0 نظر
149 بازدید

مخالفان استیضاح: آخوندی وزیری عمل گرا و استراتژیک است

double-quot
تهران – جارپرس – عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر راه وشهرسازی گفت : آخوندی وزیر استراتژیک و عملگرا با نگاه ملی به مسایل عمرانی در حوزه راه و شهرسازی است .

کد خبر : 11802
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 14 مهر 1394 - 8:32
مخالفان استیضاح: آخوندی وزیری عمل گرا و استراتژیک است

 

 

 

به گزارش روز سه شنبه (۱۴مهرماه) خبرنگار پارلمانی جارپرس، منصور آرامی در جلسه علنی مجلس که به موضوع استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اختصاص داشت، افزود: می خواهیم وزیر را استیضاح کنیم که چرا این وزراتخانه تنها یک وزارتخانه پیمانکاری نیست بلکه وزارتخانه ای اقتصادی است؟
وی ادامه داد: وزیر باید نگاه اقتصادی ملی واستراتژیک داشته باشد تا با حرکت های عمرانی، کشور را به پیش ببرد و باعث رشد و پیشرفت شود .
این نماینده مخالف استیضاح با اشاره به اینکه نگاه ها نباید سیاسی باشد، تصریح کرد: چنین وزارتخانه ای با این ابعاد نیازمند وزیری با نگاه بلند ومصلحت گرا است .
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: تعامل خوب وزیر و معاونان وزارتخانه با کمیسیون عمران از موضوعاتی است که در گزارش ۱۸ نفر از اعضای این کمیسیون نیز آمده است و اگر در برخی مواقع وزیر نتوانسته در کمیسیون حضور داشته باشد، معاونان وی فعالانه حضور داشته و موضوعات را پیگیری کرده اند.
آرامی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی با مدیریت فعلی در حال تغییر یک رویکرد از وزارتخانه دولتی به سمت مشارکت با بخش خصوصی و مردم در کارهای عمرانی کشور است، گفت : بارها بیان شده که چرا وزارتخانه ها دولتی هستند و بخش خصوصی مشارکت چندانی ندارد اما در حال حاضر این تغییر رویکرد در حال انجام است و شاید مشکلاتی هم داشته باشد .
وی افزود: در بخش بنادر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با مشارکت بخش خصوصی و در بخش ریلی نیز دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال اجرا می باشد که نشانگر جهش تغییر رویکرد وزارتخانه است .
عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: هزار و ۵۴۳ کیلومتر راه به ارزش ۱۹ هزار میلیارد با بخش خصوصی قرار داد منعقد شده است و ۱۲۱ پروژه نیز به ارزش ۹۸ هزار میلیارد تومان آماده اجرا است که نگاه عمیق وزارتخانه برای جذب سرمایه های داخلی و خارجی برای اتمام پروژه های نیمه تمام است .
آرامی گفت: پروژه های وزارت راه وشهرسازی ۱۲۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در بودجه ۶ هزار ۴۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه ها در نظر گرفته شد که تنها ۸۵۰ میلیارد تومان به آن تخصیص داده شده است که با این میزان اعتبار چه کار می توان کرد ؟
وی افزود: مسکن مهر اصلا نگاه سیاسی نیست . زمانی که من شهردار بودم ۴۰ هزار مسکن مهر واگذار کردم و می دانم با تعیین وضعیت پروژه های مسکن مهر کار دشواری است .مشکلات مسکن مهر کم نیست و هر دولتی در وضعیت فعلی قرار داشت دچار این مشکلات می شد .

**آورده متقاضیان مسکن مهر از ابتدا اطلاع رسانی نشده است
نماینده مردم بندر عباس اضافه کرد: در اسفند ماه سال ۹۱ شورای هماهنگی دستگاه های نظارتی کشور نامه ای را به رییس جمهور وقت نوشت و در آن به مشکلات پروژه های مسکن مهر اشاره و نقاط ضعف و ابعاد مشکلات مسایل اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن قید شده است .
آرامی افزود: مشکلات در تامین امکانات و تاسیسات زیربنایی، کمبود خدمات و امکانات عمومی، برآوردهای اولیه هزینه های ساخت و میزان آورده متقاضیان از ابتدا به درستی به اطلاع مردم نرسیده است و پیشرفت فیزیکی عمده پروژه ها مطلوب نبوده و با تاخیر مواجه شده است .

** باهنر: آخوندی رای اعتماد بیشتری به دست می آورد
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: رای اعتماد وزیر راه و شهرسازی در جلسه امروز استیضاح از رای مرحله اول خود بیشتر خواهد بود و رای خوبی به دست می آورد.
محمد رضا باهنر در جلسه علنی امروز(سه شنبه) در مخالفت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی افزود: من معمولا از این تریبون کم مزاحم می شوم و شاید دقت داشته باشند که حتی از فرصت های معمولی سخنرانی های قبل از دستور هم عموما استفاده نمی کنم.
وی افزود: مذاکراتی که امروز انجام شد خوب و مفید بود. هم استیضاح کنندگان و هم پاسخ های وزیر و هم مطالبی که مهندس آرامی گفتند.
نایب رییس مجلس ادامه داد: چند نکته است که اگر گفته نشود شاید حق مطلب ادا نشده باشد. اگر چه خیلی از دوستان گفتند که فضای مجلس، فضای مساعدی است و بنده هم نه براساس ذهن خودم بلکه براساس پایشی است که در مجلس داشته و دوستان را می شناسم .
باهنر یادآور شد: چند روز قبل در مصاحبه ای گفتم که به طور قطع رای دکتر آخوندی در این استیضاح بیش از رای مرحله اول خواهد شد و رای خوبی می آورند؛ به همین دلیل بعضی از دوستان به من گفتند که ضرورتی برای صحبت ندارد.
وی به پروژه مسکن مهر اشاره کرد و گفت: مسایلی همچون مسکن مهر پروژه بسیار عظیمی است و از زوایای مختلف می شود به آن نگاه کرد. تردیدی ندارم که در مسکن مهر خانواده هایی صاحب مسکن شدند که نسل اندر نسل مسکن ملکی نداشتند و خانواده هایی صاحب مسکن شدند و خواهند شد که اگر این مسیر برایشان فراهم نشده بود شاید امیدی به این که نسل های آینده آنها هم صاحب مسکن شوند، نداشتند.
باهنر با بیان این که از طرف دیگر از دیدگاه اقتصاد کلان باید به قضیه نگاه کرد، گفت: ما بر این باوریم که پروژه مسکن مهر اگر با تدبیر ، محاسبات دقیق تر و پیش بینی های نزدیک به واقع تر مدیریت می شد شاید این مشکلات را به وجود نمی آورد.
این نماینده مردم در مجلس نهم اظهار داشت: من مدعی هستم و بر این ادعا حجت علمی دارم تنها از طرف مسکن مهر حدود ۱۰ واحد درصد تورم به کشور تحمیل شده است. یعنی ۱۷ میلیون خانوار کشور، ۱۰ میلیون تورم اضافی را تحمل کردند. یعنی متاسفانه قدرت خرید خانواده مستضعف و محروم دهک ۵ به پایین جامعه به دلیل مسکن مهر ، ۱۰ واحد درصد کاهش پیدا کرد.
وی یاد آور شد: می شود پول به ملت داد مثلا هدفمندی یارانه ها ۴۵ هزارتومان می ریزیم در جیب ملت اما بابت تورم ۶۰ هزار تومان از جیب دیگرشان بر می داریم ، این مستلزم مدیریت دقیق تری است که بحث ها به این صورت نباشد و این اشکالات به وجود نیاید.
باهنر گفت: من با توجه به همه واقعیت های قضیه می گویم که اولا وزارت راه و شهرسازی تا به حال متعهد بوده و باید هم در ادامه متعهدتر باشد و تا آخرین ثبت نامی، مسکن مهر را تحویل دهد اما باید هزینه های مسکن مهر را در اقتصاد کشور به حداقل رساند و این از تدابیری است که دولت باید انجام دهد که البته تلاش کرده و موفقیت های خوبی هم داشته است.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان این که من عدد و رقم های زیادی درباره پروژه های نیمه تمام شنیده ام، افزود: وزیر زمانی وزارت راه و شهرسازی را تحویل گرفته است که نزدیک به ۱۵۰ هزارمیلیارد تومان پروژه نیمه تمام داشته است و اگر بخواهد این پروژه های نیمه تمام ، تمام شود با محاسبات ریاضی ۱۰ سال نیاز است. یعنی سالی ۱۵ هزار میلیارد تومان، اما مهندس این حرف را نمی زند.
باهنر ادامه داد: اقتصاددانان می گویند اما این ۱۵ هزار میلیارد تومانی که می دهید فقط هزینه استهلاک و تعدیل است و این پروژه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی هیچ زمانی نمی تواند تمام شود؛ فقط هزینه و تورم ایجاد می کند و طرف عرضه را نیز متوقف می کند و طرف تقاضا را هم نمی تواند تحریک کند.
وی اضافه کرد: این ها مسایل مهم و استراتژیکی است که دولت ها باید برای آن فکر کنند و در چهار سال و ۸ نمی شود در این مورد ها فکر کرد. دولت ها باید فکر کنند که اگر یک برنامه ای را کلید زدند دولت های بعدی می توانند با موفقیت آن را تمام کنند ؟

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.