سیم خاردارهای مجارها در مرز کرواسی برای جلوگیری ازورود آوارگان جنگی

double-quot

بلگراد – جارپرس -مجارستان با کشیدن سیم خاردار در نوار مرزی با کرواسی این بخش از مرزهای خود را علاوه بر صربستان ، بر آوارگان جنگی و مهاجرانی که قصد عبور از این کشور را به دیگر کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا دارند، مسدود کرد.

کد خبر : 11768
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 مهر 1394 - 11:02
سیم خاردارهای مجارها در مرز کرواسی برای جلوگیری ازورود آوارگان جنگی

سربازان مجارستان احداث حصار مرزی به ارتفاع بیش از ۳ و نیم متر را با سیم های خاردار از دو هفته پیش بین این دو کشور عضو اتحادیه اروپا شروع کرده اند تا از هجوم غیرقانونی آوارگان جنگی جلوگیری شود.
بنا به گزارش رسانه های منطقه بالکان، در دو هفته اخیر از روستای «بارانیسکو پتروو» در مرز مجارستان با کرواسی حدود ۱۰۰ هزار آواره جنگی از طریق مرزهای صربستان و سپس کرواسی وارد مجارستان شدند.
دولت مجارستان تصمیم دارد راه های غیرقانونی که آوارگان از نقاط مختلف وارد این کشور می شوند را با سیم خاردار حصار کشی و به این طریق از ورود غیر قانونی مهاجران جلوگیری کند.
پس از مسدود شدن تمامی راه های غیرقانونی در ورود به مجارستان ، تنها راه برای ورود پناهجویان به مجارستان نقاط عبوری رسمی باقی می ماند. مجارستان با این اقدام قصد دارد امنیت را در مرزهای خود تامین و ورود آوارگان را به داخل مرزهای کشور ثبت کند.
مجارستان که تا کنون حدود ۳۰۰ هزار مهاجر از این کشور برای رسیدن به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا عبور کرده اند حدود یک ماه پیش مرزهای خود را با صربستان بر ورود غیر قانونی آوارگان مسدود کرد . این امر موجب شد پناهجویان برای رسیدن به کشورهای اتحادیه اروپا به طرف مرزهای کرواسی بروند.
کشورهای بالکان بخصوص یونان، بلغارستان، مقدونیه، صربستان، کرواسی که محل عبور آوارگان جنگی برای رسیدن به کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا از جمله آلمان، هلند و سوئد و انگلیس است با بحران بزرگی مواجه هستند و در این رابطه مقام های صربستان و کرواسی و دیگر کشورهای بالکان با درخواست کمک مالی از اتحادیه اروپا خواستار راه حل مشترک برای حل و فصل پایدار این مساله شده اند.
پس از بسته شدن مرزهای مجارستان با صربستان، پناهجویان برای رسیدن به کشورهای اتحادیه اروپا بویژه آلمان، سوئد و هلند مسیر خود را به سوی مرزهای کرواسی تغییر دادند و به همین دلیل حکومت زاگرب با تأکید بر اینکه امکان پذیرفتن مهاجران را به تعداد بالا ندارد ، درخواست کمک از اتحادیه اروپا کرد و در اقدامی یک جانبه مرزهای خود را بر روی کامیون های صربستان بست.
پس از اقدام یک جانبه کرواسی در روز ۲۹ شهریور ماه در بستن مرزها بر روی وسایل نقلیه سنگین و مختل شدن صادرات صربستان به خاطر ورود چندین هزار آواره، صربستان نیز از بامداد روز پنجشنبه ( ۲ مهرماه) در اقدامی متقابل مرزهای خود را بر روی کامیون ها و کالاهای صادراتی کرواسی بست.
این مساله پس از حدود ۳۰ ساعت با دخالت کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا حل و فصل شد و مرزهای دو کشور اکنون باز است.
کارشناسان امنیتی منطقه بالکان بر این باورند که اگر بحران آوارگان و پناهجویان حل و فصل نشود، اروپا و بخصوص منطقه بالکان غربی با مشکلات اقتصادی و سیاسی بزرگی مواجه خواهد شد.
در همین رابطه «آلکساندر ووچیچ» نخست وزیر صربستان در کنفرانس امنیتی بلگراد که روزهای اخیر برگزار شد با تاکید بر یافتن راه حل مشترک و پایدار برای آورگان جنگی گفت که چالش های کنونی در اروپا به یک راه حل جامع نیاز دارد، در غیر این صورت ادامه حیات اتحادیه اروپا با خطر مواجه می شود.
نخست وزیر صربستان به ناهماهنگی بین اعضای اتحادیه اروپا در حل و فصل بحران مهاجرین اشاره کرد و گفت، تعداد زیادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا فقط سیاست های خود را انجام می دهند و خواهان سیاست یکسان و به فکر مساله مشترک اروپا نیستند.
«میلنکو بوژوویچ» رییس پلیس مرزی صربستان نیز در اطلاعیه ای که در این رابطه انتشار یافت، گفت که اکنون ۱۷۰ هزار آواره جنگی در صربستان توقف دارند که ۱۵۷ هزار نفر از این تعداد قصد پناهجویی در کشوری دیگر دارند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در روزهای اخیر آوارگان جنگی به محض رسیدن به صربستان پس از توقف کوتاهی به حرکت خود برای رسیدن به کشورهای اتحادیه اروپا ادامه می دهند، گفت، روزانه بین ۲ تا ۴ هزار آواره جنگی وارد صربستان می شوند که به طرف مرزهای مجارستان و یا کرواسی می روند.
سازمان بین المللی در امور مهاجرین که مقر آن در ژنو است، با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد تاکنون بیش از نیم میلیون مهاجر یعنی ۵۲۲ هزار و ۱۳۴ جنگزده و پناهجو از طریق دریای مدیترانه وارد اروپا شده اند.
هزارها آواره از کشورهای مختلف آسیایی و آفریقایی از جمله سوریه، عراق و افغانستان برای نجات خود و زندگی بهتر کاشانه های خود را ترک و به رغم اطلاع از اینکه در مسیر رسیدن به کشورهای بزرگ اتحادیه اروپایی از جمله آلمان، سوئد و هلند با خطرهای زیادی در سواحل یونان و یا دریای مدینترانه مواجه هستند به این اقدام دست می زنند.
بسیاری از آوارگان از طریق دریای مدیترانه وارد ایتالیا و بسیاری از طریق ترکیه، یونان، بلغارستان، مقدونیه خود را به صربستان، کرواسی و مجارستان می رسانند تا بتوانند به مقصد نهایی خود که یکی از کشورهای بزرگ اتحادیه اروپا است، دست یابند. همانطور که شاهد هستیم بسیاری از آوارگان در مسیر خود با فاجعه های زیادی مواجه و تعدادی نیز جان خود را از دست داده اند.
بر اساس بیانیه های سازمان های بین المللی در امور جنگزدگان، بیشتر آوارگان یعنی ۳۸۸ هزار و ۳۲۴ به یونان و ۱۳۰ هزار و ۸۹۲ نفر به ایتالیا رفته اند.
براساس طرح اتحادیه اروپا برای تقسیم آوارگان جنگی، قرار است در دو سال آینده، ۱۵ هزار و۶۰۰ آواره جنگی از ایتالیا، ۵۰ هزار و ۴۰۰ نفر از یونان و ۵۴ هزار نفر که درمجارستان مستقرند، به کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا فرستاده شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.