بسیجِ کارآفرین؛ بازوی یاری رسانِ تحقق «اقتصاد مقاومتی»



بسیج؛ انقلابی گری و کارآفرینی شعاری است که برای نامگذاری امروز، (چهارشنبه سوم آذرماه ۱۳۹۵) یعنی چهارمین روز از هفته بسیج برگزیده شده تا یادآور پیوند ناگسستنی همه پیروان تفکر بسیجی با مقام ولایت باشد. شعار بسیج؛ انقلابی گری و کارآفرینی، تاکیدی دوباره بر اهمیت نقش بسیج در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی است چرا که از رهگذار فرهنگ و تفکر بسیجی می توان به بهبود و توسعه فضای کسب و کار کشور یاری رساند.
از آنجا که کارآفرینی موتور محرک رشد و توسعه در حوزه اقتصاد و همچنین پیشرفت در عرصه های اجتماعی و فرهنگی است، گسترش و فراگیری آن می تواند به تحول و دگرگونی بنیادینِ «اقتصاد ملی» منجر شود. از این منظر، نهادینگی فرهنگ و تفکر بسیجی که سرشار از ارزش های انسانی و معنوی است، این موتور را با ظرفیتی چند برابری به کار وامی دارد و کلیدی طلایی در حل مشکلات عرصه های مختلف از جمله عرصه اقتصاد و فضای کسب و کار است.
رهبر انقلاب چندی پیش در یکی از دیدارهایش با کارآفرینان تولیدی، صنعتی و کشاورزی، کارآفرینی را نوعی عبادت و ارزش آفرینی خواند. کار و پرهیز از کاهلی و تنبلی و تلاش برای کسب روزی حلال در آیات و روایات و آموزه های اسلامی نیز نوعی عبادت معرفی شده است. از این رو کارآفرینی را از دریچه نگاه دینی باید فرآیندی توصیف کرد که در آن با بهره گیری از نعمت های الهی می توان به تولید ثروت، ایجاد رفاه و آسایش جامعه همت گماشت؛ موضوعی که یکی از اهداف سازمان بسیج مستضعفین از زمان تاسیس آن است.
بسیج انقلابی طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره نشان داده است که می تواند در جهت کارآفرینی، ایجاد اشتغال و رشد اقتصادِ متکی به خود همانند بازویی قدرتمند عمل کند. بسیجِ کارآفرین تاکنون در جای جای ایران با بهره گیری از فرصت ها، ظرفیت ها و توانمندی های موجود، اشتغالزایی کرده است. از این رو، همت گماردن برای تقویت این فرایند سازنده حتی می تواند مسیر اجرای اقتصاد مقاومتی را نیز هموار سازد. بنابراین شایسته است تا بسترهای تحرک بسیج در زمینه کارآفرینی را هر چه بیشتر از قبل فراهم آورد.
آغاز به کار مرکز بسیج کارآفرینی کشور در تیرماه ۱۳۹۳، گامی نو و رو به جلو در جهت شکوفایی ظرفیت های کارآفرینی بسیج و در راستای حمایت و هدایت کارآفرینان علمی بوده است؛ مرکزی که با تفاهم چهارجانبه سازمان بسیج علمی کشور، سازمان آموزش فنی و حرفه ای، شهرداری تهران و شرکت سرمایه گذاری «اول سازان» به عنوان مجری طرح آغاز به کار کرده است. این مرکز با هدف یکپارچه کردن امکانات دولتی با سرمایه و تفکر بخش خصوصی، تاکنون توانسته اقدام های موثری در جهت اشتغالزایی انجام دهد.
از آنجا که اشتغالزایی یکی از محورهای مهم و در واقع نخستِ سیاست های اقتصاد مقاومتی است و این روزها بحث های بسیاری در خصوص بسترها و راهکارهای لازم جهت تحقق آن مطرح است، بسیج کارآفرینی می تواند نقشی مهم در این عرصه ایفا کند و با همت و یاری خود در مسیر بهبود وضعیت اشتغال جامعه، اهرمی موثر جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به شمار آید.
بسیج کارآفرین که تاکنون به ایجاد هزاران شغل برای زنان و مردان به ویژه در نقاط محروم کشور همت گمارده است، با دست یازی به ارزش ها و اهداف اولیه نهاد مردمی بسیج بیش از گذشته در مسیر بهبود فضای کسب و کار نقش آفرین است. در این مسیر اگر بخش دولتی و دیگر نهادهای نظام، همگام با بخش خصوصی به حرکت درآیند می شود به آینده فضای اشتغال کشور امیدوارتر بود و در مسیر پیشرفت و آبادانی گام های جدی تری برداشت.
شکوفایی فضای کسب و کار به همت بازوهای مختلفی چون بسیج، بی شک به پیشرفت اقتصاد و بی نیازی اقتصادی کشور منجر خواهد شد و هدف اصلی اقتصاد مقاومتی را که همانا رسیدن به اقتصادی درونزا و متکی به ظرفیت های داخلی است محقق خواهد ساخت. در این مسیر، حفظ روحیه بسیجی و کوتاه نیامدن در برابر موانع و مشکلات راهگشا است و همزمان زمینه های دلگرمی و همیاری بیشتر مردم با بسیج را نیز فراهم می سازد. از این رو، بی تردید همکاری عموم نهادها و مردم برای تحقق شعارهایی چون بسیج؛ انقلابی گری و کارآفرینی، ما را به اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی نزدیکتر می سازد.
ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰