غرب و «هولوکاست پناهی» پرهزینه



دومین نمایشگاه کاریکاتور هولوکاست، حاصل تلاش ۱۵۰ هنرمند از ۵۰ کشور جهان، بیست و ششم اردیبهشت ماه در حوزه هنری تهران گشایش یافت؛ نمایشگاهی که طی روزهای گذشته دستاویز برخی مقام ها و رسانه های غربی برای فشار بر جمهوری اسلامی و دستگاه دیپلماسی ایران شده است.
همزمان با هیاهوگری صهیونیست ها، غربی ها دولت ایران را مسوول این نمایشگاه معرفی و برگزاری آن را محکوم کردند. این درحالی است که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش در مصاحبه با چند نشریه آمریکایی از جمله مجله «نیویورکر»، برگزاری نمایشگاه هولوکاست را اقدامی مستقل و غیردولتی خواند.
فرضیه هولوکاست مدعی کشتار بیش از ۶ میلیون یهودی اروپا درجنگ جهانی دوم به دست حکومت آلمان نازی، همواره محل بحث بین طرفداران و مخالفان آن بوده است. در بسیاری از کشورهای جهان به ویژه در اروپا، انکار هولوکاست خط قرمز و جرم تلقی می شود و تاریخ پژوهان اجازه تحقیق درباره این واقعه تاریخی را ندارند. بسیاری از محققان در اروپا به دلیل مطالعه و پرسش در زمینه هولوکاست، با تعقیب قضایی روبرو شده اند. در آمریکا هم تحقیق در زمینه این واقعه تاریخی با دشواری های فراوانی روبرو است. پژوهشگران برجسته اروپایی همچون «روژه گارودی»، «رابرت فوریسون» و «گرمار رودولف» به دلیل پژوهش درباره اساس نظریه هولوکاست زیر فشار قرار گرفتند و محکوم شدند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دیدگاه های رسمی درباره واقعه هولوکاست دگرگون شد و مقام های کشورمان بزرگنمایی و بهره جویی هیاهوگرانه از مصائب یهودیان اروپا برای توجیه اشغالگری و جنایات صهیونیست ها در فلسطین را محکوم کردند. این رویکرد، آغاز چالشی بزرگ میان ایران و برخی کشورهای غربی شد و رژیم صهیونیستی نیز کوشید از این آب گل آلود بیشترین ماهی را به کف آورد.
برگزاری دومین دوره نمایشگاه و مسابقه کاریکاتور با مضمون هولوکاست در تهران بستر تازه ای برای دامن زدن به اختلاف بین ایران و غرب بر سر هولوکاست شد. پس از گشایش این نمایشگاه، صهیونیست ها مدعی شدند هدف ایران از این رویداد فرهنگی، نفی کشتار یهودیان و تلاش برای انجام هولوکاست جدید در خاورمیانه است. واکنش رژیم صهیونیستی در رسانه های جهان بازتاب یافت و برخی کشورهای غربی انتقادهایی را نسبت به برگزاری این مسابقه ابراز داشتند.
رسانه های غربی و صهیونیستی، دولت ایران را مسوول مستقیم برگزاری این نمایشگاه معرفی کردند. در پاسخ به این بهانه جویی ها، وزیر امور خارجه کشورمان برگزاری این رویداد را در راستای احترام به آزادی بیان دانست و عنوان کرد که دولت در برگزاری رخدادهایی همچون نمایشگاه هولوکاست دخالتی ندارد. افزون بر این، نهاد برگزارکننده مسابقه هولوکاست یک سازمان فرهنگی و غیردولتی است. مدیر برگزاری این نمایشگاه هم در واکنش به حاشیه های ایجاد شده، هدف مسابقه را نفی مصائب یهودیان یا مخالفت با سیاست های تنش زدایی دولت ندانست.
واکنش های غیرمنطقی غرب و جنجال آفرینی صهیونیست ها در حالی رخ می دهد که دولت های غربی توهین سازمان یافته به ادیان، اشخاص و وقایع تاریخی را به بهانه آزادی بیان مورد حمایت قرار می دهند. آن ها هیچ گاه به این پرسش اساسی پاسخ نمی دهند که چرا وقایعی مانند قرآن سوزی در آمریکا و انتشار کاریکاتور پیامبر اسلام (ص) در کشورهایی نظیر دانمارک و فرانسه، هرگز مانند هولوکاست از جانب مسوولان دولتی مورد انتقاد و اعتراض قرار نمی گیرد و مقام های غربی اقدام هایی از این دست را نشانه آزادی بیان تفسیر می کنند.
این انتقادها در حالی مطرح می شود که دولت در ایران به مانند دیگر کشورها تنها می تواند در قبال فعالیت های خود پاسخگو باشد.
به نظر می رسد موج رسانه ای ایجاد شده بیش از آنکه پایه منطقی داشته باشد نوعی بهانه جویی برای اعمال فشار بر دولت و دستگاه سیاست خارجی کشورمان است. به باور تحلیلگران، نقدهای جدی را می توان به واکنش و معیارهای دوگانه غرب نسبت به موضوع هولوکاست و موارد مشابه وارد دانست؛ نخست اینکه داشتن معیارهای دوگانه در قبال مسایل تاریخی، فرهنگی و مذهبی را نمی توان زیر عنوان حمایت از آزادی بیان پوشاند. اگر هیچ فردی نباید در راستای رفع ابهام از فرضیه هولوکاست پژوهشی را انجام دهد یا اظهارنظری داشته باشد پس در زمینه هتاکی به مذاهب و پیامبران الهی نیز باید رویه مشابهی به عنوان خط قرمز رعایت شود.
نکته دیگر حدود مسوولیت دولت ها در زمینه اقدام ها و رویدادهای فرهنگی، مذهبی و حتی سیاسی غیردولتی است. دولت های غربی سال ها است میزبان بسیاری از گروه ها و افراد معاند با نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و بسیاری از فعالیت های آن ها را زیر عنوان حمایت از آزادی بیان توجیه می کنند و خود را از هرمسوولیتی مبرا می دانند. این در حالی است که نمایشگاه هولوکاست نه یه نمایشگاه دولتی که نتیجه همفکری هنرمندان بین المللی از ۵۰ کشور جهان است؛ هنرمندانی که ایده و باور خود در مورد هولوکاست را روی بوم های نقاشی به تصویر کشیده اند.فرجام سخن اینکه جنجال هایی از این دست متاثر از نهادینگی برخی انگاره های نادرست است که خود ارزش های سیاسی و مدنی کشورهای غربی به ویژه آزادی بیان را زیر سوال می برد و می تواند در فضای نو بر مناسبات با ایران و دیگر کشورهای اسلامی اثرگذار باشد. از این رو، هولوکاست پناهی غربی ها جز هزینه برآیندی برای آنان به همراه نخواهد داشت. در این میان، تنها برنده این جنجال ها صیهونیست هایی هستند که منافع و حتی موجودیت خود را در غوغاسالاری و وارونه نمایی واقعیت ها جست وجو می کنند.
منبع: ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰