معاون اول رییس جمهور از دبیرخانه شورای عالی عتف تقدیر کرد

double-quot

تهران-جارپرس-قائم مقام دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) گفت: معاون اول رییس جمهور ضمن اشاره به موفقیت جلسه هجدهم شورای عالی عتف در بررسی کلیه دستورکارها و موارد ارجاع شده و سرعت عمل این جلسه، از دبیرخانه شورای عالی عتف تقدیر کردند و این دبیرخانه را در زمینه پیگیری کار موفق توصیف کردند.

کد خبر : 11329
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 شهریور 1394 - 6:19
معاون اول رییس جمهور از دبیرخانه شورای عالی عتف تقدیر کرد

 

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا از روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف)، دکتر محمد ابویی اردکان گفت: هجدهمین جلسه شورای عالی عتف در دفتر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

وی در خصوص اهمیت این نشست گفت: این جلسه، نخستین جلسه سال جاری بود و موضوعات مهمی را پوشش داد. در این نشست درباره طرح های کلان ملی، شاخص های تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری و اساسنامه سازمان های عامل این مناطق تصمیم گیری شد.
ابویی در خصوص مصوبات این جلسه درباره طرح های کلان ملی گفت: در مورد بودجه بندی طرح های کلان ملی، شامل ۴۷ طرح عنوان شده در سطوحی سه گانه، با اهداف گسترش مرزهای دانش، تولید اسناد مدیریتی و طراحی سیستم های پیچیده و حل مسائل مهم کشور و نهایتا تولید محصول ملی نیز موضوعاتی مطرح شد.

وی افزود: در این باره مقرر شد که طرح ها در سطوح ذکر شده، به ترتیب بودجه ای ۸۰ درصدی، ۵۰ درصدی و ۳۰ درصدی از شورای عالی عتف دریافت کنند. همچنین مصوب شد که مابقی بودجه از سوی دستگاه متقاضی تامین شود. به این شکل، هیچ طرح کلان ملی بدون تقاضای دستگاه ذیربط قادر به دریافت بودجه از شورای عالی عتف نخواهد بود.

قائم مقام دبیر کل شورای عالی عتف در خصوص نحوه پرداخت بودجه به این طرح ها گفت: در این زمینه نیز عامل مالی، با دریافت سهم عتف و دستگاه متقاضی، هزینه را به صورت خودکار و به طور ماهانه یا سه ماهانه با پیشرفت کار به مجری طرح تحویل خواهد داد.
ابویی در مورد مصوبات این جلسه در خصوص بودجه یک درصدی از محل بودجه هزینه ای دستگاه ها نیز گفت: در این زمینه به پیشنهاد رییس مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی مبنی بر اعمال تغییرات در مقررات مربوط به بودجه یک درصدی طرح های تحقیقاتی دستگاه ها از بودجه هزینه ای، تصمیم گیری و نهایتا مقرر شد که یک درصد از بودجه وزارتخانه ها، اعم از بودجه جاری و بودجه تملک دارایی ها، به امر پژوهش اختصاص یابد. پیشتر این یک درصد فقط از محل بودجه جاری دستگاه ها برای امور پژوهشی قابل دسترسی بود.

وی در مورد مصوبات مطرح شده در خصوص شاخص های تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری نیز گفت: داشتن چهار حوزه فعالیت اقتصادی تجاری در زمینه های صنعت ، معدن ، کشاورزی و خدمات، داشتن ۷% از سهم ارزش افزوده کشور، دارا بودن سهم حداقل ۵% از فعالیت شرکتهای دانش بنیان کشور، مثبت بودن میانگین رشد اقتصادی استان در پنج سال اخیر، حداقل ۱۰%شرکتهای تجاری استان دارای پروانه آر اند دی (تحقیق و توسعه) باشند از جمله شاخص های مطرح شده در مورد تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری هستند.

ابویی افزود: همچنین نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی استان به کل کشور ۷% باشد و نسبت اعضای هیات علمی – استادیار به بالا – در استان نسبت به کل کشور ۷% باشد، ۵% کتابخانه های عمومی کشور در استان واقع شده باشد، ۱% مقالات علمی پژوهشی و کتب کشور در استان به چاپ رسیده باشد و حداقل یک موزه تخصصی در استان احداث شده یا در حال احداث باشد از دیگر شاخص های مطرح شده در مورد تاسیس مناطق ویژه علم و فناوری هستند.

وی افزود: همچنین مقرر شد که نهایتا هر استانی با داشتن ۵ شاخص از شاخص های بالا، می تواند منطقه ویژه علم و فناوری را تاسیس کند.

قائم مقام دبیر کل شورای عالی عتف درباره اساسنامه سازمان های عامل مناطق ویژه علم و فناوری نیز گفت: با توجه به اجماع تمامی دوستان بر لزوم غیردولتی بودن این سازمان ها و پس از بررسی دو پیشنهاد اصلی، غیردولتی و غیر انتفاعی، و غیردولتی و تجاری، نهایتا با شکل اساسنامه غیردولتی و تجاری به منظور ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران بخش خصوصی موافقت شد.

ابویی در خصوص مصوبات این جلسه در مورد بحث آینده نگاری نیز گفت: در بحث تدوین برنامه آینده نگاری، بر لزوم عدم تداخل این برنامه با سند چشم انداز تاکید شد. به این شکل امکان تدوین برنامه بر اساس اولویت های هر دستگاه، به شکل بخشی، فناوری و ملی به تصویب اعضا رسید. همچنین در مورد اهداف برنامه آینده نگاری وفاق نخبگان و اولویت های دولت، به عنوان اهداف این برنامه مطرح شدند.

وی افزود: در پایان نشست، معاون اول رییس جمهور ضمن اشاره به موفقیت جلسه هجدهم در بررسی کلیه دستورکارها و موارد ارجاع شده و سرعت عمل این جلسه، از دبیرخانه شورای عالی عتف تقدیر کرد و این دبیرخانه را در زمینه پیگیری کار موفق توصیف کردند.
وی در ادامه خواهان ادامه این روند توسط سایر دبیرخانه های شوراهای عالی در سطح کشور شد.

 

 

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.