معنا و مفهوم ائتلاف انتخاباتی اصولگرایان

تهران – جارپرس -اتحاد انتخاباتی دو نامزد اصولگرای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که معادلات انتخاباتی را با تغییراتی مواجه کرده، از دید تحلیلگران معنا و مفهوم متفاوتی دارد.

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا، نامزدهای دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری که تنها تا نیمه شب فردا چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه برای تبلیغات انتخاباتی فرصت دارند، این روزها با عزمی جزم برای پیروزی در انتخابات، کارزار تبلیغاتی خود را پیش می برند.
در این میان ائتلاف «محمدباقر قالیباف» و «سیدابراهیم رئیسی» که به ادغام ستاد انتخاباتی آنها و همراهی این دو چهره اصولگرا در تبلیغات انتخاباتی رئیسی خواهد انجامید، از دید ناظران معنا و مقهوم متفاوتی دارد.
این گزارش به بررسی تازه ترین تحولات و تحلیل های انتخاباتی در روزهای گذشته پرداخته است.
**اتحاد نامزدها؛ ادغام ستادها
پس از انتشار بیانیه قالیباف در حمایت از رئیسی در انتخابات، در ستاد انتخاباتی رئیسی تغییرات مهمی رخ داد؛ تغییراتی که از اتحاد و همگرایی نشان داشت.«علی نیکزاد» مسوول ستاد رسمی رئیسی دیروز با حضور در ستاد مرکزی قالیباف از اقدام انقلابی وی در وحدت نیروهای انقلابی تقدیر کرد.
نیکزاد همچنین در حکمی «محمد دهقان» رییس ستاد قالیباف را به عنوان ریاست ستاد کشوری کرامت و کارآمدی که حامی رئیسی است منصوب کرد.
به نوشته یکی از تارنماهای اصولگرا، پس از بیانیه کنارهگیری قالیباف از عرصه انتخابات ریاستجمهوری بهنفع رئیسی و حسب دستور او در بیانیه، تمامی ستادهای انتخاباتی قالیباف در راستای همافزایی و حمایت از ستادهای انتخاباتی رئیسی قرار گرفته است. این در حالی است که امروز قالیباف در همایش انتخاباتی رئیسی در مصلای تهران حضور یافت.
همچنین به گفته « مصطفی ترکاشوند» سخنگوی ستاد انتخاباتی قالیباف در خراسانرضوی مقرر شده قالیباف به همراه رئیسی در سخنرانی انتخاباتی او در مشهد حاضر شود.
در حالی قالیباف و رئیسی با هم متحد شده اند که تحلیل های متفاوتی از کنشگری اصولگرایان و پیامدهای انتخاباتی آن در رسانه ها منتشر شده است.
یکی از روزنامه های اصلاح طلب امروز در این خصوص نوشت: بسیاری آگاه هستند که وضعیت رئیسی آنچنان نیست که بتواند پیروزی انتخابات ۲۹ اردیبهشت لقب بگیرد، بنابراین تنها راهکاری که به ذهن آنها خطور کرده است، انتشار خبر ادغام ستادهای دو کاندیدای اصولگراست تا از یک سو با بالارفتن آرای احتمالی رئیسی اعتبار جریان اصولگرایی صدمه زیادی نبیند و از سوی دیگر به تصور خود هراسی در دل حامیان روحانی بیندازند. در همین راستا عصر دیروز یکی از رسانه های اصولگرا از ادغام ستاد انتخاباتی این دو نامزد خبر داد. گویا رئیسی اطمینان دارد آرای قالیباف به نام او ذخیره میشود، چنانکه دیروز انصراف قالیباف را به نفع خود ارزیابی کرد.
در ادامه می خوانیم: نکته جالب اینجاست که رئیسی دیروز در سخنرانی خود اظهار داشت: «ما در دولت کار و کرامت از ظرفیت شخصی، فردی، مدیریتی و ظرفیتهایی که آقای قالیباف و سایر عزیزان به عنوان خدمتگزار دارند، استفاده میکنیم.» که این اظهارات به مثابه منتی بر سر قالیباف است. ستاد مشترک هم دردی دوا نمیکند؛ جامعه آگاه است.
یکی دیگر از رسانه های اصلاح طلب هم نوشت: قالیباف نیک می داند رئیسی در رقابت با حسن روحانی فرجام خوشی ندارد.برای همین هم خیلی بعید است در قبال انصرافش مطالبه ای را از رئیسی مطرح کرده باشد. لذا به نظر می رسد نگاه قالیباف به سال ۱۴۰۰ باشد.آری ؛ او پس از آنکه به این نتیجه رسیده که در انتخابات آتی نتیجه ای نمی گیرد با یک تیر دو نشان زده است. تیر نخست او آن است که خود را در معرض رای مردم و رقابت مجدد با حسن روحانی قرار نداد و تیر دوم نیز خود را قهرمان جلوه دادن در جامعه است.برای قالیبافی که در معرض باخت دوم به حسن روحانی بود چه چیزی بهتر از این؟
این در حالی است که رسانه های اصولگرا این تصمیم قالیباف را برآمده از سازوکار جمعی اصولگرایان می دانند و از آنچه «روحیه ایثارگری و فداکاری قالیباف» می خوانند تمجید می کنند.
یکی از روزنامه های اصولگرا در این ارتباط نوشت: ظهر دیروز و پس از پایان جلسه شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی که به بررسی آخرین وضعیت رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری اختصاص داشت، محمدباقر قالیباف به رغم اقبال گسترده مردمی به او، اخلاق مدارانه و متعهدانه برای افزایش شانس پیروزی جبهه مستضعفین، بهنفع سیدابراهیم رئیسی کنارهگیری کرد.
**واکنش ها به ائتلاف قالیباف با رئیسی در انتخابات
انتشار بیانیه قالیباف در کناره گیری از رقابت های انتخاباتی به نفع رئیسی، دیروز واکنش های بسیاری را در میان چهره های سیاسی برانگیخت.
اغلب چهره های اصولگرا از این اقدام قالیباف حمایت کردند. حجتالاسلام رئیسی دیروز در جمع مردم شیراز در واکنش اقدام قالیباف، گفت: من از ایشان تشکر میکنم، کارشان انقلابی بود؛ وضعیت کشور را من و آقای قالیباف میبینیم، رکود در این کشور رکورد زده است
رئیسی در اصفهان هم گفت: از دکتر قالیباف که با زمان شناسی در زمان مناسب اقدام مناسب کردند، تشکر و در دولت کار و کرامت از ظرفیت وی استفاده میکنم.
«محمدرضا باهنر» دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در واکنش به اقدام قالیباف گفت: قالیباف هم یک مدیر جهادی است و هم با انصراف خود، یک کار جهادی برای موفقیت نیروهای انقلاب کرد.
«غلامعلی حدادعادل» عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در این ارتباط گفت: آقای قالیباف با انصراف خود به نفع آقای رئیسی نشان داد که در میدان سیاست نیز همچون میدان جنگ، یک ایثارگر و یک راهگشا است.
«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: حمایت آقای قالیباف از آقای رئیسی علامت پایان تفرقه در جبهه انقلاب اسلامی است. درود بر ایثار و برادری.
در برابر چهره های اصلاح طلب این اقدام قالیباف را ناشی از کنشی انفعالی دانستند و چنین تحلیل کردند که سبد رای روحانی در نتیجه این اقدام قالیباف سنگین تر خواهد شد.
«حمید ابوطالبی» معاون سیاسی دفتر رییس جمهوری در تحلیلی در صفحه توییتر خود نوشت: گروهی از ایشان که درمیان جناح اصولگرایی کسی را هم رده وی ازمنظر برنامه وکارنامه اجرایی نمی بینند، مردد خواهند ماند که چگونه سرنوشت کشور و آرمانهای انقلابی خویش را به دست اصولگرایی بسپرند که «بی برنامه وبی کارنامه اجرایی» راهی این دیار پرمسوولیت در این شرایط خطیر شده است.
به نوشته ابوطالبی، گروه دیگر که قسمت عمده حامیان وی بوده وجذب برنامه می شوند، به برنامه وکارنامه اعتدال می پیوندند؛ تا درخصوص کشورو آینده خود، گامهای استوار بردارند.
«محمدجواد حق شناس» عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت و گو با ایرنا گفت: بخش اعظمی از آرای قالیباف قطعا راهی سبد رای رییسی نخواهد شد بلکه به سمت روحانی خواهد رفت.
به گفته حق شناس، قالیباف از روند حمایت اصولگرایان و به ویژه جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب) از خود ناراضی بود. ولی وقتی با مقاومت و مقابله اصولگرایان با انتخاب وی به عنوان نامزد اصلی جمنا روبرو شد با دلخوری از انتخابات کناره گیری کرد.
**هشدار اقتصاددانان در مورد وعده های عوامفریبانه
وعده های عوامفریبانه انتخاباتی که این روزها از سوی برخی نامزدهای ریاست جمهوری مطرح می شود از دید ناظران پیامدهای اقتصادی ناگواری به همراه دارد. بسیاری از اقتصاددانان تاکنون در مورد تبعات این وعده ها هشدار داده اند.
به نوشته یکی از روزنامه های اصلاح طلب، تمام اقتصاددانان برجسته داخل و خارج برای انتخابی صحیح به میدان آمدهاند. هرچند در اکثر دورههای انتخاباتی انتشار بیانیهها و نامههای حمایت از نامزدها وجود داشته است، ولی در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری انتشار بیانیهها بخصوص خطاب به مردم ایران به وضوح بیشتر شده است.
در کنار تمام اعلام حمایتهای انفرادی نخبگان از عملکرد دولت یازدهم و تأکید بر ضرورت تداوم سیاستهای اقتصادی فعلی، تاکنون شش بیانیه رسمی از سوی نخبگان اقتصادی در داخل و خارج از کشور شامل اقتصاددانان، استادان، محققان و دانشجویان در حمایت از دولت روحانی منتشر شده است که در مجموع امضاکنندگان آن حدود هزار نفر (۹۹۳ نفر) هستند.
تازهترین بیانیهای که درخصوص انتخابات ریاست جمهوری منتشر شده مربوط به ۵۰ اقتصاددان و مدیر برجسته کشور است که در میان امضاکنندگان آن نام اقتصاددانانی مانند «محمدطبیبیان»، «حسین عبده تبریزی»، «علینقی مشایخی»، «موسی غنینژاد»، «مهدی بهکیش» و «مسعود روغنی زنجانی» دیده میشود.
**حمایت های انتخاباتی
بازار حمایت های انتخاباتی حسابی گرم است. این روزها هر لحظه خبر از حمایت یکی از چهره های سیاسی، هنری، علمی و … از یکی از نامزدهای انتخاباتی منتشر می شود.
امروز خبر حمایت «سیدحسن خمینی» نوه بنیانگذار انقلاب رسانه ای شد. یادگار امام در مطلبی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «جا دارد یک بار دیگر به روحانی اعتماد کنیم.»
«سعید حجاریان» فعال سیاسی اصلاح طلب، با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی خود از روحانی حمایت کرد.
همچنین علمای اهل سنت شهرستان های راز و جرگلان و مانه وسملقان در خراسان شمالی امروز با صدور بیانه ای ضمن دعوت آحاد ملت برای حضور در پای صندوق های رای، بر حمایت از روحانی تاکید کردند و بیش از هزار نفر از اساتید و دانش آموختگان رشته علوم اجتماعی در بیانیهای از روحانی حمایت کردند.
در این بیانیه می خوانیم: ما جمعی از جامعه شناسان، اعضای هیأت علمی و پژوهشگران حوزه علوم اجتماعی، در شرایط حساس کنونی، با توجه به واقعیت های موجود و با در نظر گرفتن مصالح ایران و منافع ایرانیان، در میان کاندیداهای حاضر در انتخابات، جناب آقای حسن روحانی را بهترین گزینه برای تصدی ریاست جمهوری در دور دوازدهم میدانیم.
«امیر تتلو» خواننده رپ در کانال تلگرامی خود از رئیسی در انتخابات حمایت کرد.
** روند برقراری مجدد یارانه به بعد از انتخابات موکول شد
به دنبال برخی خبرسازی ها و شبهه افکنی ها درباره ارسال پیامک بررسی برقراری دوباره یارانه برای گروهی از هموطنان، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت با تکذیب موارد مطرح شده تاکید کرد که بررسی و برقراری مجدد یارانه افراد معترض که طبق قانون مشمول دریافت یارانه محسوب می شوند ، اقدامی متعارف و بر اساس روال ماههای گذشته بوده است.
در اطلاعیه دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت آمده است: برقراری مجدد یارانه برای متقاضیانی که به قطع یارانه خود معترض بودند، پس از بررسی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از سوی سازمان هدفمندی یارانه ها اقدامی متعارف و بر اساس روال ماه های گذشته بوده است.
با این وجود، رییس جمهوری پس از کسب گزارش امر و اطلاع از برخی خبرسازی های نادرست، برای رفع هرگونه شائبه انتخاباتی، دستور توقف هر اقدامی در این زمینه را صادر کرد و از مسوولان مرتبط خواست هرگونه پرداخت جدید را متوقف و بررسی استحقاق دریافت یارانه را به پس از انتخابات موکول کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰