نشست سه جانبه مسکو؛ همسازی در جبهه حامیان سوریه



نشست سه جانبه «محمد جواد ظریف»، «سرگئی لاوروف» و «ولید المعلم» وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه و سوریه دیروز هفتم آبان ماه با هدف رایزنی درباره بحران سوریه، راه حل های سیاسی رفع بحران و نحوه کمک رسانی به مردم سوریه در مسکو برگزار شد. این نشست پس از مذاکرات دوجانبه ظریف و لاوروف که به منظور هماهنگی مواضع ایران و روسیه صورت گرفت، انجام شد.
برگزاری این نشست، کفه ترازو را به نفع محور حامیان دولت دمشق سنگین تر می کند چرا که این دست رایزنی ها به منظور تبادل آخرین دیدگاه ها در مورد بحران سوریه، سطح بالای انسجام در جبهه حامیان دولت قانونی دمشق را به نمایش می گذارد. این سطح از همپیوندی ها در صیانت از دستاوردهای عرصه میدانی نیز تاثیرگذاری آشکاری دارد. همچنین، همسازی در این جبهه، درست نقطه مقابل ساز ناکوک و ناهماهنگ جبهه مخالفان دولت سوریه است.
بیش از پنج سال از بحران پیچیده و چندلایه سوریه می گذرد. بر اساس آمار سازمان ها و نهادهای بین المللی، این جنگ بین ۳۰۰ هزار تا نیم میلیون کشته بر جای گذاشته و نیمی از جمعیت سوریه آواره شده اند.
در یک سال گذشته دولت سوریه توانسته در عرصه تحولات میدانی دست بالا را از آن خود کند و با باز پس گیری شهرهای مهمی همچون، حمص، حماه و پالمیرا، نوار پیروزی های خود را به دروازه های شهر حلب امتداد دهد. هم اکنون نیز نبردی سرنوشت ساز برای وارد آوردن ضربه مهلک بر پیکر تروریست ها در حلب در جریان است. بر کسی پوشیده نیست که چیرگی های اخیر ارتش و نیروهای مقاومت در سایه حرکت هماهنگ و منسجم در جبهه حامیان مردم سوریه، اعتماد به نفس لازم برای مقابله با تروریست ها را تقویت و روند مبارزه با آنان را تسهیل کرده است.
در شرایط کنونی و پس از گردهمایی لوزان در بیست و چهارم مهرماه با حضور بازیگران منطقه ای و بین المللی بحران سوریه، برگزاری نشست مسکو اهمیتی چشمگیر می یابد. در نشست لوزان سوییس، وزیران امور خارجه، روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، قطر، عراق، مصر و همچنین «استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه به همراه وزیر امور خارجه کشورمان حضور داشتند که پس از چهار ساعت و نیم بحث و گفت وگو، این گردهمایی بدون هیچ نتیجه مشخصی پایان یافت.
نشست لوزان وجود شکاف های جدی میان منافع، اهداف و دیدگاه ها در صف مخالفان دولت دمشق را آشکارتر ساخت. این در حالی است که موضع جبهه حامیان دولت سوریه از ابتدا مبارزه با تروریسم و تعیین سرنوشت مردم این کشور به دست خود آنان بوده است.
از دید بسیاری از ناظران، هماهنگی و اقدام مشترک میان سه ضلع نشست مسکو باعث تغییر فضا و شرایط، نسبت به سال های ابتدایی بحران شده است. در حال حاضر قاعده بازی در سوریه تغییر کرده و اصرار برخی کشورهای غربی و حامیان منطقه ای تروریست ها برای برکناری «بشار اسد» رییس جمهوری سوریه دست کم در مواضع اعلانی به مبارزه با گروه های تروریستی معطوف شده است. اکنون حتی دولت هایی که در عمل مخالف دولت اسد هستند کمتر صحبت از براندازی دولت وی می کنند و به نظر می رسد موضوع مقابله با تکثیر تروریست ها در منطقه در اولویت قرار گرفته است.
نشست سه جانبه مسکو پس از هفت ساعت بحث و گفت وگوی فشرده در حالی به پایان رسید که سه وزیر امور خارجه ضمن تاکید بر تداوم مبارزه جدی با تروریست ها، تنها راهکار حل بحران سوریه را پیگیری روندهای سیاسی دانستند.
در مجموع و با در نظر گرفتن تمام شرایط میدانی و سیاسی در تحولات این روزهای سوریه به نظر می رسد روند سقوط تروریست ها شتاب گرفته است. امید است با پایان یافتن ناآرامی ها، مردم سوریه بتوانند زیر چتر ثبات و امنیت و از طریق روندهای سیاسی پیش بینی شده در قانون اساسی آینده کشور خود را رقم بزنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰