احزاب در فکر یک سقف صنفی/اهتمام دولت تدبیر و امید به تحزب گرایی

double-quot
تهران – جارپرس – احزاب و تشکل های سیاسی این هفته در نشستی با وزیر کشور بر احیای مجدد خانه احزاب و تغییر اساسنامه آن، تشکیل مجمع عمومی، پرهیز از کش و قوس های جناحی، فعالیت تشکلی جدید صنفی به نام باشگاه احزاب و پیگیری فعالیت های صنفی حزب های قانونی کشور تاکید کردند.
کد خبر : 4540
تاریخ انتشار : دوشنبه 6 مرداد 1393 - 5:28
احزاب در فکر یک سقف صنفی/اهتمام دولت تدبیر و امید به تحزب گرایی

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، «عبدالرضا رحمانی فضلی» شبنه شب میزبان نخستین نشست مشترک احزاب و استانداران بود.

وزیر کشور در این نشست گفت: در جلسات مشترک این وزارتخانه بنا شد بر جنبه صنفی خانه احزاب تاکید و برای بازگشایی آن نیز یک گروه تشکیل شود؛ ما کماکان آمادگی خود را در زمینه بازگشایی خانه احزاب اعلام می کنیم.

وی تاکید کرد: اگر هم بنا باشد تشکل جدیدی با هر نامی مانند باشگاه احزاب تشکیل شود تا نگاه صنفی به آن داشته باشیم، آمادگی آن را داریم.

این گفته ها در حالی بیان شد که دو دیدگاه نسبت به ادامه فعالیت خانه احزاب یا شکل گیری خانه احزاب جدید با هر نام دیگر وجود دارد.

شروع به کار مجدد خانه احزاب یا شکل گیری تشکلی به نام باشگاه احزاب خواسته و تاکید بسیاری از تشکل های سیاسی است.

**به جای تاسیس باشگاه احزاب نقطه ضعف های خانه احزاب رفع شود

احمد حکیمی پور دبیر کل حزب اراده ملت در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره بودن یا نبودن خانه احزاب یا ادامه فعالیت آن با عنوان باشگاه احزاب گفت: با توجه به این که خانه احزاب ثبت قانونی شده و دوره تاسیس آن نیز طی شده است همچنین تجربه ای که طی سال های گذشته به دست آورده است، بهتر است همچنان حفظ شود.

وی ادامه داد: ساختاری ایجاد شده که در آن همه جریانات سیاسی عضویت دارند بنابراین به جای منحل کردن آن و تاسیس باشگاه احزاب یا هر عنوان دیگری باید نقطه ضعف های خانه احزاب رفع شود.

دبیر کل حزب اراده ملت خاطرنشان کرد: اعضای هیات موسس خانه احزاب که نمایندگانی از جناح های مختلف هستند، بهتر است با برگزاری سریع تر مجمع عمومی انتخاباتی را برگزار و کمبودها را برطرف کنند.

حکیمی پور با بیان این که برخی از مشکلات خانه احزاب به برخی از اعضای آن مربوط می شود، یادآور شد: متاسفانه برخی اعضا به حدی بر مواضع خود مانند نحوه دعوت اعضا و زمان دعوت از آنها که اهمیت چندانی نیز ندارد، اصرار دارند که اصل موضوع یعنی برگزاری مجمع عمومی را فراموش کرده اند.

وی تصریح کرد: برخی از اعضای خانه احزاب با ترجیح دادن مواضع شخصی خود بر اصل موضوع فرصت سوزی کرده اند و باید گفت که اصرار آنها بر مواضعشان هیچ بویی از دلسوزی برای خانه احزاب ندارد.

دبیر کل حزب اراده ملت همچنین گفت: تشکیل باشگاه احزاب فرصت ادامه مسیر را از ما می گیرد و باید مدت زمان زیادی را صرف تشکیل آن و تدوین اساسنامه اش و سایر کارهایش کنیم.

حکیمی پور در مجموع عملکرد خانه احزاب را مثبت دانست و در عین حال گفت: در افول خانه احزاب دلایل متعددی نقش دارد از جمله عدم تمایل دولت قبلی به فعال بودن احزاب،شرایط حاکم بر کشور پس از سال ۸۸ همچنین ضعف های خود خانه احزاب.

دبیر کل حزب اراده ملت یادآور شد: در حال حاضر دولت تدبیر و امید مشتاق تعامل با احزاب بوده و جلسه هم اندیشی هم در این زمینه برگزار شده است بنابراین بهتر است به جای تشکیل باشگاه احزاب به فکر احیای خانه احزاب باشیم.

**خانه احزاب را به شکل فعلی قبول ندارم

همچنین کمال سجادی دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان و سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: خانه احزاب را به آن شکلی که در گذشته فعالیت داشت، قبول ندارم و نقد جدی در این زمینه وجود دارد.

وی با یادآوری این که نظر جبهه پیروان خط امام و رهبری تشکیل باشگاه احزاب یا هر عنوان دیگری مانند کانون یا اتحادیه احزاب است، افزود: خانه احزاب وارد وادی های حزبی و جناحی شده و این در حالی است که باشگاه می تواند اتحادیه باشد و کار صنفی و فرهنگ تحزب را نهادینه کند.

به گفته سجادی، باشگاه احزاب باید منافع صنفی احزاب را پیگیری کند نه این که برخورد حزبی داشته باشد.

دبیر کل جامعه اسلامی کارمندان خاطرنشان کرد: احزاب اصلاح طلب، اصولگرا و مستقل باید عضو باشگاه احزاب باشند و در جهت حل مشکلات مربوط به تحزب و در تعامل با دولت باشند.

سجادی ادامه داد: احزاب شناسنامه دار باید عضو باشگاه احزاب شده و به کار صنفی بپردازند و این باشگاه متعلق به گروه و جناحی نباشد.

وی تصریح کرد: اگر این احزاب قصد کار سیاسی نیز دارند باید کار کلان سیاسی انجام دهند و رویکرد آنها پرداختن به مسایلی همچون امنیت ملی و انرژی هسته ای به جای جناحی و گروهی شود.

**تشکیل نهاد دیگری به جای خانه احزاب منطقی نیست

از سوی دیگر حمید قزوینی سخنگوی مجمع نیروهای خط امام(ره) در این باره اظهار داشت: به اعتقاد بنده با توجه به این که در حال حاضر نهادی مانند خانه احزاب وجود دارد و چند سالی نیز از فعالیتش می گذرد، منطقی نیست که به جای آن نهاد دیگری تشکیل دهیم.

وی ادامه داد: چند سالی از فعالیت خانه احزاب گذشته و طی این سال ها تلاش هایی در آن انجام شده است؛ بنابراین می بایست همان راه را البته با رفع مشکلات موجود ادامه داد.

سخنگوی مجمع نیروهای خط امام(ره) با یادآوری این که عمده مشکلات مربوط به خانه احزاب به واسطه دولت قبل ایجاد شده است، گفت: همانطور که دولت گذشته با تمام نهادهای صنفی و مدنی مشکل داشت و در طول یک سال اخیر تمام فعالان مدنی از نحوه برخورد دولت قبل با خودشان گله دارند خانه احزاب نیز همین گونه بود.

قزوینی یادآور شد: متاسفانه طی سال های گذشته با خانه احزاب به گونه ای برخورد شد که گویا تمام مشکلات به خانه احزاب مربوط می شود.

به گفته وی، احزاب طبیعتا با هم رقابت داشته و تنوع سلیقه دارند و نمی توان این مساله را نقطه ضعف محسوب کرد.

سخنگوی مجمع نیروهای خط امام(ره) تصریح کرد: وزارت کشور نیز به عنوان بانی و متولی پیگیری امور احزاب می تواند با تدبیر و اقتدار خود موضوع خانه احزاب را پیگیری کند.

**خانه احزاب به باشگاه احزاب تبدیل شود

احمد کریمی اصفهانی دبیرکل جامعه اصناف و بازار نیز در باره ادامه فعالیت خانه احزاب یا تشکیل تشکل صنفی دیگری با نام باشگاه احزاب، گفت: موافق ایجاد دوباره خانه احزاب نیستم؛ خانه احزاب باید به باشگاه احزاب تبدیل شود.

** خانه احزاب وجود داشته و دارد

اما میرزابابا مطهری نژاد عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری نسبت به فعالیت خانه احزاب یا تغییر نام آن به باشگاه احزاب معتقد است: خانه احزاب وجود داشته و دارد؛ احزاب رسمی در گذشته خانه احزاب را تاسیس کردند که متاسفانه دولت قبل بر سر راه فعالیت آن مانعی گذاشت و آن را تعطیل کرد.

وی ادامه داد: بهتر است وزارت کشور موانع گذشته را از سر راه خانه احزاب بردارد.

عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری تاکید کرد: در حال حاضر انتظار داریم وزارت کشور پلمب خانه احزاب را رفع کند تا خانه احزاب موظف شود ظرف مدت معینی مجمع را برگزارکند و اعضای جدید خانه احزاب انتخاب شوند و به فعالیت بپردازند.

مطهری نژاد تصریح کرد: این که بخواهند نام خانه احزاب تغییر کند مشکلی در این باره حل نمی شود، بلکه باید موانع غیر قانونی که از گذشته ایجاد شده بود برای این محل قانونی رفع شود.

وی، خانه احزاب گذشته را قانونی دانست و افزود: به نامگذاری جدید یا تغییر اساسنامه تمایلی ندارم؛ لازم است وزارت کشور مهلت قانونی بدهد تا خانه احزاب قانونی خودشان انتخاب را برای ادامه فعالیت برگزار کنند.

**تشکیل باشگاه احزاب مشکلی ایجاد نمی کند

حمید رضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی نیز در این زمینه تاکید کرد: باشگاه احزاب تعریف دیگری از خانه احزاب دارد و ایجاد آن مشکلی را پدید نمی آورد.

وی ادامه داد: هر جناح یا طیف فکری می تواند باشگاهی را بر اساس تفکرات خود راه اندازی کند و بهتر است یک باشگاه برای همه احزاب نباشد.

این فعال سیاسی تاکید کرد: البته تشکیل باشگاه احزاب بستگی به قانون جدید احزاب دارد که در حال حاضر تا سه ماه آینده مسکوت مانده است.

ترقی تصریح کرد: ساختار، نحوه ایجاد باشگاه احزاب، حوزه اختیارات و نحوه انجام وظایف آن باید در قانون مشخص شود.

وی با راه اندازی این تشکل صنفی با باشگاه احزاب مخالفتی نکرد و گفت: باشگاه می تواند متعلق به هر طیف جداگانه ای باشد نه متعلق به همه احزاب.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: تشکیل چند باشگاه با توجه به فکر و اندیشه های حزبی تاثیر مثبتی را خواهد داشت که البته باید در قانون تعریف درستی در این رابطه شود.

ترقی از وضعیت برخی احزاب در گذشته خانه احزاب انتقاد کرد و اظهار داشت: برخی احزاب در گذشته وجود داشتند که موجودیت سیاسی نداشت و فقط در زمان رای گیری و برای رای دادن به یک جریان خاص حضور می یافتند که این کارها اگر بخواهد ادامه یابد اشتباه است.

وی اضافه کرد: باید مشخص شد که چه احزابی در محل صنفی حزب ها جمع شوند.

این فعال حزبی یادآور شد: در گذشته خانه احزاب، حزب شهرستانی، استانی و کشوری وجود داشت که هر سه جریان هم یک حق رای داشت که عادلانه و عقلانی نبود.

ترقی اظهار داشت: مثلا یک حزبی خود را در کنار یک حزب فراگیر قرار داده بود و این معیار باید تعریف شود.

وی ادامه داد: اگر احزاب را با قانون جدید پیش ببریم می توان یک خانه احزاب جدید بر اساس قانون تشکیل داد؛ که البته همه اظهارات مبنی بر خانه احزاب یا باشگاه احزاب باید در قانون تعریف شود.

اظهارات فعالان احزاب و تشکل های سیاسی نشان می دهد که هنوز برای راه اندازی تشکل صنفی با نام خانه احزاب یا باشگاه احزاب راه دشواری در پیش است.

اگر همدلی و پیگیری مطالبات صنفی اولویت یک جمع حزبی است دیگر نباید نام خانه احزاب یا باشگاه احزاب برای حزب های کشور معنا داشته باشد؛ پس همدلی و پرهیز از تشدد آرا می تواند راه چاره احزاب باشد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.