و به ناچار کارگاههای خود را رها و به مشاغلی نظیر دستفروشی و یا کارهای سیاه دیگر روی آوردند.

منصوری معتقد است: صنعت کفش ایران نه تنها تاثیری از تحریم ها نپذیرفته بلکه به دلیل بازار خوب داخلی، فرصت رونق نیز یافته است.

افتتاح نخستین مرکز آموزش کفش و انستیتوی مصنوعات چرمی آموزش تولید کفش که با همکاری سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)، در ایران در حال انجام است ظرفیت ایجاد اشتغال ۱۲هزار نفر در شهر مشهد را دارد.

همچنین واردات بی رویه کالا به کشور، طراحی و بازاریابی در حوزه صنعت کفش را دچار خلل کرد که می طلبد تلاش بیشتری برای رفع این نقص در کشور صورت گیرد.

انستیتوی مصنوعات چرمی، در فاز نخست با ۳۰۰ هزار دلار تجهیزات راه اندازی شده تا با بهره گیری از اساتید خارجی، مربیان داخلی و محلی را آموزش دهد.

الکساندر آمادیو نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد(یونیدو) در ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا نیز با بیان اینکه یونیدو سابقه زیادی در توسعه بنگاه های خرد، کوچک و متوسط و ایجاد شغل دارد، گفت: دلیل حضور در ایران و کمک به راه اندازی این موسسه در مشهد وجود سه هزار واحد تولید کفش و مصنوعات چرمی است.

به گفته وی، ظرفیت مهارتی و سطح فناوری صنعت کفش ایران باید در بخش هایی نظیر طراحی و بازاریابی افزایش یابد.

همچنین در طرح یادشده، اتباع افغانی در ایران آموزش مهارت در تولید کفش کسب می کنند که این نوع آموزش در راستای اهداف سازمان ملل متحد در خصوص ارتقا کیفیت زندگی پناهندگان است به طوری که وقتی آنها به کشور خود بازگردند و یا حتی در کشور دیگر دارای اقامت دائمی شوند طی دوران پناهندگی مهارتی را کسب کرده باشند.

آمادیو افزود: برای رسیدن به اهداف یادشده، نخستین گام افتتاح مرکز آموزش صنعت کفش در مشهد بود. بسیاری از کشورها نظیر ویتنام طی پنج سال توانستند بخش وسیعی از بازار جهانی کفش را برعهده گیرند.

وی اظهار امیدواری کرد: این طرح که با کمک دولت جمهوری اسلامی ایران و یونیدو در ایران در حال اجرا است طی مدت کوتاهی بتواند یکی از برندهای مهم جهانی در تولید کفش شود.

** صنعت کفش به اندازه خودروسازی مهم است

علی لشگری رییس هیات مدیره جامعه صنعت کفش ایران در مراسم افتتاح انستیتو گفت: صنعت کفش و صنایع پشتیبان آن به اندازه صنعت خودروسازی در کشور اشتغالزایی داشته است.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد واحدهای تولید کفش کشور واحدهای کوچک و متوسط هستند، افزود: واحدهایی که کمتر از ۹ نفر نیرو دارند حدود ۵۸ درصد، واحدهایی که بین ۱۰ تا ۵۰ نفر نیرو دارند ۳۷ درصد، واحدهایی که بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر نیرو دارند حدود سه درصد و واحدهایی که ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر نیرو دارند نیز حدود یک درصد کل واحدهای تولید کفش کشور را تشکیل می دهند.

صنعت کفش از جمله صنایع ارز آور محسوب می شود به طوری که طی سه سال گذشته سالانه ۱۲۶ میلیون دلار از این صنعت، ارز به کشور وارد شده است.

صنعت کفش ایران هم اکنون در رتبه یازدهم تولید جهان قرار دارد حال آن که سالهای گذشته در رتبه دهم تولید کفش جهان قرار داشت و این در حالی بود که در همان سالها ترکیه از رتبه یازدهم به هشتم ارتقا یافت.

لشکری گفت: یکی از علل رشد صنعت کفش در ترکیه، راه اندازی مرکز آموزش کفش ترکیه در استانبول بود که سالها پیش با کمک اتحادیه اروپا در ایم شهر راه اندازی و فرزندان ترک را از دوران کودکی با طراحی کفش آشنا می کرد.

به گفته وی، راه اندازی انستیتوی کفش و مصنوعات چرمی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای مشهد با کمک سازمان توسعه صنعتی ملل متحد می تواند به عنوان یک مدل در استانهای دیگری همچون آذربایجان شرقی، قم، اصفهان و تهران که در زمینه چرم و کفش آمادگی و زمینه دارند، تکرار شود.

** نگرش خود را به شغل تغییر دهیم

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در مراسم افتتاح این مرکز گفت: لازم است ذهنیت خود را به شغل تغییر دهیم و به دنبال این نباشیم که فقط شغل را در استخدام یک کارفرما بدانیم.

وی اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از افراد شغل را فقط در استخدام بودن یک کارفرما می دانند در صورتی که می توان با ایجاد واحدهای خرد، کار را در خانه و یا کارگاههای کوچک و یا متوسط راه اندازی کرد.

به گفته ربیعی، ارزش اقتصادی کار در خانه باید اندازه گیری شود کار در منازل باعث می شود که رشد اقتصادی هفت درصدی سریعتر تحقق یابد.

آمارهای رسمی نشان می دهد که استان خراسان رضوی در بهار سال جاری دارای نرخ بیکاری ۱۰درصدی بود. ایجاد مراکز آموزشی برای صنایعی که می تواند اشتغال بالایی را در این استان رقم بزند، اقدامی اساسی و درخور است.

بی تردید استان خراسان رضوی به دلیل جذب گردشگران بیشمار داخلی و خارجی به واسطه حضور حرم مطهر امام رضا(ع) یکی از استانهای بسیار ثروتمند کشور محسوب می شود.

سرمایه گذاری در فعالیت های اقتصادی خرد و متوسط می تواند علاوه بر درآمد بالایی که این استان به خود تخصیص می دهد، بازار خوبی برای فروش کالاهای تولیدی باشد.

همچنین اقتصاد کشور می تواند با تولید کالاهایی نظیر کفش بازارهای کشورهای آسیای میانه را بدست گیرد.

ربیعی در خصوص رشد اقتصادی ماههای اخیر، معتقد است: رشد اقتصادی در ماههای اخیر می تواند زمینه جذب سرمایه گذاری را در کشور افزایش دهد.

بی تردید، رشد اقتصادی در ماههای اخیر، به واسطه انضباط مالی از سوی دولت یازدهم، کاهش تنش های بین المللی در خصوص ایران، جذب منابع بیشتر از فروش نفت و همچنین کاهش تحریم ها رخ داده است اما روند ادامه رشد علاوه بر موارد یادشده، می تواند در بستر اقتصاد تولید محور تداوم یابد.

فعالیت مرکز آموزش کفش چرم در شهر مشهد در راستای توسعه ایجاد اشتغال خرد است.

** ایجاد نهادهای مدنی گامی دیگر در ایجاد رفاه اجتماعی

یکی دیگر از برنامه های ربیعی به شهر مشهد افتتاح شیرخوارگاه و خانه فرزندان حضرت علی اصغر در شهر مشهد بود.

ربیعی در مراسم افتتاح این مرکز در جمع مربیان و مسئولان این نهاد گفت: چنین مسئولیتی در همه کشورهای توسعه یافته برعهده دولت ها است لذا باید میان نهادهای سنتی و وظایف مدرن پیوند مناسب برقرار کنیم، کودکانی که در مراکز نگهداری قرار دارند اگر بتوانند جذب خانواده ها شوند از امنیت عاطفی بیشتری برخوردار خواهند شد.

یکی از وظایف هر دولتی حمایت از کودکان بی سرپرست و یا بدسرپرست است و این یکی از مصادیق حمایتهای اجتماعی محسوب می شود.

وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از بدو فعالیت خود در دولت یازدهم موضوع رفاه اجتماعی را به طور جدی پیگیری می کند و تاکنون اقدامات مهمی در جهت افزایش خدمات درمانی، گسترش بیمه های درمانی، حمایتهای غذایی از اقشار آسیب پذیر و همچنین توجه به موضوع کودکان کار برداشته است.

ربیعی در بازدید از مرکز یادشده گفت: باید شرایط پذیرش مسئولیت را برای خانواده هایی که برای نگهداری از این کودکان داوطلب هستند، تسهیل کنیم. در حقیقت باید در این خصوص تمرکز را بر اهلیت این خانواده ها قرار داد و استانداردها را برای پذیرش مسئولیت ساده کرد.

شکی نیست، چنین دیدگاهی باید مورد توجه قانونگذاران قرار گیرد تا خانواده های بیشتری که می خواهند و می توانند از کودکان در مراکز نگهداری، مراقبت کنند از شرایط بهتری در فرزندخواندگی به شرط نظارت دائمی از سوی سازمان بهزیستی برخوردار شوند.

همچنین در خانه فرزندان علی اصغر، از دختران بزرگسال که به دلایل گوناگون به این مرکز سپرده شده بودند نگهداری می شد. این دختران که به دلیل حمایت های همه جانبه از توانمندی های قابل توجهی برخوردار بودند در خانه ای مستقل که تمام مسئولیت های اداره آن برعهده خودشان با نظارت مسئولان بود، زندگی می کردند.

تعداد زیادی از این دختران دانش آموز بودند و در دبیرستان تحصیل می کردند. یکی از دختران این مرکز که بتازگی به این خانه آمده بود از داشتن سواد محروم بود که ربیعی خواستار پیگیری آموزش وی شد.

تعدادی از این کودکان و دختران بزرگسال در این مجتمع توسط اورژانس اجتماعی به این مرکز آورده شده بودند.

دختران یاد شده در جمعی صمیمی با ربیعی تقاضای خود را برای ساخت یک سالن ورزش در این مجتمع مطرح کردند.

جامعه زمانی که به سوی توسعه گام برمی دارد باید از نهادهایی این چنینی که با همکاری مشترک مردم و دولت ایجاد شده است، یاری بگیرد زیرا جامعه در وهله نخست در قبال همه آحاد خود مسئول است و نمی تواند در قبال سرنوشت افراد سلب مسئولیت کند.

تردیدی نیست، وقتی کودکی از داشتن خانواده ای شایسته محروم شود، جامعه باید نقش خود را در حمایت از وی ایفا کند. یاری به کودکان یادشده به شکل نهادهای مدنی می تواند توسط خیرین اجتماعی و همچنین دولت راه اندازی و مدیریت شود.

مشارکت اجتماعی مهمترین جنبه از اشکال تحقق رفاه اجتماعی است که توسط دولت و مردم تبلور می یابد. در یک جامعه رو به توسعه نباید همه انتظارات معطوف به دولت شود.

جامعه ای که به سوی توسعه گام برمی دارد، می تواند از توانمندی مصلحان اجتماعی به انحا مختلف برخوردار شود. این توانمندی می تواند در قالب های گوناگون تحقق می یابد.

تعاملاتی این چنینی میان دولت و مردم، احساس مسئولیت اجتماعی را افزایش خواهد داد و همدلی را در جامعه تسری می بخشد.

مرکز یادشده که با کمک مدیران و کارمندانی دلسوز اداره می شد در زمره یکی از مراکز بسیار توانمند در حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست محسوب می شود.

ربیعی معتقد است: یکی از شاخص های سرمایه اجتماعی میزان انجام کار بدون نفع شخصی و با انگیزه نفع جمعی است. دنبال کردن برنامه فقر صفر تنها وظیفه دولت نیست و سازمانهای غیردولتی و نهادهای مدنی باید در این زمینه به دولت کمک کنند.

وی پیشتر اعلام کرده بود: در برنامه هایم کمک به نهادهای مدنی را سرلوحه کار خود قرار دادم و نه تنها مانع آنها نیستم بلکه کمک می کنم که خیر جمعی بیشتر شود و می خواهم در این زمینه اثر گذار باشم.

افتتاح و بازدید از مجتمع نگهداری از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست امیدواری به مسئولیت پذیری جامعه را بار دیگر یادآور می شود و این رضایت و خرسندی را ایجاد می کند که جامعه انسانهای رها شده را رها نمی کند.

اشتغال و رفاه اجتماعی مقوله های جدایی ناپذیر از توسعه هستند و در صورتی که بخواهیم مسیر توسعه را بدرستی طی کنیم باید بتوانیم در کنار اشتغال در کارخانه های بزرگ به موضوع اشتغال در بنگاههای خرد و متوسط اهمیت بدهیم. رفاه اجتماعی در کنار زندگی کرامت مندانه با ایجاد اشتغال دنبال می شود.

سفر ربیعی به شهر مشهد در راستای اهداف یادشده، صورت گرفت.

اقداماتی از نوع ایجاد اشتغال و افزایش رفاه اجتماعی می تواند امیدواری را در جامعه افزایش دهد که این امید، بستر تعامل میان دولت و جامعه را افزایش خواهد داد که جامعه سخت نیازمند به ‘امید’ است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.