0 نظر
116 بازدید

آنچه می ماند

double-quot
گچساران – جارپرس – وقف سنتی پسندیده در همه ادیان الهی و بیشتر مکاتب فکری به ویژه دین مبین اسلام است که بر اساس روایت‌ها، آیات الهی و احادیث، تنها اثری است که از انسان‌ها در این دنیا به صورت ابدی می‌ماند.
کد خبر : 17856
تاریخ انتشار : یکشنبه 7 آذر 1395 - 9:46
آنچه می ماند

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، کارشناسان، گسترش عدالت اجتماعی، کمک به کاهش فقر، بیکاری، پایین آمدن سن ازدواج و بهبود زیرساخت‌های آموزشی و درمانی را از برکات این فرهنگ کهن اسلامی می‌دانند.
البته این سنت در میان همه ادیان الهی دیده می شود به عنوان نمونه دستگیری از نیازمندان و بخشیدن وامها پس از ۶ سال (در سال هفتم) مصداق‌هایی از وقف در دین یهود است.
ساختن بیمارستان و مدرسه نمونه‌هایی از وقف در بین مسیحیان است.
در مذهب زرتشتیان نیاکان ایرانی ما بخشش یک دهم اموال از سوی افراد و بخشی یا تمام اموال قبل از مرگ در آیینی به نام گهنبار گویای توجه به این سنت بشر دوستانه است.
اما طلایی‌ترین دوران وقف در دین مبین اسلام است.
بر اساس شواهد تاریخی پیامبر اسلام، محمد مصطفی (ص)، امیرالمؤمنین، حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) بخشی از اموال خود را وقف کرده‌اند.
در حال حاضر موقوفه‌هایی با قدمت ۱۱۰۰ سال در کشور وجود دارد که صدقات جاریه آن برای صاحبان آنها پابرجاست.
بر اساس آمار هم اکنون ۱۲۵ هزار موقوفه در ایران وجود دارد.
در این میان مردم شهرستان ۱۲۰ هزار نفری گچساران که رتبه نخست مشارکت در این سنت نیکو در کهگیلویه و بویراحمد را دارند از رهروان بزرگان اسلام در سنت وقف هستند.
یکی از واقفانی که در گچساران برای این امر نیک گام‌های نخستین را برداشت زنده یاد حاج بابا بشارت است.
وی که در سال ۱۳۰۳ در روستای دهاقان استان اصفهان دیده به جهان گشود، سال‌ها ساکن شهر دوگنبدان بود.
اهدای ۶ دانگ عرصه و اعیان پنج واحد تجاری در خیابان شهید بشارت شهر دوگنبدان نام این مرد بزرگ را جاودانه کرد.
اگرچه نام خانواده بشارت که با شهادت سه فرزند و ۲ دامادش به عنوان ایثارگران برجسته بر تارک افتخارات این شهرستان می‌درخشد، اما اهدای پنج واحد تجاری از طرف پدر این خانواده تکمیل کننده نام نیکوی آنهاست.
کارشناس بهره‌وری اقتصادی اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت: پنج موقوفه زنده یاد حاج بابا بشارت ماهانه ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال درآمد دارد که بر اساس نیت واقف در امور خیر هزینه می‌شود.
فرهنگ محمودی مهر افزود: این موقوفه‌ها که در خیابان شهید بشارت شهر دوگنبدان واقع شده است، با نیت تعمیر و بازسازی مساجد صاحب‌الزمان (عج الله) و موسی بن جعفر (ع) شهر دوگنبدان و کمک به نیازمندان این منطقه اهدا شده است.
وی بیان کرد: همه این موقوفه‌ها در سال ۱۳۷۶ اهدا شده‌اند.
محمودی مهر بیان کرد: راه اندازی مشاوره وقف نیازی برای بهره‌وری بهینه از این سنت حسنه اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر موقوفات برای ساخت و توسعه مساجد است، گفت: در صورت راه اندازی چنین مراکزی که کارشناسان متخصص مورد وثوق مردم در آن فعالیت کنند، فرهنگ وقف به سوی نیازهای واقعی جامعه مانند کمک به اموری مانند ازدواج و اشتغال هدایت می‌شود.
محمودی مهر کمک به توسعه زیرساخت‌های حرم بی بی حکیمه (س) که هم راهکاری برای توسعه صنعت گردشگری است و هم می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی منجر شود، از ظرفیت‌های مغفول مانده وقف در این شهرستان است.
وی رونق وقف‌های مشارکتی را از دیگر راهکارهای بهره‌وری بهتر از این سنت اسلامی است.
محمودی مهر با اشاره به اینکه بسیاری از مردم تمایل دارند در بهبود امور جامعه مشارکت کنند، اما توان مالی ندارند، ابراز کرد: رواج این نوع وقف از طریق مساجد و حسینیه‌ها ضروری است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران گفت: ۱۸ موقوفه درآمدزا در این شهرستان وجود دارد.
بهمنی آزاد ابراز کرد: حاج بابابشارت، سید نجف رضوی، حاج فریدون کرمی و حاج درویش کائیدی از قدیمی‌ترین واقفان این شهرستان هستند.
وی اظهار کرد: بخش عمده‌ای از موقوفه‌های درآمدزای گچساران تجاری است.
بهمنی آزاد افزود: موقوفه‌های درآمدزای این شهرستان شامل ۸۵ رقبه بوده که از این تعداد ۷۶ باب تجاری، ۶ باب منزل مسکونی و سه مورد زراعی است.
وی ابراز کرد: ۱۲۵ قطعه زمین برای احداث مسجد و حسینیه از سوی نیکوکاران از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون در این شهرستان وقف شده است.
بهمنی آزاد تعداد وقف کننده موقوفات مسکونی و تجاری این شهرستان را ۲۸ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۲۰درصد بانوان هستند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه گچساران، مشارکت مردم در امور خیریه بخصوص در زمینه ساخت مسجد در سطح شهرستان را خوب ارزیابی کرد و افزود: بیش از ۸۰ درصد از هزینه ساخت و مرمت مساجد از سوی مردم پرداخت می‌شود.
هفتم تا هفدهم آذر به نام دهه وقف نامگذاری شده است.
روز شمار دهه وقف سال جاری شامل هفت آذر وقف و رسانه، هشت آذر وقف و تبلیغ فرهنگ اهل بیت (ع)، ۹ آذر وقف و ترویج فرهنگ قرآنی،۱۰ آذر وقف و بقاع متبرکه و زیارت، ۱۱ آذر وقف و حوزه‌های علمیه، ۱۲ آذر وقف و محرومیت زدایی، ۱۳ آذر وقف و سلامت، ۱۴ آذر وقف و خانواده، ۱۵ آذر وقف و اقتصاد مقاومتی و ۱۶ آذر وقف و علم و فناوری است.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.