۱۷ مرداد روزی برای من

double-quot

تهران – جارپرس -۱۷ مردادماه روز خبرنگار یادآور جانفشانی ها و فداکاری های افرادی است که در راه اعتلای بشریت از هیچ کوششی فروگذار نکردند و از هیچ خطری نمی هراسند.

کد خبر : 10821
تاریخ انتشار : شنبه 17 مرداد 1394 - 4:35
۱۷ مرداد روزی برای من

 

 

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، پیشینه تاریخی این روز به شهادت خبرنگار شجاع خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) محمود صارمی برمی گردد؛ در ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ محمود صارمی در مزار شریف افغانستان به دست عوامل آمریکا و نیروهای طالبان به شهادت رسید و به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی کشور، هفدهم مرداد ماه هر سال را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری کرد.

این روز فرصتی گرانبها برای پاسداشت مقام شامخ انسان های فرهیخته همچون این شهید و دیگر خبرنگارانی است که در راه روشنگری و آگاهی بخشی به آحاد جامعه جان خود را تقدیم جانان کردند.
شهید صارمی خبرنگاری جسور و بی باک بود که به حرفه خود عشق می ورزید و نقش خطیر و حساس خود را در آگاهی بخشی به جامعه به خوبی درک می کرد و ارتقای سطح آگاهی جامعه را دغدغه اصلی خود می دانست.
او از جمله خبرنگارانی بود که خوب می دانست پاکی و قداست حرفه خبرنگاری نباید تحت تأثیر افکار خاص جناحی قرار گیرد چراکه یک خبر می تواند جامعه ای را آشفته کند و یا گامی مهم در جهت سازندگی و پیشرفت بردارد.
محمود به یقین رسیده بود که خبرنگار موظف است پیام مظلومیت گروهی را به گوش جهان برساند و بنابراین با مسئولیتی که بر عهده داشت، تا پای جان ایستاد و خداوند مزد جهاد او را شهادت قرار داد.
تلاش صادقانه و اقدام به موقع شهید صارمی در افغانستان موجب شد تا دنیا، از ظلم و جوری که سال ها بر ملت مظلوم و در بند افغان می گذشت آگاه شود.
۱۷ مرداد، نمادی از تلاش و سختکوشی کبوترانی است که عاشقانه و بی‏ پروا در عرصه وسیع اطلاع‏ رسانی جان خود را بر کف نهاده و با عشقی وصف‏ ناپذیر به کار و حرفه خود‏، پروازی بی پایان و خستگی‏ ناپذیر را دنبال می‏ کنند.

*محمودصارمی کی بود؟
شهید محمود صارمی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه شهید باهنر بروجرد سپری کرد و دوران متوسطه را در دبیرستان حضرت رسول(ص) در رشته علوم انسانی با موفقیت در سال ‎ ۶۵ -۶۶پشت سر نهاد.
وی همراه با تحصیل به دلیل علاقه شدید به ورزش کاراته در این رشته فعالیت خود را آغاز کرد و در فاصله کوتاهی با گذراندن دوره های مختلف این رشته موفق به کسب کمربند مشکی و کارت مربیگری در این حرفه شد.
شهید صارمی در سال ‎ ۶۷در کنکور سراسری رشته علوم انسانی دانشگاه تهران پذیرفته شد و دوران تحصیلات دانشگاهی خود را در سخت ترین شرایط زندگی با کارکردن جهت امرار معاش و تأمین هزینه های تحصیل طی کرد.
وی در دوران تحصیلات در دانشگاه بنا به وظیفه و احساس مسئولیت از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به جبهه های کردستان، حلبچه و جنوب خرمشهر اعزام و ‎ ۱۴ماه در این جبهه ها در کنار سایر رزمندگان اسلام به دفاع از کیان و تمامیت ارضی کشور پرداخت.
شهیدصارمی در سال ‎ ۷۱با داشتن دانشنامه کارشناسی به استخدام سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی درآمد و به عنوان کارشناس متون خبری فعالیت خود را آغاز کرد.
شهید صارمی با پشتکار فراوان در حین اشتغال در خبرگزاری تحصیلات خود را در دوره کارشناسی ارشد ادامه داد و در سال ‎ ۷۴موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی در رشته جغرافیای انسانی با گرایش روستایی شد.
وی در ‎ ۲۶دی ماه سال ‎ ۷۵به عنوان مسئول نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی راهی افغانستان شد زمانی که این کشور درگیر جنگ های داخلی بود و به خوبی می دانست در این سرزمین آشوب زده خطر به اسارت درآمدن و حتی شهادت وجود دارد اما بر حسب وظیفه، رسالت و تکلیف این راه را انتخاب کرد.
وی با تنها سلاحش که ایمان و قلمش بود در آن وضعیت بحرانی کشور مصیبت زده افغانستان توانست مظلومیت مردم ستمدیده، زجر کشیده و بی دفاع و بی گناه به ویژه مردم مزار شریف و جنایت گروه ضد بشری، متحجر و خائن طالبان را به طور صریح و سالم به گوش جهانیان برساند.
شهید صارمی حدود ‎ ۲۰روز قبل از سقوط مزار شریف و به اسارت درآمدن و شهادت در افغانستان دچار بیماری آپاندیس می شود که با مشکلات فراوان و تلاش و پیگیری دوستانش شبانه به دکتر رفته و سپس ایشان را با توجه به وضعیتی که داشت در محیطی کاملاً غیر بهداشتی با فقدان امکانات بدون وجود نور کافی و برق تحت عمل جراحی قرار می دهند.
بعد از گذشت دو روز از این جراحی به ایران اعزام می شود و با وجود این که ایشان دوران نقاهت خود را در تهران طی می کرد پس از به اوج رسیدن جنگ افغانستان بر حسب تکلیف از طریق ایرنا و با توجه به احساس مسئولیت شرعی و حرفه ای کار خبرنگاری و رسالتی که بر دوش داشت مجدداً چهاردهم مرداد ‎ ۷۷به کشور افغانستان و محل کارش مزار شریف اعزام و در زمان بسیار کوتاهی به مدت سه روز یعنی ‎ ۱۷مرداد ماه خبر سقوط مزار شریف و به خاک و خون کشیدن، قتل عام زنان، مردان و کودکان بی گناه را به ایران و سراسر جهان مخابره کرد.
بعد از آن شنبه سیاه دیگر کسی نبود تا خبر شهادت و یا به اسارت درآمدن او و ‎ ۹دیپلمات و پرستوی عاشق، غریب و بی گناه را که در زیر زمین کنسولگری ایران به طور فجیع و با بی رحمی تمام توسط پیشرفته ترین سلاح های آمریکایی به رگبار مسلسل بسته بودند به دنیا مخابره کند.

*آخرین پیام خبرنگار شهید محمود صارمی: مزار شریف سقوط کرد!
هفدهم مردادماه سال ۷۷ خبرآمد که: اینجا محل کنسولگری ایران درمزار شریف است .
من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم .گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند .
خبر فوری: مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد.
عده ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می شوند.به من بگویید چه وظیفه ای …این
آخرین پیام و خبر ارسالی شهید صارمی با ایرنا در تهران بود.
از این شهید بزرگوار یک فرزند پسر بهنام سینا به یادگار مانده است.

*فرازی از وصیتنامه

بسمه تعالی
‘ای برادران و خواهران جهادگر خطاهای من گنه کار روسیاه را که باعث رنجش شما شده ببخشید تا خدای بزرگ از من راضی شود. ای خدا مرا که در اثر غرور و خودپرستی گناه می کنم ببخش زیرا این بدن ضعیف من توانایی تحمل آتش جهنم را ندارد و خدایا مرا جزء توبه کاران واقعی قرار بده …’

* سایر شهدای ایرنا
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افتخار دارد که شهیدانی دیگری نیز از جمله مسعود مشایخی، حسین فرهادی کوهپایه، علی نبی پور انگجی، سپهدار ساجدی، سیدمهدی میرافضلی، داریوش گودرزی کیا را طی دوران ۸ سال دفاع مقدس و صانعه هوایی تقدیم کرده است.
همچنین کاظم اخوان خبرنگار و عکاس خبرگزاری ایرنا یکی از ۴ دیپلمات ربوده شده ایران در لبنان در سال ۱۳۶۱ است.
با شروع جنگ، وی به ستاد جنگ های نامنظم می پیوندد. وی در کنار مصطفی چمران در بیش از هفتاد عملیات و نبرد خطرناک به عنوان یک عکاس رزمنده با دوربین عکاسی و فیلمبرداری حاضر بوده است.
به دنبال محاصره سفارت ایران در لبنان در ۱۴ تیر ۱۳۶۱، اخوان به همراه احمد متوسلیان فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسول الله تقی رستگار مقدم و سید محسن موسوی کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان راهی لبنان شدند.
آنها در پست بازرسی برباره توسط عناصر شبه نظامی متحد اسرائیل موسوم به نیروهای لبنانی فالانژیست ها دستگیر و به نقطه نامعلومی انتقال داده شدند. سمیر جعجع یکی از رهبران فالانژها پس از آزادی از زندان اعتراف کرد که گروگان های ایرانی به نیروهای وی تحویل داده شده و سپس توسط آنان کشته شده اند ولیکن مقامات ایرانی این ادعا را مشکوک دانسته اند.
روز خبرنگار بر تمامی همکاران و اصحاب رسانه مبارکباد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.