0 نظر
321 بازدید

چشم دوختن غول های اروپا به ایران / میزان علاقه کمپانی ها به تهران باور کردنی نیست

double-quot

تهران – جارپرس -گاردین نوشت، در پی تایید توافق هسته ای ایران در شورای امنیت، شرکت های اروپایی برای تثبیت موقعیت های کسب و کار در ایران با هم رقابت می کنند. به گزارش جارپرس ازنیک پانزده عضو شورای امنیت یک پارچه رای به نفع توافق هسته ای وین و برداشته شدن تحریم ها در

کد خبر : 10559
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 30 تیر 1394 - 13:55
چشم دوختن غول های اروپا به ایران / میزان علاقه کمپانی ها به تهران باور کردنی نیست

تهران – جارپرس -گاردین نوشت، در پی تایید توافق هسته ای ایران در شورای امنیت، شرکت های اروپایی برای تثبیت موقعیت های کسب و کار در ایران با هم رقابت می کنند.

به گزارش جارپرس ازنیک پانزده عضو شورای امنیت یک پارچه رای به نفع توافق هسته ای وین و برداشته شدن تحریم ها در ازای بازگشت به عقب برنامه هسته ای ایران دادند. رای روز دوشنبه مقدمه پایان نظام تحریم هایی بود که پیامدهای سنگینی در اقتصاد ایران داشت.

در این مسیر آلمان با اعزام زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم، به همراه نمایندگان شرکت های مهمی چون مرسدس بنز، زیمنس و فولکس واگن به تهران جلودار غافله اروپایی هاست. گابریل که در راس هیاتی یکصد نفره به تهران سفر کرده است، دوشنبه با بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، دیدار کرد. در این دیدار زنگنه گفت در سه سال آینده تولید گاز کشورافزایش خواهد یافت و پیش بینی می شود «در آینده نزدیک» تولید نفت ایران نیز به چهار ممیز هفت دهم میلیون بشکه نفت در روز برسد.

البته گابریل با دعوت از مقامات ایرانی برای بازنگری در رابطه با اسرائیل با هدف بهبود رابطه با غرب، جنجال ساز شد. صادرات آلمان به ایران دو ممیز هفت دهم میلیارد یورو در سال است. پیش بینی می شود این مقدار دو برابر شود و به رقمی برسد که نزدیک به یک دهه پیش شاهد بودیم.
رامین ربیعی، مدیر عامل گروه شرکای فیروزه که دفتر آن در تهران است و سرمایه گذاری خارجی را در ایران تسهیل می کند به گاردین گفت:«میزان علاقمندی به ایران باور کردنی نیست. پیش از این در شرکتمان ماهی یک یا دو ایمیل دریافت می کردیم، اما در ماه های اخیر دست کم ده تا بیست ایمیل در هفته دریافت می کنیم.» ربیعی افزود:«در پانزده ماه گذشته میزبان بیش از یکصد هیات سرمایه گذاری خارجی در ایران بوده ایم. نود در صد این هیات ها اروپایی و از کشورهای اسکاندیناوی، انگلیس و ایتالیا حتی از آمریکا بودند.

ربیعی افزود، تردید و دودلی پیش از توافق سبب شده بود همگان «از فردی عادی که می خواست خودوریی بخرد تا سرمایه گذاران کلان» مترصد تحولات بازار بمانند. اما توافق تاریخی که هفته گذشته در پایتخت اتریش به دست‌آمد منافع عظیمی برای اقتصاد ایران و بازگشت صنایع این کشور به ظرفیت های تولید عادی و افزایش اعتماد مصرف کنندگان دارد.

اسفندیار باتمان قلیچ دومین نشست اروپا-ایران را شهریور ماه (سپتامبر) در ژنو برگزار خواهد کرد و صاحبان کسب و کار و صنایع ایران را با سرمایه گذاران خارجی چون آلستوم فرانسه، عوجان امارات و شرکت خدمات بیمه تجارت خارجی (SACE) ایتالیا گردهم خواهد آورد. او در این باره می گوید:«شرکت های چند ملیتی مهم از هم اکنون برنامه ریزی برای آغاز یا توسعه کسب و کار با ایران را آغاز کرده اند و بخش هایی چون کالاهای مصرفی (FMCG)، لوازم الکترونیک ، اجناس لوکس و بخش تفریحی بهترین فرصت های سرمایه گذاری زودبازده هستند.»

امیر علی هندیجانی ، مدیراجرایی با تجربه طولانی در حوزه انرژی می گوید:«هنوز مشخص نیست ایران پیش از بررسی توافق در کنگره شاهد لغو محسوس تحریم ها باشد. رئیس جمهور آمریکا توافق هسته ای را یکشنبه به کنگره فرستاد و آنها دو ماه فرصت دارند آن را بررسی کنند. موسسات مالی بین المللی مهم منتظر خواهند شد تا توافق هسته ای در کنگره به تصویب برسد. پیش بینی می کنم شرکت های رده دو و سه زودتر دست به کار شوند. آنها بروکراسی کمتری دارند و چابک تر هستند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.