چشمان ضعیف و روزه داری

double-quot
تهران – جارپرس – برخی به تصور اینکه روزه داری سبب ضعف بینایی و افزایش نمره عینک آنها می شود، روزه نمی گیرند، این درحالی است که پزشکان به استناد نتایج تحقیقات علمی این باور را نادرست می دانند.
کد خبر : 4179
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 تیر 1393 - 4:24
چشمان ضعیف و روزه داری

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا ، محمدرضا زرین اپتومتریست در این مورد گفت: مبتلایان به بیماری های چشمی که تحت درمان هستند و از داروهای خاصی استفاده می کنند در مورد توانایی خود برای روزه گرفتن باید با پزشکان مربوطه مشورت کنند، اما افرادی که بیماری خاصی ندارند و تنها از عینک استفاده می کنند، منعی برای روزه داری ندارند.

وی افزود: نتایج مطالعات صورت گرفته در ایران و برخی کشورها در مورد تاثیر روزه بر شدت یافتن عیوب انکساری چشم (نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم) یا ایجاد ضعف بینایی در افراد سالم حاکی از آن است که روزه سبب شدت این عیوب و بروز ضعف بینایی نمی شود.

زرین ادامه داد: در هنگام روزه داری به ویژه در ساعات پایانی روز، ممکن است فعالیت برخی دستگاه های بدن با افت مواجه شود بنابراین تمرکز بینایی افراد نیز تحت تاثیر همین امر تا حدی کاهش می یابد ولی به معنای ضعف بینایی نیست.

وی در مورد افراد سالمی که به بیماری های چشمی یا عیوب انکساری مبتلا نیستند، تاکید کرد: این افراد می توانند بدون هیچ دغدغه ای روزه بگیرند و مطمئن باشند که روزه موجب ضعف دید آنها نمی شود.

زرین یادآور شد: افرادی که به یکی از بیماری های چشمی مبتلا هستند، لازم است در مورد روزه گرفتن با پزشکان مربوطه مشورت کنند و تحت نظر آنها روزه بگیرند.

** مجازبودن مصرف قطره های چشمی در روزه داری به شرط وارد نشدن به حلق

باطل شدن یا نشدن روزه در اثر مصرف قطره های چشمی ازجمله مواردی است که مبتلایان به بیماری های چشمی به ویژه افرادی که ناچار به جراحی چشم هستند، برای پیشگیری از ابطال روزه از ادامه روند درمان در ماه مبارک رمضان باز می دارد و درمان آنها را با کندی مواجه می کند.

این در حالی است که به حکم مراجع تقلید قطره های دارویی چشم، گوش و بینی به شرط آنکه وارد حلق نشود، روزه را باطل نمی کند. برخی از احکام مراجع دینی در این مورد به شرح ذیل است:

* حکم آیت الله مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی استفتائی را در این زمینه مطرح کرده است. آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه استفاده از قطره های تقویتی، درمانی و تقویتی یا غیرتقویتی چه حکمی دارد، پاسخ دادند:

ˈاگر به حلق وارد نشود، یا شک داشته باشیم، اشکالی ندارد.ˈ

** حکم آیت الله صافی گلپایگانی

در پایگاه اطلاع رسانی آیت الله صافی گلپایگانی نیز در پاسخ به سوال مشابهی در مورد استفاده از قطره بینی مبنی بر اینکه حکم استفاده از قطره بینی جهت بازکردن مجاری تنفسی و درمان که در بعضی موارد یقیناً وارد حلق می شود، چیست؟ آمده است:

ˈاگر وارد حلق شود، مبطل روزه است. والله العالمˈ

پزشکان نیز با استناد به حکم مراجع تقلید استفاده از قطره های چشمی در هنگام روزه داری درصورت وارد نشدن به مجاری اشکی و حلق را بلامانع می دانند.

دکتر مهدی خداپرست استاد چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مورد به خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: بر اساس احکام شرعی اگر ماده خارجی وارد حلق نشود، روزه باطل نمی شود، بنابراین اگر قطره های چشمی مانند داروها یا اشک مصنوعی در صورتی که از مجاری اشکی وارد حلق نشود، روزه را باطل نمی کند.

وی افزود: روزه دارانی که به دلیل بیماری نیازمند مصرف داروهایی به شکل قطره چشمی هستند، می توانند برای پیشگیری از ورود دارو به مجاری اشکی هنگام مصرف سر خود را به سمت عقب نگه دارند و با دست گوشه چشم را فشار دهند تا مانع از وارد شدن دارو به مجرای اشکی و حلق شوند.

معاون درمان بیمارستان فارابی در مورد افرادی که جراحی چشم انجام می دهند، نیز خاطر نشان کرد: روزه دارانی که قصد جراحی چشم دارند ولی جراحی آنها ضروری نیست مانند متقاضیان جراحی رفع عیوب انکساری بهتر است پس از ماه مبارک رمضان این عمل را انجام دهند چراکه پس از جراحی چشم افراد باید تا چند روز با فاصله های زمانی کوتاه در چشم قطره بریزند و این احتمال وجود دارد که دارو وارد حلق شود.

خداپرست ادامه داد: افرادی که با بیماری خاصی مواجه هستند و طبق تجویز پزشک باید جراحی را هرچه زودتر انجام دهند، به دلیل احتمال ورود دارو به حلق شاید تا چند روز نتوانند روزه بگیرند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.