ماهیان خاویار دریای خزر قربانی صیدهای غیر مجاز
۹۲/۰۹/۲۶
تهران _ جارپرس _ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به صید غیرمجاز ماهیان خاویاری بعنوان عامل اصلی آسیب رسانی به بانک خاویاری دریای خزر اشاره کرد و به بیان راهکارهای مقابله با آن پرداخت.
عباس پاپی زاده در گفتگو با خبرنگار پارلمانی نشریه الکترونیکی جارپرس اظهار داشت : حجم صید ماهیان خاویاری در چند دهه گذشته بسیار بالا بوده و شدت صید غیر مجاز از صید مجاز بیشتر بوده است. همچنین تورهای غیرمجازی که در دریای خزر پهن گردیده اند از تعداد واحدهای صیادی مجاز بیشتر می باشند.
وی افزود : متاسفانه صید غیرمجاز عامل اصلی آسیب رسانی به بانک ماهیان خاویاری دریای خزر بوده و هر ماهی ای که از این دریا صید می گردد ، باید چندین سال از عمر آن بگذرد تا آن ماهی مجددا بوجود بیاید و بر این اساس امکان تجدید منابع خاویار ، با یک پروسه زمانی بسیار طولانی انجام می گیرد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی در رابطه با راهکارهای مقابله با این وضعیت تصریح کرد : طبق آماری که سازمان شیلات ارائه می کند ، صید ماهیان خاویاری باید در دریای خزر کاملا ممنوع گردیده و به ترویج پرورش این ماهیان بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه قیمت خاویار صید شده ، ۳۰ درصد بیشتر از خاویار پرورشی می باشد و سرمایه گذاری مناسب نیز برای تولید این محصول انجام نگرفته است ، افزود : ما باید به پرورش ماهی در محیط مصنوعی و استخرهای خاص بپردازیم و با انجام تحقیقات لازم ، کیفیت خاویار پرورشی را به خاویار صید شده طبیعی نزدیک کنیم.
پاپی زاده به توزیع بچه ماهیان خاویاری در دریای خزر به منظور تامین منبع خاویار تاکید کرد و خاطرنشان ساخت : هزینه این برنامه ها از سوی دولت تامین می گردد. وی افزود : ما باید به توسعه پرورش ماهیان خاویاری در فضای غیر دریا و در مناطق خشکی و استان های مختلف بپردازیم و استخرهایی را احداث کنیم تا پاسخگوی نیازهای مصرفی مردم باشند.
نماینده مردم دزفول ادامه داد : ما شاهد تولید خاویار پرورشی در استخرها در بعضی از استان ها مانند استان خوزستان هستیم که در برخی مناطق برداشت هایی نیز صورت می گیرد که نسبت به تولیدات دریایی از رقم بالاتری برخوردارند.
پاپی زاده با تاکید بر اهمیت صرفه اقتصادی بسیار بالای پرورش خاویار عنوان کرد : ما فکر می کنیم که باید ضمن اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب و ارائه آموزش های لازم توسط سازمان شیلات و کارشناسان ذیربط به متقاضیان ، تسهیلات لازم نیز در اختیار آنان قرار گیرد تا شاهد این میزان فشار بر روی منابع دریایی نباشیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین درخصوص قطع درختان در جنگل های دارای سطوح شیب دار مانند شهرستان نکا و عدم امکان کاشت مجدد در این سطوح و زیان های محیط زیستی ناشی از آن اذعان کرد : در برخی مکان ها اجازه بهره برداری از جنگل ها داده می شود تا درختان کهنسالی که عمر مفید خود را از دست داده اند ، جای خود را به نهال های تازه بدهند و عدم امکان کاشت مجدد در سطوح شیب دار نشاندهنده این است که بحث کارشناسی بدرستی رعایت نگردیده است.
وی در پایان خاطرنشان ساخت : کارشناسان خبره قبل از بریدن درختان از منطقه بازدید کرده و به شرطی که امکان تجدید حیات برای جنگل در آن قسمت وجود داشته باشد اجازه برداشت داده می شود و اگر بحث کارشناسی بدرستی رعایت نگردیده باید توسط مسئولین ذیربط به آن پاسخ داده شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰