ذخایر آب سدهای هرمزگان ۲۴ درصد کاهش یافته است

double-quot

بندرعباس – جارپرس -مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای هرمزگان با اشاره به وضعیت نامناسب منابع آب استان، گفت: ذخایر آب موجود در سدهای استان در سالجاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۴ درصد کاهش داشته است.

کد خبر : 10496
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 25 تیر 1394 - 7:31
ذخایر آب سدهای هرمزگان ۲۴ درصد کاهش یافته است

 

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، علی اصغر رضایی اظهار داشت: سد استقلال میناب، سدهای شمیل و نیان و سد جگین مهمترین سدهای استان هستند که به ترتیب موجودی آب آنها ۳۲ میلیون مترمکعب، ۴۱ میلیون مترمکعب و ۲۶۸ میلیون مترمکعب است.

وی با اشاره به کاهش ۷۰ درصدی بارندگی در هرمزگان نسبت به سال گذشته، بیان داشت: فقط بخشی از ذخیره سد استقلال میناب صرف آب شرب بندرعباس می شود و از همین رو به منظور جبران کمبود منابع آب مورد نیاز، بهره برداری از طرح اضطراری تأمین آب از سدهای شمیل و نیان در طول ماه گذشته انجام شد.

رضایی بیان داشت: در حال حاضر با توجه به حجم ذخیره سد استقلال، در صورت ادامه روند فعلی مصرف از سوی مردم، حداکثر تا اواخر تیرماه قادر به تأمین آب شرب مردم بندرعباس خواهیم بود.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: به دلیل محدود بودن منابع آبی در هرمزگان به خصوص آبهای با کیفیت مناسب ، آبخوان های آبرفتی موجود استان به شدت مورد بهره برداری بی رویه قرارگرفته و در حال تخلیه شدن هستند.

به گفته وی این مساله در شرایطی می باشد که میزان نزولات جوی هرمزگان قادر به تغذیه میزان برداشت شده از منابع آبی نمی باشد.

رضایی تصریح کرد: برداشت های بی رویه از منابع آب زیرزمینی به گونه ای فاجعه آمیز به بافت زمین آسیب رسانده که نتایج و پیامدهای ناگوار آن شور شدن ، تغییر کیفیت آب ، فرونشست زمین و تحمیل خسارت های جبران ناپذیر به زیرساخت ها و در نهایت تخلیه مناطق روستایی و مهاجرت به سوی شهرها به دلیل کمبود آب خواهد بود.

وی ابراز داشت: شرکت آب منطقه ای هرمزگان به منظور کاهش هر چه بیشتر تبعات ناشی از بحران کم آبی پروژه های مهمی از جمله سیستم جمع آوری و انتقال آب از پایین دست سد شمیل به بندرعباس وخمیر، حفاری ۱۲ حلقه چاه در دشتهای نیان ،پروژه استفاده از آب سطحی حجم غیر مفید سد استقلال را اجرا و در دست آماده سازی دارد.

۱۶سال خشکسالی و کم آبی در هرمزگان موجب خشک شدن ۳۶۵حلقه چاه آب آشامیدنی، ۱۸ دهنه چشمه و قنات، ۱۰۰ حلقه چاه و کاهش آب ۱۳۵ حلقه چاه بین ۳۰ تا ۷۰ درصد شده است.

استان هرمزگان با ۷۰ درصد کاهش بارندگی در بین ۳۱ استان کشور ،ردیف آخر را به خود اختصاص داده است.ک/۳

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب شهری استان هرمزگان نیز گفت: در حال حاضر شش شهر در این استان به شدت با مشکل کمبود آب مواجه هستند.

حسین خادمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شهرها شامل بندرعباس، بندرخمیر، رویدر، جاسک، سیریک و قلعه قاضی می باشند.

خادمی بیان داشت: با توجه به کاهش منابع آب های زیرزمینی و همچنین کاهش نزولات جوی، هم اکنون هشت شهر نیز شامل شهرهای بیکا، زیارتعلی، فارغان، بستک و جناح، سردشت و گوهران، هشتبندی و گروک در آستانه بحران و تنش آبی قرار دارند.

وی تصریح کرد: هرمزگان با یک خشکسالی کم سابقه در ۴۰ سال گذشته رو برو است که گذر از آن نیازمند یک عزم ملی و همگانی است.

مدیرعامل آبفا هرمزگان گفت: اگرچه مسوولان استان و وزارت نیرو توجه جدی به تامین آب شرب شهرهای هرمزگان دارند، اما بحران آنقدر جدی می باشد که مشکلات بسیاری ببار آورده است.

خادمی خاطرنشان کرد: در حال حاضر آب مورد نیاز شهرهای استان معادل چهار مترمکعب بر ثانیه است که با وجود تلاش های به عمل آمده و بکارگیری تمام منابع آبی موجود و بازسازی چاه ها و کاهش تلفات فیزیکی، امکان تامین سه هزارو ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب فراهم شده و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم.

مدیرعامل آبفا هرمزگان تاکید کرد: این کمبود باید صرفه جویی و با مدیریت مصرف آب ، جبران شود و در نتیجه ضروری است مشترکان فرهنگ صرفه جویی را جزو الزامات زندگی خود قرار دهند.

این مقام مسوول ابراز داشت : اگر هر فردی روزانه ۲۰ لیتر در مصرف آب صرفه جویی کند، می توانیم تابستان امسال را با کمترین چالش سپری و امکان بهره مندی از آب شرب را برای تمام شهروندان فراهم نماییم.

خادمی تجهیزات کاهنده مصرف را یکی از راههای صرفه جویی در مصرف آب عنوان کرد و گفت: استفاده از این تجهیزات روزانه ۲۰ لیتر صرفه جویی برای هر واحد مسکونی به دنبال دارد.

هم اکنون ۲۲۰ هزار مشترک تجاری و خانگی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب هرمزگان قرار دارند.

بیش از ۱۶ سال خشکسالی در هرمزگان موجب شده تا از ۱۶۸ حلقه چاه تامین کننده آب شرب شهرهای استان، ۵۸ حلقه چاه خشک و ۶۷ حلقه شور شود.

هم اکنون تنها ۴۳ حلقه چاه در هرمزگان در وضعیت قابل قبولی قرار دارند.

همچنین ذخیره سد استقلال میناب نیز که تامین کننده آب شرب بندرعباس و بندرخمیر می باشد نیز به رو اتمام بوده و در بحرانی ترین شرایط قرار دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.