راه اندازی نخستین تونل عمومی باد کشور در مشهد

double-quot

مشهد- جارپرس -پروژه ملی تونل عمودی باد با نام تجاری برج پرواز صبا برای نخستین بار در کشور چهارشنبه شب در آیینی با حضور معاون تجاری سازی و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در منطقه تجاری گردشگری سپاد مشهد بهره برداری شد.

کد خبر : 10280
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 تیر 1394 - 4:21
راه اندازی نخستین تونل عمومی باد کشور در مشهد

 

معاون نوآوری و تجاری سازی فناروی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم گفت: تاکنون چهار طرح ملی کلان در حوزه گردشگری فناورانه در سطح کشور به بهره برداری رسیده است.
محمود شیخ زین الدین افزود: یکی از برنامه های مهم این معاونت در زمینه اقتصادی کردن دانش، توجه به گردشگری فناورانه به معنای ایجاد امکانات و فرصتهایی در اوقات فراغت با تکیه بر علم و فناوری است.
وی با اشاره به طرحهای گردشگری فناورانه که تاکنون در کشور به بهره برداری رسیده اند گفت: رصدخانه آماتور ‘کاسین’ در لرستان یکی از این طرحها است که توسط یک شرکت دانش بنیان ایجاد شده و صندوق نوآوری و شکوفایی برای تکثیر این طرح منابع لازم را تامین کرده است.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناروی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
جایروپلن در کیش، شناور زیرسطحی مروارید(کوچکتر از زیردریایی) و تونل باد صبا را از طرحهای حوزه گردشگری فناورانه برشمرد که در قالب طرحهای کلان ملی فناوری مورد حمایت این معاونت قرار گرفته و برای تکثیر آماده واگذاری به بخش خصوصی است.
وی افزود: طرح ملی ‘تونل باد صبا’ یا ‘شبیه ساز سقوط آزاد’ از لحاظ فناوری و علمی کار بسیار پیچیده ای است و عمدتا این نوع تونل عمودی باد در فعالیتهای فناوری و تحقیقاتی بکار می رود.
او گفت: ۶۰ درصد از موارد استفاده از تونل عمودی باد در دنیا تفریحی و ۴۰ درصد نظامی و حرفه ای است.
شیخ زین الدین در ادامه اقتصاد نفتی را مشکل اصلی عدم بهره برداری مطلوب از طرحهای دانش بنیان و سرمایه انسانی هوشمند و کارآمد ذکر و بیان کرد: اقتصاد نفتی باعث شده سالانه پنج هزار میلیارد ریال درآمد در بازار سوغات مشهد را به چینیها واگذار کنیم.
وی افزود: اقتصاد نفتی باعث شده است تجهیزات مورد نیاز در حوزه گردشگری را از کشورهای دیگر تهیه کنیم و واردات وسیله های گران از کشورهای دیگر را بر استفاده از وسایل مشابه ارزان ایرانی که با ایده و فناوری داخلی ساخته شده است ترجیح دهیم.
او ادامه داد: راه نجات کشورمان از اقتصاد نفتی اتکا به توانمندیهای داخلی است که بخش اصلی تحقق این مساله هم در اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان تبلور یافته و در همه اسناد بالادستی اقتصاد دانش بنیان مورد تاکید قرار گرفته است.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناروی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
با بیان اینکه تنها راه پویایی اقتصاد دانش بنیان تکیه بر توان بخش خصوصی است گفت: باید از سرمایه انسانی قدرتمند خود برای حل مشکلات کشور بهره گرفته و تولید ثروت کنیم که یکی از برنامه های جدی این معاونت تکیه بر سرمایه انسانی برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان است.
وی افزود: مبنای دولت تدبیر و امید برای اقتصادی کردن یک فعالیت علمی استفاده از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی است، این صندوق پس از سه سال نیمه فعال بودن، در دولت یازدهم متحول شد و تاکنون ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات به صورت قرض الحسنه با سود ۱۴ درصد به طرحهای دانش بنیان اختصاص داده است.
او ادامه داد: برای دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی هیچ مانعی وجود ندارد، تنها شرط دریافت تسهیلات از این صندوق فعالیتهای علمی دارای توجیه اقتصادی است.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناروی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: اگر طرح علمی در مرحله نخست توجیه اقتصادی نداشته باشد معاونت علمی و فناوری از آن حمایت کرده تا تبدیل به یک شرکت دانش بنیان شود و شرایط لازم را برای دریافت تسهیلات بدست آورد.
وی انعقاد تفاهمنامه های ملی چندگانه را از فعالیتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای هماهنگی بین سه بخش دولتی، خصوصی و دانشگاه ذکر و بیان کرد: اخیرا تفاهم نامه ای با شهرداری تهران مبنی بر ارتقا میزان بومی سازی سطح داخلی قطار شهری از ۳۳ درصد به ۶۶ درصد امضا شده تا از این طریق امکان استفاده از فاینانس میسر شود.
شیخ زین الدین افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تفاهمنامه ای نیز با صدا و سیما امضا کرده تا شرکتهای دانش بنیانی که بر کار فنی خود تسلط دارند بتوانند از امکانات این رسانه برای معرفی طرحهای خود بهره گیرند.
مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد نیز در همین مراسم گفت: برج پرواز صبا یک شبیه ساز سقوط آزاد است که به عنوان پروژه ای استثنایی برای نخستین بار در کشور در منطقه تجاری گردشگری سپاد با حمایت شرکت سپاد خراسان و کارفرمایی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری توسط متخصصان داخلی بهره برداری شد.
سیدمهدی درهمی افزود: شبیه ساز سقوط آزاد یک پروژه تفریحی آموزشی محسوب می شود و به عنوان یک طرح کلان فناوری در سطح کشور مطرح شده است.
وی با اشاره به کارایی تونل عمومی باد گفت: برای معلق ماندن فرد در محفظه دستگاه باید خطوط جریان هوا توسط فنها با سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت بطور کاملا موازی ایجاد شود که این امر در راه اندازی اولیه این پروژه با موفقیت انجام شد.
او افزود: پروژه شبیه ساز سقوط آزاد یا تونل عمومی باد توسط مهندسان داخلی طراحی شده و تقریبا تمام تجهیزات آن نیز در داخل کشور طراحی و به مرحله اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: سپاد به عنوان منطقه ای متمرکز از مجموعه های تجاری و گردشگری متنوع ۲۷ سال پیش با سرمایه گذاری ۱۰ هزار ایثارگر دفاع مقدس در مشهد راه اندازی شد و هم اکنون سه هزار واحد تجاری در این منطقه فعال هستند.
مدیرعامل منطقه تجاری گردشگری سپاد گفت: طرح تفضیلی این منطقه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و تاکنون ۵۰۰ هزار مترمربع از آن ساخته شده و ۵۰۰ هزار مترمربع دیگر در دست ساخت است.
مجری پروژه تونل باد صبا نیز در این مراسم گفت: پروژه شبیه ساز سقوط آزاد پروژه بزرگی است که مصوبه طرحهای کلان ملی ریاست جمهوری را دارد.
محمدعلی اردکانی افزود: راه اندازی این پروژه ۲٫۵ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور داشته است.
وی تونل عمودی باد را مکملی موثر برای رشته سقوط آزاد عنوان و بیان کرد: زمانی که فرد قصد انجام سقوط آزاد را داشته باشد احتیاج به وسیله ای نظیر هواپیما و بالگرد در شرایط آب و هوایی مناسب دارد که این کار بسیار پرهزینه است لذا این تونل با کمترین هزینه امکان استفاده افراد از این ورزش مهیج را فراهم می کند.
تونل عمودی باد پیشتر در بعد نظامی مورد استفاده قرار می گرفته که برای نخستین بار متخصصان مشهدی از این تونل برای هدف گردشگری بهره گرفته اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.