0 نظر
121 بازدید

خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی؛ حرکت در مسیر درونزایی و نویدی بر برونگرایی اقتصاد

double-quot
تهران – جارپرس – گام های استوار و رو به جلو دولت یازدهم در مسیر خودکفایی در تولید محصولات راهبردی چون گندم و بنزین، بر ادعاهای مخالفان مبنی بر بی توجهی دولتمردان به سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی خط بطلان می کشد.
کد خبر : 17284
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 مهر 1395 - 8:31
خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی؛ حرکت در مسیر درونزایی و نویدی بر برونگرایی اقتصاد

سنخ شناسی انتقادهای گسترده علیه دولت نشان می دهد که بیان نقدها یا مخالفت ها طی ماه های گذشته بیشتر سویه های اقتصادی یافته است. بی توجهی و نادیده گرفتن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغیه رهبر انقلاب در بهمن ۱۳۹۲، یکی از برجسته ترین اتهاماتی است که علیه دولت مطرح می شود. مخالفان با استفاده از تریبون های خود به وارونه نمایی از وضعیت اقتصادی کشور می پردازند و بدون ارایه شاهدی عینی و مستند مدعی می شوند که حرکت اقتصادی دولت با مسیر اقتصاد مقاومتی همسو نیست.
این ادعاها در حالی مطرح می شود که مسوولان دولتی بارها در خصوص اهداف، برنامه ریزی ها و تصمیم سازی های اقتصادی خود و نسبتِ آن با اقتصاد مقاومتی شفاف سازی کرده اند و معیارهای ملموس و آمار و ارقام واقعی را به گواهی گرفته اند.
جالب آنکه در برخی از موارد، آنچه مخالفان از آن به عنوان نقطه ضعف عملکرد اقتصادی دولت یاد می کنند، به واقع نقطه قوت کارنامه اقتصادی دولت محسوب می شود. به عنوان نمونه، در ماه های گذشته مخالفان بر ادعای افزایش واردات انواع کالا به عنوان پاشنه آشیل و نقطه تاریک کارنامه دولت انگشت نهاده اند. این در حالی است که بر اساس آمارهای گمرک ایران، تراز تجاری کشورمان در سال ۱۳۹۴ پس از ۳۷ سال مثبت شد و کفه ترازوی صادرات را به نسبت واردات سنگین کرد. بر اساس گزارش گمرک، ضمن تداوم روند مثبت تراز تجاری، صادرات غیرنفتی در چهار ماه نخست امسال نسبت به همین دوره در سال ۱۳۹۴، رشدی ۲۱ درصدی را تجربه کرد.
در چنین شرایطی و طی سه سال گذشته، افزایش تولید کالاهای راهبردی که تضمینگر استقلال اقتصادی و اقتدار سیاسی کشور است، بی اساس بودن ادعاهای مخالفان را نمایانتر می سازد.
سخنان دیروز «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت در دومین کنگره راهبردی نفت و نیرو مبنی بر اینکه با بهره برداری از فازهای پروژه «ستاره خلیج فارس» در سال آینده از واردات بنزین بی نیاز خواهیم شد، ناظر بر تلاش آشکار دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی در عرصه اقتصاد انرژی است.
به گفته زنگنه، فاز اول ستاره خلیج فارس امسال به بهره برداری می رسد. فازهای بعد نیز در سال بعد بهره برداری خواهند شد که با بهره برداری فازهای ستاره خلیج فارس دیگر واردکننده بنزین نخواهیم بود. عمده فازهای پارس جنوبی تا پایان سال آینده به اتمام می رسد و تولید ما به بالای ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وزیر نفت با تاکید بر این که مصرف نفت و گاز به دلیل اجرای طرح ها کاهش پیدا می کند، ادامه داد: امسال حدود ۲۰ میلیون لیتر صادرات گاز داریم و با به بار آمدن ستاره خلیج فارس دیگر وارد کننده بنزین نخواهیم بود. همچنین پالایشگاه ها باید دقت کنند دیگر نیازی به نفت و گاز نخواهیم داشت و پالایشگاه ها خودشان باید نفت و گاز را صادر کنند.
به این ترتیب خودکفایی در تولید بنزین، درونزایی اقتصادی در این حوزه را برای کشور به ارمغان خواهد آورد و تداوم این آهنگ رشد تولید، در آینده ای نه چندان دور، هدف برونگرایی اقتصاد را هم محقق خواهد کرد.
بنا بر اعلان مسوولان، امسال خودکفایی در تولید گندم هم محقق خواهد شد. چندی پیش بود که «علی قنبری» معاون وزیر جهاد کشاورزی از رکوردشکنی بی سابقه تولید و خرید تضمینی گندم خبر داد و اعلام کرد که برای برگزاری جشن خودکفایی آمادگی کامل وجود دارد.
خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی، تصادفی نیست؛ هدفی است که دولت به صورت هوشمندانه و آگاهانه و در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تعیین کرده و مسوولان مرتبط برای دستیابی به آن برنامه ریزی کرده اند. بندهایی از اقتصاد مقاومتی ناظر بر بهره گیری از همه ظرفیت های داخلی برای گسترش و تقویت تولید و تمرکز بر صادرات کالاهایی است که توانمندی تولیدشان در داخل کشور وجود دارد. بر همین اساس، خودکفایی در تولید کالاهای راهبردی، سندی دیگر بر حرکت دولت بر اساس نقشه راه اقتصاد مقاومتی است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.