0 نظر
237 بازدید

شکاف درحزب محافظه کارانگلیس بر سرخروج این کشور از اتحادیه اروپا

double-quot
لندن – جارپرس – دیوید کامرون نخست وزیرانگلیس و رهبرحزب محافظه کار برای اولین بار پس از پیروزی قاطع حزبش در انتخابات پارلمانی هفدهم اردیبهشت ماه گذشته، مواجه با دودستگی و انشقاق درمیان محافظه کاران، در ارتباط با طرح برگزاری همه پرسی خروج این کشور از اتحادیه اروپا شده است.

کد خبر : 9935
تاریخ انتشار : دوشنبه 25 خرداد 1394 - 4:07
شکاف درحزب محافظه کارانگلیس بر سرخروج این کشور از اتحادیه اروپا

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، منابع انگلیسی روز دوشنبه گزارش دادند که بیش از ۵۰ تن از اعضای پارلمانی حزب محافظه کار که دارای دیدگاه های بدبینانه به اتحادیه اروپا هستند، قصد دارند که علیه طرح همه پرسی دولت کامرون شورش کنند.

روزنامه ایندیپندنت دراین خصوص نوشت: محافظه کاران شورشی نگران از این هستند که دولت دیوید کامرون برخلاف وعده ای که داده است، با انتشار اسنادی در آستانه برگزاری همه پرسی نشان دهد که به نفع انگلیس است که همچنان عضوی از اتحادیه اروپا باقی بماند.

در همین حال ‘بیل کاش’ یکی از نمایندگان ارشد پارلمانی حزب محافظه کار به روزنامه دیلی تلگراف گفته است: شمار محافظه کاران شورشی، زیاد است و انتظار دارد که نمایندگان پارلمانی حزب کارگر و حزب ملی اسکاتلند نیز برای شکست کشاندن طرح همه پرسی دولت کامرون، همراهی کنند.

به گزارش روزنامه دیلی تلگراف، یک سوم از نمایندگان حزب محافظه کار در مجلس عوام که برخی از وزرا نیز در میان آنها هستند، به جرگه محافظه کارانی پیوسته اند که درچارچوب کارزارتبلیغاتی «به خاطر انگلیس» تبلیغ می کنند و ۱۳ عضو مجلس اعیان و ۱۲ عضو پارلمان اروپا نیز از آنها حمایت می کنند.

به نوشته این روزنامه ، تعداد نمایندگان محافظه مجلس عوام انگلیس که خواستار جدا شدن این کشور از اتحادیه اروپا در صورت عدم دستیابی به اصلاحات اساسی در این اتحادیه هستند به یکصد و ده تن می رسد.

منابع انگلیسی پیشتر گزارش داده بودند که ده ها تن از نمایندگان حزب محافظه کار در چارچوب یک تشکل جدید، درصدد راه اندازی یک کارزار تبلیغاتی در حمایت از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برآمده اند.

براساس گزارش های منتشر شده، اعضای این گروه جدید که ‘محافظه کاران برای بریتانیا’ ( سی اف بی ) نام دارد و بیش از ۵۰ تن از نمایندگان حزب محافظه کار عضو آن هستند، آماده هستند در صورتی که دیوید کامرون نتواند با بروکسل، به تفاهم برای انجام اصلاحات رادیکال در اتحادیه اروپا برسد، کارزار تبلیغاتی به نفع خروج انگلیس از این اتحادیه را براه بیندازند.

بدنبال انتشار این گزارش ها، کامرون روز یکشنبه هفته گذشته خطاب به محافظه کاران شورشی هشدار داده بود: اگر می خواهید همچنان عضوی از دولت باشید، باید با دیدگاهی که ما در جریان مذاکرات با اروپا از طریق برگزاری همه پرسی دنبال می کنیم، همراهی کنید’ و ما (اعضاء دولت) درجریان مذاکرات و رهیافت همه پرسی، متحد هستیم.

هر چند دیوید کامرون یک روز بعد از بیان این هشدار، در یک عقب نشینی آشکار در مقابل جناح محافظه کاران شورشی، از مواضع تهدید گونه اش در مورد اخراج وزرایی که با وی بر سر خروج کشورش از اتحادیه اروپا هم عقیده نیستند، عقب نشست.

‘دیوید کامرون’ روز دوشنبه هفته گذشته در حاشیه نشست خبری گروه ‘جی ۷’ به خبرنگاران گفت: ‘این برای من واضح است که آنچه من گفته بودم بد تفسیر شده و اشاره من به روند مذاکرات بوده است.’

با این حال «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس روز سه شنبه هفته گذشته در نشست مجلس عوام گفت: وزرا می خواهند که تا روز برگزاری همه پرسی بتوانند بدون قید و شرط و هراس از اینکه به طور مثال نظراتی را در این مورد در صفحه توییتر شان می گذراند، به کارشان ادامه دهند.

‘بوریس جانسون’ شهردار لندن نیز روز سه شنبه هفته گذشته از دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس خواست که حتی اگر وزرای کابینه به صورت علنی حمایت خود را از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در این همه پرسی اعلام کردند، باز هم این حق را داشته باشند که در ترکیب کابینه باقی بمانند.

وی که از مدافعان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شمرده می شود، افزود: من نمی دانم چرا وزرای کابینه نباید اجازه داشته باشند در کارزارهای تبلیغاتی مرتبط با این مساله شرکت کنند.

شهردار لندن به همه پرسی ۱۹۷۵ میلادی اشاره کرد که هدف اصلی آن ارزیابی حمایت عمومی از عضویت انگلیس در جامعه اقتصادی اروپا بوده است. در آن زمان وزرای کابینه انگلیس به طور آزادانه عقاید خود را بیان کرده بودند.

دودستگی در دولت کامرون و محافظه کاران در حالی تعمیق می یابد که اکثریت نمایندگان مجلس عوام انگلیس روز سه شنبه هفته گذشته از طرح همه پرسی مربوط به ادامه عضویت این کشور در اتحادیه اروپا حمایت کردند.

در جریان این رای گیری که پس از شش ساعت بحث و گفت وگو صورت گرفت ، علاوه بر نمایندگان پارلمانی حزب محافظه کار، نمایندگان حزب مخالف کارگر نیز در یک تغییر تاکتیکی به طرح همه پرسی رای موافق دادند.

تنها نمایندگان حزب ملی اسکاتلند که مخالف خروج انگلیس از اتحادیه اروپا هستند، به طرح همه پرسی رای مخالف دادند

برگزاری همه پرسی عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا، برای اولین بار توسط کامرون در سال ۲۰۱۳ میلادی مطرح شد و در آن زمان وی اعلام کرد که تنها در صورتی از ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا حمایت خواهند کرد که شرایط مربوط به عضویت این کشور در این نهاد تغییر کند.

دیوید کامرون در همین حال وعده داده است پیش از برگزاری همه پرسی در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۱۷، شکل روابط انگلیس را با اتحادیه اروپا تغییر خواهد داد.

رهبر حزب محافظه کار تاکید کرده است همه پرسی ماندن یا نماندن انگلیس در اتحادیه اروپا به اجرای این اصلاحات بستگی دارد.

به گفته تحلیل گران سیاسی، این اولین چالش جدی درون حزبی کامرون از زمان پیروزی حزب محافظه کار درانتخابات پارلمانی انگلیس درهفدهم اردیبهشت ماه گذشته بشمار می آید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.