کسری بودجه ۶ هزار میلیاردی در حوزه سلامت
۹۲/۰۸/۲۵
تهران _ عضو هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی از طرح مباحث مربوط به تأمین داروهای مورد نیاز ، کسری بودجه ۶ هزار میلیاردی در حوزه سلامت ، مشکلات بیمه های فراگیر ، پدیده زیرمیزی پزشکان و دستمزد پزشکان بخش دولتی در این کمیسیون خبر داد.
رسول خضری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی نشریه الکترونیکی جارپرس اظهار داشت : تأمین داروهای مورد نیاز ، پرداخت هزینه از جیب مردم بابت بیمه ها که فراگیر نشده اند ، تأمین منابع و کسری بودجه ۶ هزار میلیاردی در حوزه سلامت در کمیسیون بهداشت و درمان مورد بحث و بررسی می باشند.
وی افزود : وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی همسو با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی سعی دارند تا بودجه را به جای تخصیص به بخش درمان ، به حوزه سلامت و پیشگیری اختصاص دهند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر بر نقش تعیین تعرفه ها برای از بین بردن پدیده زیرمیزی در جامعه پزشکی تأکید کرد و گفت : اصولا اگر تعرفه ها به شکلی درست تعیین گردند و بیمه ها میان پزشک و بیمار واسطه شوند ، معضل زیرمیزی به خودی خود از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه دستمزد پزشکان در بخش خصوصی و بخش دولتی باید یکسان باشد تصریح کرد : دستمزد پزشکان در بخش دولتی بسیار پایین بوده و این امر باعث جابجایی این قشر به بخش خصوصی گردیده است. خضری افزود : معمولا هزینه های اضافی برای خدماتی مانند : ” هتلینگ ” و ” وی آی پی ” اخذ می گردند و بابت دستمزد پزشک نباید پول اضافی پرداخت کرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اقدامات عملی نیز در این راستا صورت گرفته است یا خیر ، عنوان کرد : آقای دکتر هاشمی وزیر بهداشت و درمان در تلاش هستند تا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با شورای عالی نظام پزشکی کل کشور ، حوزه سلامت را در اولویت اول قرار دهند ، اما متأسفانه این امر همواره در اولویت چهاردهم و دوازدهم بوده و ما در تلاش هستیم تا در لایحه بودجه دولت ، حوزه سلامت در اولویت اول تا سوم قرار گیرد.
اجرای طرح های ملی در سردشت و پیرانشهر
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی به طرح های ملی در دست اقدام حوزه انتخابیه خود نیز اشاره کرد و افزود : کلنگ بیمارستان ۶۴ تختخوابی پیرانشهر در سال گذشته توسط وزیر راه و شهرسازی بر زمین زده شد . این پروژه مصوب سال ۱۳۸۸ بوده و یک میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده است. امسال نیز طی مصوبه ای ۴ میلیارد تومان دیگر به این پروژه ملی تعلق می گیرد.
وی با ابراز تأسف از عدم تحقق واگذاری زمین بیمارستان از سوی شورای شهر و شهرداری به پیمانکاران تصریح کرد : با کمال تأسف اهداء زمین این بیمارستان از سوی شورای شهر و شهرداری به پیمانکاران محقق نشده و واگذاری این زمین در ۴ سال قبل می بایست تعیین تکلیف می گردید. این پروژه از سوی دولت ملی اعلام شده که ۵ میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده است و مسئله عدم تحویل زمین به پیمانکار ، خطر برگشت بودجه را در پی خواهد داشت که بازتاب عملکرد نادرست شورای شهر و شهرداری می باشد.
رسول خضری احداث جاده پیرانشهر – تمرچین – نقده بطول ۵۶ کیلومتر را به عنوان پروژه ملی دیگری در حوزه انتخابیه خود دانست و گفت : احداث این جاده به عنوان طرح ملی اعلام شده اما متأسفانه بدلیل عدم تخصیص اعتبار عملیات آن هنوز آغاز نشده است.
وی افزود : در راستای کمیسیون ماده ۲۱۵ قانون برنامه پنجم توسعه نشست هایی با وزیر راه و شهرسازی و معاونت تلفیق بودجه برگزار شد که با ساخت آزاد راه موافقت شده و مجوز آن نیز اخذ گردیده است.
نماینده سردشت و پیرانشهر با بیان اینکه ۷۰ درصد بار مسافری و ۶۰ درصد بار صادرات کل استان آذربایجان غربی از طریق مرز تمرچین پیرانشهر صورت می گیرد اظهار داشت : پیگیری ساخت آزاد راه پیرانشهر – تمرچین – نقده و اتصال این آزاد راه به اتوبان تهران – ارومیه بسیار مهم است زیرا مرز پیرانشهر راه ورود به اقلیم کردستان بوده که مصرفی ترین بازار خاور میانه می باشد و این امر ظرفیت اشتغالزایی مرز پیرانشهر را از ۳ هزار نفر در زمان کنونی به ۳۵ هزار نفر افزایش خواهد داد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان ادامه داد : بیمارستان قدیمی شهرستان سردشت در حالی که ۷ و نیم کیلومتر با شهر فاصله داشته آن را با ۵۱ پرسنل به یک مرکز شبانه روزی ارتقاء دادیم.
وی در خصوص بحث رسمی شدن ” بازارچه مرزی کیله سردشت ” اضافه کرد : اکثر کارهای مربوط به داخل کشور را انجام داده ایم اما طرف عراقی هنوز در این زمینه به وظایف خود عمل نکرده است. این در حالی است که تبادلات مرزی میان دوکشور برقرار است و ما در صدد دستیابی به پایانه ی مسافری و تجاری قوی می باشیم که تنها با ارائه پاسپورت ، تردد ممکن گردد.
خضری در ادامه به وضعیت مصدومین شیمیایی سردشت اشاره کرد و خاطرنشان ساخت : در خصوص عدم احراز جانبازی بسیاری از مصدومین شیمیایی سردشت از بنیاد شهید شکایت کرده ایم و پرونده آن در کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی در دست بررسی می باشد. همچنین درمان این عزیزان نیز برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت : متأسفانه پس از گذشت ۳۴ سال از عمر انقلاب اسلامی ، جاده های مواصلاتی پیرانشهر – سردشت و سردشت به بوکان همچنان در وضعیت نامناسبی بسر می برند زیرا در آن ها رفع نقاط حادثه خیز صورت نگرفته و این جاده ها تعریض نیز نگردیده اند. همچنین اینجانب از وزیر محترم راه و شهرسازی در این باره طرح سوال نموده ام.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان در پایان خاطرنشان کرد : طبق مواد ۱۶۳ و ۱۶۴ فصل حمل و نقل برنامه پنجم توسعه ، هر ساله باید ۱۰ درصد از میزان خطرات جاده ای کاسته شده و کشور ما به شاخص های جهانی نزدیک تر گردد، اما با کمال تأسف پس از گذشت ۳۴ سال از انقلاب اسلامی ، موفق به اجرای آن حتی در یک سانتی متر نیز نشده ایم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰