قالیباف: منطقه ۱۲ شهر تهران محل تمرکز و تلاقی آسیب های اجتماعی است

double-quot

تهران – جارپرس -شهردار تهران با بیان اینکه آسیب های اجتماعی در منطقه ۱۲ ترکیب و پیچیدگی خاصی ایجاد کرده گفت: منطقه ۱۲ شهر تهران به محل تمرکز و تلاقی آسیب های اجتماعی تبدیل شده است.

کد خبر : 11931
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 21 مهر 1394 - 10:10
قالیباف: منطقه ۱۲ شهر تهران محل تمرکز و تلاقی آسیب های اجتماعی است

به گزارش جارپرس از ایرنا محمد باقر قالیباف روز سه شنبه در یکصد و نود و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با ارائه گزارشی از جزییات طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه ۱۲(طرح انضباط) افزود: جریان زندگی در این منطقه از شهر تهران مختل شده که باید این روند دوباره به محلات منطقه ۱۲ احیا و جاری شود.
وی با بیان اینکه مشکلات این منطقه به دو دسته مادی، کالبدی و فیزیکی و موضوعات معنوی، رفتاری و غیر فیزیکی تقسیم می شود خاطر نشان کرد: رشد نامتوازن بازار و فعالیت های ناهمگون در بافت های مسکونی این منطقه، فرسودگی بناها و بافت ها، مشکلات مالکیت ساختمان ها (مشخص نبودن مالک، تصدی نداشتن بر ملک یا بهره برداری با بدترین منطق اقتصادی) و توجه نکردن به جنسیت و وضعیت افراد موجب پایین آمدن کیفیت زندگی در این منطقه شده است.
شهردار تهران گستردگی و پیچیدگی آسیب های اجتماعی در این منطقه را مهم ترین معضل آن دانست و تصریح کرد: در منطقه ۱۲ یک خانواده با چندین معضل از جمله اعتیاد، دزدی، شرارت، فساد و تکدی گری روبروست که این مشکلات در بستر بیکاری و مهاجرت ایجاد و گسترش یافته است.
وی نارسایی های شهری، نبود امنیت عمومی، وجود بیماری های خطرناک از جمله هپاتیت، ایدز و سرطان را از دیگر مشکلات منطقه ۱۲ شهر تهران برشمرد.
قالیباف با بیان اینکه حدود ۵ سال است که شخصا پیگیر موضوعات این منطقه هستم گفت: نمی توان بدون شناخت کافی و دقیق از مسائل و مشکلات این منطقه برای حل آن اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه این منطقه دچار اشتهار به آسیب شده است افزود: جذب آسیب ها و تراکم آن در منطقه و عیان بودن آنها موجب شده که این آسیب ها به قاعده زندگی در این منطقه تبدیل شود.
قالیباف با تاکید بر اینکه به دلیل موقعیت مرکزی منطقه روزانه ۱٫۵ تا ۲ میلیون نفر در این منطقه تردد می کنند خاطر نشان کرد: تردد غیر ساکنین این منطقه تبعاتی از جمله ترافیک، مشکل پارکینگ، حمل و نقل بار و مسافر، ایمنی و حریق را به دنبال دارد که همین مسئله بار مشکلات آن را افزایش می دهد.
شهردار تهران در ادامه وجود بازار، بناهای تاریخی و حکومتی، محلات مهم و قدیمی، سرمایه های انسانی و اجتماعی، مردم اصیلی که در اوج آسیب ها بهترین فرزندان را تربیت کرده اند، سازمان های مردم نهادی که نزدیک به دو دهه فعالیت قابل توجه دارند و وجود بیش از ۲۳۰ مسجد را از مهم ترین سرمایه های منطقه ۱۲ شهر تهران عنوان کرد.
شهردار تهران در خصوص اینکه چرا این منطقه برای اجرای طرح ارتقای کیفیت زندگی انتخاب شده نیز گفت: منطقه ۱۲ به کانونی از آسیب ها تبدیل شده که آثار آن در همه شهر قابل مشاهده است.
قالیباف با اشاره به اینکه مشکلات منطقه ۱۲، اثرات فرامنطقه ای دارد، خاطرنشان کرد: از آنجایی که تعداد زیادی از افراد این منطقه غیربومی و مهاجر هستند بنابراین آسیب های آن اثرات ملی نیز در پی دارد.
وی تصریح کرد: این منطقه دارای ارزش های پیدا و پنهانی است که در صورت استفاده درست از آنها بر مشکلات فایق خواهیم آمد.
قالیباف درباره چرایی زمان اجرای طرح نیز گفت: من و جمعی از مدیران شهرداری تهران حدود پنج سال به طور دقیق و مستقیم اتفاقات منطقه ۱۲ شهر تهران را رصد کرده ایم و امروز امکانات، ظرفیت ها، مقدمات و مهمتر از همه کسب شناخت کافی از مسئله برای اجرای طرح فراهم شده است.
وی افزود: بیش از ۷۰ طرح که از دهه ۶۰تاکنون برای این منطقه توسط شهرداری و سایر سازمان ها و نهادها طراحی شده بود به طور دقیق مورد مطالعه قرار گرفته است.
شهردار تهران تاکید کرد: آسیب های اجتماعی در منطقه ۱۲ به نقطه ای رسیده که اگر چاره ای برای آن اندیشیده نشود، به عنوان یک نقطه سیاه در تاریخ کشور و نظام خواهد ماند.
قالیباف با بیان اینکه منطقه ۱۲، مرکز و هویت شهر تهران است، تصریح کرد: طرح ارتقای کیفیت زندگی اولین اقدامی است که در صورت اجرای صحیح به یک الگوی ملی برای اداره و حل آسیب های اجتماعی تبدیل می شود.
وی تاکید کرد: برای اجرای این طرح نیازمند همکاری و همراهی سازمان های مختلفی از جمله سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کمیته امداد امام خمینی(ره)، وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت آموزش و پرورش، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و نیروی انتظامی هستیم.
شهردار تهران اظهار کرد: اقدامات پیش بینی شده برای این منطقه شامل توسعه زیرساخت های حرکت پیاده، پارکینگ های عمومی، مداخله در بافت فرسوده با رویکرد بهسازی و نوسازی، پایش و نظارت بر طرح های مصوب احیا و مرمت بافت های تاریخی با توجه به وجود ۱۷۰ کوچه با عرض یک تا سه متر در محدوده بازار بزرگ تهران و ایجاد راسته ها و محورهای جدید با رویکرد گردشگری، توسعه و ارتقای فضاهای عمومی است.
قالیباف در ادامه جامعه محوری، انسجام و کار بین رشته ای و تعاملی بودن را از ویژگی های طرح ارتقای کیفیت زندگی در منطقه ۱۲ شهر تهران عنوان و در عین حال تصریح کرد: نداشتن مدل بومی برای این کار، رصد مستمر و شاخص گذاری و کنترل به منظور دستیابی به یک مدل بهینه، ناهمگرایی میان نظریه پردازان مختلف، اهمال و سستی، جزیره ای عمل کردن، سطحی نگری،عدم همراهی سایر نهادهای مسوول و ذی نفوذ و سیاست زدگی نیز از جمله چالش ها و مشکلات درون سیستمی و برون سیستمی در این زمینه است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.