وضعیت ‘مراوی’ و تاثیر بلندمدت آن بر افراط گرایی در جنوب شرق آسیا

کوالالامپور – جارپرس – موسسه تحلیل سیاسی منازعات روز شنبه اعلام کرد که نبردها بین نیروهای نظامی فیلیپین و تروریست های مرتبط با داعش در شهر ‘مراوی’ به احتمال زیاد تاثیرات بلندمدتی بر افراط گرایی در جنوب شرق آسیا دارد، حتی اگر ارتش فیلیپین بتواند کنترل این شهر را در اختیار گیرد.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، موسسه تحلیل سیاسی منازعات که در اندونزی فعالیت می کند، در گزارشی اعلام کرد: این تاثیر می تواند شامل خطرات بیشتر حملات خشونت آمیز در دیگر شهرهای فیلیپین، اندونزی و مالزی، همکاری بین افراط گرایان جنوب شرق آسیا و تعیین رهبری جدید افراط گرایان مالزیایی و اندونزیایی حامی داعش از بین تروریست های بازگشته از مراوی باشد.
‘سیدنی جونز’ مدیر این موسسه اعلام کرد: خطرات هنگامی که ارتش فیلیپین اعلام پیروزی کند، پایان نمی یابد.
براساس این گزارش، اندونزی و مالزی با بازگشت تروریست ها از میندانائو احساس تهدیدات جدیدی می کنند و فیلیپین نیز میزبان شبکه های از هم پاشیده کوچکتری خواهد بود که ظرفیت خشونت و ایجاد دکترین دارند.
این موسسه با تاکید براینکه تروریست ها در مراوی به طور مستقیم توسط داعش حمایت مالی می شوند، نوشت که این نبرد نمایش زنجیره ای از فرماندهی است که از سوریه تا فیلیپین و اندونزی و همچنین فراتر از آن وجود دارد.
در گزارش موسسه تحلیل سیاسی منازعات آمده است: کتیبه نوسانتارا، یک واحد نظامی است که توسط ‘باهاروم شاه’ و دستیار وی ‘ابو ولید’ رهبری می شوند و نماینده داعش هستند.
براساس این گزارش، گروه ‘کتیبه نوسانتارا’ نیز به نوبه خود کمک های مالی را از طریق ‘محمود احمد’ تروریست مالزیایی که در مرکز داخلی ساختار فرماندهی ‘مراوی’ حضور دارد، دریافت می کند.
گزارش این موسسه همچنین نشان می دهد ‘محمود احمد’ جذب افراد جدید، حمایت مالی و تماس با افراد خارجی را که قصد دارند به گروه های حامی داعش در فیلیپین بپیوندد، بر عهده دارد.
موسسه تحلیل سیاسی منازعات همچنین معتقد است تصمیمات تاکتیکی بر روی زمین در نبردها توسط فرماندهان تروریست های فیلیپین اتخاد می شود.
براساس این گزارش، تخمین زده می شود که ۲۰ اندونزیایی در بین تروریست ها در شهر ‘مراوی’ هستند و اگر این تخمین درست باشد، پس مقامات اندونزی باید چندین نگرانی از جمله بازگشت آنها به کشور را داشته باشند.
براساس گزارش های منتشر شده، برخی از این تروریست ها از گروه ‘جماعت انشاورت دولت’ و برخی وابسته به گروه کمتر مشهور ‘الحواریون’ هستند.
رهبری ‘الحواریون’ بر عهده ‘ابو نصیبه’ است که سال ۲۰۱۶ به دلیل تلاش برای خشوت در حین اعتراضات علیه فرماندار جاکارتا دستگیر شد.
این گزارش با این عنوان که تروریست های ‘مراوی’، این شهر را ‘ولایت آسیای شرقی’ می دانند، نوشت: ‘بحرون نعیم’ تروریست اندونزیایی در سوریه، در خصوص شرایط رخ داده در ‘مراوی’ سکوت کرده است. این به معنای ناتوانی و یا بی اعتباری وی به دلایل مختلف و یا تغییر مکانش است.
‘بحرون نعیم’ از طریق شبکه های اجتماعی در تلاش برای راه اندازی حملات در اندونزی بود. استفاده وی از پیام های رمزگذاری شده تلگرام یکی از دلایلی بود که دولت اندونزی اوایل ماه جاری خواستار مسدود کردن این نرم افزار ارسال پیام شد.
براساس این گزارش، شرایط ‘مراوی’ باعث اتحاد دو جریان در بین حامیان داعش در اندونزی شد و در این بین ‘گرگ های تنها’ و کسانی که می توانند به تروریسم و افراط گرایی روی بیاورند این سئوال را مدنظر قرار داده اند که چرا ما نمی توانیم اقدام خاصی را مدیریت کنیم.
در این گزارش همچنین به همکاری های منطقه ای برای مقابله با تروریسم اشاره شد و آمده است: به رغم درخواست برای همکاری های بیشتر منطقه ای در مقابله با تروریسم، موانع نهادی و سیاسی شخصی از جمله عدم اعتماد بین مالزی و فیلیپین در خصوص تبادل اطلاعات وجود دارد.
سیدنی جونز’ مدیر موسسه تحلیل سیاسی منازعات در پایان، تهیه فهرستی یکپارچه از متهمان تروریستی برای کل منطقه، برگزاری دوره های کوتاه مدت برای اندونزی، مالزی و فیلیپین به منظور مطالعات موردی واقعی در خصوص افراط گرایی فرامرزی، توجه ویژه و فوری به آوراگان مراوی، تلاش برای بازسازی این شهر و توجه ویژه به زنان را به عنوان راهکارهایی برای بهبود شرایط دانست.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰