شانزدهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

double-quot

تهران – جارپرس -امروز سه شنبه شانزدهم تیر ۱۳۹۴ هجری خورشیدی، بیستم رمضان ۱۴۳۶ هجری قمری، هفتم جولای ۲۰۱۵ میلادی است. ۶۴ سال پیش در چنین روزی، به دستور محمد مصدق نخست وزیر وقت رابطه با رژیم صهیونیستی قطع و کنسولگری های ایران در تل آویو و قدس تعطیل شد.

کد خبر : 10343
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 16 تیر 1394 - 3:59
شانزدهم تیر در آینه تاریخ معاصر ایران

 

مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

۱۶ تیر ۱۳۸۳

سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد(یونسکو) مجموعه پاسارگاد با آثار باستانی برجای مانده از دوره ی هخامنشی را در فهرست آثار فرهنگی میراث جهانی ثبت کرد. این محوطه ی تاریخی در ۱۳۵ کیلومتری شمال شیراز در استان فارس واقع شده است.

۱۶ تیر ۱۳۶۷

خاویر پرز دکوئه یار دبیرکل سازمان ملل حمله ی موشکی ناو آمریکایی را به هواپیمای مسافربری ایرباس محکوم کرد. در این رخداد تمامی ۲۹۰ مسافر و خدمه ی هواپیما جان خود را از دست دادند.

۱۶ تیر ۱۳۶۵

سیدرضا حسینی شاعر و مدیحه سرای معاصر در ۷۶ سالگی درگذشت. وی سرگذشت و مصایب خاندان بزرگوار رسالت و ولایت را از مآخذ معتبر اسلامی، اعم از شیعه و سنی استخراج و آنها را با زبانی شاعرانه و آمیزه‏ای از حماسه و عاطفه بیان می کرد و اشعاری گیرا و دلنشین می‏سرود.

۱۶ تیر ۱۳۶۴

رصدخانه ی مراغه با آثار برجای مانده از دوره ی ایلخانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این رصدخانه در دوره ی هلاکوخان زیرنظر خواجه نصیرطوسی بر روی تپه یی در غرب مراغه ساخته شده است.

۱۶ تیر ۱۳۵۸

هفته نامه ی اکتبر چاپ قاهره در گزارشی نوشت که برونوکرایسکی صدراعظم اتریش به محمدرضا پهلوی پیشنهاد پناهندگی سیاسی در اتریش داده است به شرطی که هزینه ی نیروهای امنیتی محافظ را خودش تامین کند.

۱۶ تیر ۱۳۳۰

به دستور محمد مصدق نخست وزیر وقت رابطه با رژیم صهیونیستی قطع و کنسولگری های ایران در تل آویو و قدس تعطیل شد.

۱۶ تیر ۱۳۱۹

سفیر شوروی در تهران درخواست محرمانه یی مبنی بر واگذاری کنترل آذربایجان، سواحل دریای خزر و دادن اجازه ی استفاده از فرودگاه های کشور و واگذاری راه آهن ایران به دولت شوروی را تسلیم دولت ایران کرد.

۱۶ تیر ۱۳۱۶

آیت ‏اللّه میرزا ابوالهدی کرباسی عالم دینی درگذشت. وی آثاری چون الاصول، البدرالتمام، زلات الاقدام و الفوائد الرجالیه را به رشته تحریر درآورده است.

۱۶ تیر ۱۳۰۶

میرزا داودخان مفتاح وزیر مختار ایران در واشنگتن، نامه هایی برای سفیران آرژانتین، برزیل، شیلی، مکزیک و اروگوئه مبنی بر لغو کاپیتولاسیون در ایران فرستاد.

۱۶ تیر ۱۳۰۳

وزارت امور خارجه در نامه ای که برای سفارت انگلیس در تهران فرستاد با ذکر بدهی های احمدشاه هنگام مسافرت به اروپا و بازگشت به ایران، چه در بین النهرین و چه برای حمل خودروها از بمبئی به بوشهر مبلغی مشخص پرداخت شود.

۱۶ تیر ۱۳۰۲

کارگزاری خلیج فارس در نامه یی به وزارت جنگ از ساخت وساز سه ساختمان که ظرفیت پذیرش یک قشون ۸۰۰ تنی را دارد به وسیله ی انگلیس در جزیره ی هنگام خبر داد و افزود که می بایست منتظر عملیات گسترده ی انگلیسی ها در خلیج فارس بود.

۱۶ تیر ۱۳۰۱

آیت ‏الله شیخ زین‏العابدین بن اسماعیل مرندی یکی از مراجع تقلید و صاحب رساله ی عملیه منهاج العباد درگذشت.

۱۶ تیر ۱۳۰۰

وزارت امورخارجه که گزارشی از وزارت مالیه در خصوص قاچاق سکه های طلا و نقره در مرز کرمانشاه دریافت کرده بود، در نامه ای اعتراض آمیز به سفارت انگلیس با بیان این که تنها وسیله ی عملیات قاچاقچیان، اتومبیل ها و ماموران نظامی این کشور هستند که در این منطقه ها رفت و آمد دارند، از آنها خواست تا با تاکید و توصیه به مقام های نظامی خود، آنان را از حمایت و همراهی قاچاقچیان بازدارند و از آنان بخواهند قانون گمرکی ایران را رعایت نمایند.

۱۶ تیر ۱۳۰۰

عده ای از تجار ایرانی که در هنگام تصرف بادکوبه، مقدار زیادی از کالاهایشان به ویژه قالی های آنها از طرف نیروهای بلشوییک توقیف شده بود، با ارسال تلگرافی از تبریز به ریاست وزرا خواستار اقدامی برای استرداد اموال خود شدند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.