حمایت اندونزی از حل موضوع هسته ای ایران در چارچوب برجام

double-quot

کوالالامپور – جارپرس -هیات اندونزی در پنجاه و نهمین کنفرانس بین المللی آژانس انرژی اتمی ضمن ‘تاکید بر پشتیبانی از حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران’، آمادگی خود را برای تقویت همکاری های فنی جنوب – جنوب به منظور استفاده از علوم و فناوری های صلح آمیز هسته ای اعلام کرد.

کد خبر : 11497
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 26 شهریور 1394 - 5:42
حمایت اندونزی از حل موضوع هسته ای ایران در چارچوب برجام

 

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، ‘رحمت بودیمان’ نماینده دائم و رئیس هیات اندونزیایی شرکت کننده در پنجاه و نهمین کنفرانس بین المللی آژانس انرژی اتمی در وین اتریش، گفت که این کشور از حل موضوع هسته ای ایران در چارچوب موافقتنامه و طرح جامع اقدام مشترک (برجام) بین ایران، آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه، روسیه و آلمان پشتیبانی می کند.

وی در بیانیه ای که روز پنجشنبه خبرگزاری رسمی اندونزی (آنتارا) آن را منعکس کرد، با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، تصریح کرد که ‘نقشه راه برای روشن شدن مسائل مهم در گذشته و حال’ بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی مشخص است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پس از مذاکرات و توافق جامع هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ در تاریخ ۲۹ تیر ماه تصویب شد. با تصویب این قطعنامه، شش قطعنامه قبلی که منجر به اعمال تحریم های غیرعادلانه علیه ایران شده بود، ملغی شد.

هیات اندونزیایی همچنین در این بیانیه که روز گذشته ارائه شد، از تلاش های دیپلماتیک و مذاکرات برای حل مسالمت آمیز موضوع هسته ای ایران تقدیر کرد.

از سوی دیگر، اندونزی عمیقا از شکست کنفرانس بازنگری ‘پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای’ که زیر نظر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، ابراز تاسف کرد.

نهمین کنفرانس بازنگری ‘پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای’ (ان. پی. تی) خرداد ماه امسال با مخالفت سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا با سند پایانی آن، بدون دستیابی به نتیجه ای پایان یافت.

نماینده دائم اندونزی در پنجاه و نهمین کنفرانس بین المللی آژانس انرژی اتمی معتقد است این شکست به طور فزاینده ارتباط، انسجام و اعتبار ان.پی.تی را تضعیف می کند و جاکارتا از فقدان پیشرفت در تلاش ها برای ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته در خاورمیانه متاسف کرد.
گزارش های برخی منابع معتبر بین المللی نشان می دهد رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه اکنون حدود ۴۰۰ بمب اتمی دارد که تهدیدکننده جامعه جهانی به شمار می رود.

‘رحمت بودیمان’ همچنین با اشاره به کمک های فنی برای استفاده کشورهای جهان از انرژی صلح آمیز هسته ای، بر تلاش برای تقویت همکاری جنوب – جنوب در این راستا تاکید کرد.

وی گفت که اندونزی آمادگی دارد کمک های فنی را در چارچوب برنامه های کاربردی علمی و فناوری های صلح آمیز هسته ای به کشورهای در حال توسعه ارائه کند.

سفیر اندونزی گفت که کمک ها در چارچوب همکاری جنوب – جنوب و از طریق برنامه های صلح آمیز آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه می شود.

وی همچنین برنامه های صلح آمیز هسته ای اندونزی را در آینده تشریح کرد.
پنجاه و نهمین کنفرانس بین المللی آژانس انرژی اتمی با حضور ۱۶۴ عضو آژانس از جمله ‘علی اکبر صالحی’ رییس سازمان انرژی اتمی ایران روز دوشنبه هفته جاری در مقر این نهاد بین المللی در وین گشایش یافت و فردا (جمعه) بکار خود پایان می دهد.

 

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.