بررسی مشکلات مسکن ، پروژه های عمرانی و انتقال پایتخت اداری

double-quot

۹۲/۰۸/۱۸

تهران _ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی نشریه الکترونیکی جارپرس مشکلات مسکن ، تأثیر محدودیت های منابع بر خسارات وارده به پروژه های عمرانی و بحث انتقال پایتخت اداری را تشریح کرد.

کد خبر : 1798
تاریخ انتشار : شنبه 18 آبان 1392 - 12:47
بررسی مشکلات مسکن ، پروژه های عمرانی و انتقال پایتخت اداری

مهرداد لاهوتی در رابطه با مشکلات مسکن به نیاز سالانه حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور اشاره کرد و افزود : سالانه حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور مورد نیاز است که حدود ۸۰ هزار واحد آن پاسخگوی زوج های جوان بوده و مابقی برای دیگر اقشار جامعه مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد : تاکنون دولت های مختلف در بحث مسکن سیاست های خاص خود را اجرا کرده اند بطوریکه آقای هاشمی به توزیع زمین پرداخته ، دولت آقای خاتمی اجاره به شرط تملیک و دولت آقای احمدی نژاد نیز مسکن مهر را اجرایی کرده اند. این در حالی است که دولت آقای روحانی به مسکن مهر اعتقادی نداشته و دولت و کمیسیون عمران باید در این رابطه بر سر یک سیاست شفاف به جمع بندی مشخصی برسند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر تأثیرات منفی محدودیت های منابع مالی بر پیشرفت پروژه های عمرانی اظهار داشت : از دیگر مباحث مهم مطروحه در کمیسیون عمران ، بحث پرونده های عمرانی می باشد که در این زمینه به ویژه در ۲ سال اخیر با محدودیت منابع مواجه گشته ایم که این امر بر تسریع روند اجرایی شدن این پروژه ها تأثیر نامطلوبی دارد.

 

وی افزود : اعتبارات اختصاص یافته امسال به بخش عمرانی در حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است که این میزان تخصیص اعتبار ناکافی می باشد.

 

لاهوتی از ۶۳ هزار میلیارد تومان هزینه خسارت تأخیر در پروژه های عمرانی میان سال های ۸۱ تا ۹۱ طی ۱۰ سال خبر داد و در مورد ساخت آزاد راه تهران – شمال گفت : علیرغم برآورد اولیه اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی در ساخت آزاد راه تهران – شمال ، پس از گذشت ۱۷ سال از آغاز آن و صرف ۱۰۰۰ میلیارد تومان هزینه ، این پروژه تاکنون به بهره برداری نرسیده و نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای تکمیل ان مورد نیاز است و این بدان معنی است که ۴۰ درصد بودجه اختصاص یافته ، صرف خسارت تأخیر پروژه های عمرانی می گردد.

 

وی در مورد راه حل مقابله با این مشکل ، از فراهم سازی بستر جدیدی برای حضور بخش خصوصی در پروژه های عمرانی خبر داد و تصریح کرد : ما در پی تصویب قانونی در بودجه سال ۹۳ می باشیم که بر اساس آن دولت به واگذاری پروژه های نیمه کاره به بخش خصوصی بپردازد. به عنوان مثال سالن ورزشی و بیمارستان نیمه کاره به بخش خصوصی واگذار گردند.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران در مورد انتقال پایتخت اداری گفت : موضوع انتقال پایتخت اداری نیز در دستور کار این کمیسیون می باشد که مکان آن مشخص گردیده اما اکنون از اعلام آن خودداری می کنیم و در حال حاضر موضوع این مکان از اهمیت زیادی برخوردار نیست و مهم تر از آن مشخص کردن شورایی مرکب از نمایندگان ۳ قوه مقننه ، مجریه و قضائیه و همچنین دفتر مقام معظم رهبری می باشد که پس از بحث و بررسی های لازم در مورد انتقال پایتخت اداری تصمیم گیری گردد و به فاز اجرایی برسد.

 

وی در ادامه به مزیت های انتقال پایتخت اداری اشاره کرد و و اظهار داشت : بسیاری از کشورهای دنیا این عمل را انجام داده اند و اگر شرایط مالی کشور مناسب باشد این انتقال به نوعی سرمایه گذاری تبدیل می گردد، زیرا اگر به واگذاری ساختمان های وزارتخانه ها که در مکان های مرغوب قرار دارند بپردازیم ، از درآمد حاصل از آن می توان یک پایتخت اداری با ظرفیت ۵۰۰ الی ۱ میلیون نفر ایجاد کرد.

 

مهرداد لاهوتی درباره مهم ترین طرح های ملی در دستور کار حوزه انتخابیه اش اظهار داشت : هم اکنون در حال ساخت ۲ کنارگذر می باشیم که یکی از این پروژه ها بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و بطول ۱۲ کیلومتر است. کنارگذر دیگر ، چمخاله را به رودسر متصل کرده و بطول ۸ و نیم کیلومتر می باشد.

 

وی در مورد پیشرفت این پروژه ها گفت : کنار گذر لنگرود بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم طی ماه های باقی مانده از سال جاری موفق به آسفالت یک لاین از این ۱۲ کیلومتر گردیم. کنارگذر چمخاله به رودسر نیز حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته است. وی افزود : احداث بندر چمخاله که دارای ظرفیت ۲ میلیون تن و بصورت تجاری می باشد نیز آغاز گردیده است.

 

لاهوتی ادامه داد : بحث ساخت شهرک صنعتی جدید علاوه بر شهرک های صنعتی موجود ، همچنین احداث ۲ بیمارستان در دستور کار می باشد که عملیات سفت کاری یک بیمارستان با ظرفیت ۱۲۲ تخت به اتمام رسیده و در مرحله نازک کاری قرار دارد. همچنین زمین یک بیمارستان تخصصی قلب با ظرفیت ۵۰ تخت به سازمان تأمین اجتماعی تحویل داده شده است که اولین بیمارستان تخصصی قلب در منطقه بوده و می تواند غرب مازندران را نیز تحت پوشش قرار دهد.

 

وی افزود : حدود ۲ هزار و ۴۰ واحد مسکن مهر نیز در مراحل پایانی می باشند که بخشی از آن ها تحویل متقاضیان گردیده و بخش دیگر آماده تحویل هستند.

 

نماینده مردم لنگرود در پایان به اقدامات مثبت صورت گرفته در بخش دانشگاهی پرداخت و اضافه کرد : ساختمان های جدیدی برای دانشگاه های آزاد و پیام نور ساخته شده و یک دانشگاه غیرانتفاعی جدید به نام دانشکده قدیر نیز به شهر اضافه گردیده است . همچنین مجوز یک دانشگاه غیرانتفاعی دیگر گرفته شده و امیدواریم بزودی بتوانیم دانشکده غیرانتفاعی دیگری را افتتاح کنیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.