0 نظر
128 بازدید

تحرکات هسته ای کره شمالی، جنگ طلبی آمریکا و خویشتنداری اروپا

double-quot

تهران – جارپرس – تحرکات هسته ای کره شمالی که این روزها با آزمایش یک فروند موشک بالستیک افزایش یافته است همزمان با افزایش تنش ها در شبه جزیره کره، باعث اختلاف نظر آمریکا و اروپا در مورد نحوه برخورد با این کشور نیز شده است.

کد خبر : 21780
تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 تیر 1396 - 11:37
تحرکات هسته ای کره شمالی، جنگ طلبی آمریکا و خویشتنداری اروپا

به گزارش جارپرس به نقل از ایرنا تحرکات هسته ای و موشکی کره شمالی دستکم از یک دهه پیش تا کنون همواره یکی از موضوعات مورد بحث برخی از قدرت های جهان از جمله آمریکا، کره جنوبی، روسیه، چین و ژاپن بوده است به طوری که در همین راستا مذاکرات شش جانبه درباره برنامه هسته ای کره شمالی از سال ۲۰۰۵ با حضور این کشورها آغاز شد.
در این مذاکرات ابتدا کره شمالی به توافقی با این ۶ کشور برای تعلیق برنامه های اتمی خود در ازای اقدامات دیپلماتیک و کمک برای تامین انرژی دست پیدا کرد اما مذاکرات نتیجه بخش نبود و پس از آخرین دور آن در سال ۲۰۰۸ شکست خورد به طوری که پیونگ یانگ اعلام کرد به دلیل کارشکنی های آمریکا از این توافق تبعیت نمی کند و همین امر باعث شد تا در چند سال گذشته به آزمایشات موشکی و اتمی جدیدی دست بزند که تحریم های جدیدی را برایش به دنبال داشت.
کره شمالی بارها اعلام کرده است که برنامه موشکی و هسته ای این کشور، به منظور مقابله با تهدیدات آمریکا و متحدانش علیه پیونگ یانگ است اما آمریکا و دو کشور کره جنوبی و ژاپن همواره تحرکات هسته ای کره شمالی را اقدامی علیه خود تعریف کرده اند و با حساسیت به این موضوع نگریسته اند.
در آخرین تحرکات هسته ای کره شمالی، این کشور در تاریخ سه شنبه ۱۳ تیر سال جاری یک فروند موشک بالستیک را آزمایش کرد این موشک از منطقه «بانیونگ» در شمال استان «پیون گان» به سمت دریای ژاپن شلیک شده بود، حساسیت شلیک این موشک به حدی بود که «مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی در همان روز برگزاری نشست شورای امنیت ملی این کشور به منظور بررسی آزمایش موشکی کره شمالی را خواستار شد.
مواضع جنگ طلبانه آمریکا
آزمایش موشکی کره شمالی که تنها چند روز پس از دیدار روسای جمهوری کره جنوبی و آمریکا صورت گرفت با واکنش سریع ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مواجه شد و در پیامی توئیتری نوشت: دشوار بتوان باور کرد که کره جنوبی و ژاپن بیش از این تاب تحمل این مسئله را داشته باشند شاید چین این بار بخواهد اقدام اساسی انجام داده و به این موضوع بی معنی یک بار برای همیشه پایان دهد.
ترامپ همچنین هشدار داد در صورتی که پیونگ یانگ توسعه برنامه موشکی و هسته‌ای خود را ادامه دهد همه گزینه‌ها از جمله حمله نظامی به این کشور روی میز است.
‘نیکی هیلی’ نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز تنها ۲ روز پس از آخرین آزمایش موشکی کره شمالی در نشست ویژه شورای امنیت برای بررسی آزمایش موفقیت آمیز اولین موشک قاره پیمای کره شمالی، پیونگ یانگ را به اقدام نظامی در صورت عدم توقف فعالیت‌های موشکی تهدید کرد.
او گفت که از دیدگاه آمریکا، اقدامات کره شمالی احتمال دستیابی به یک ‘راه حل دیپلماتیک’ را تضعیف می کند و واشنگتن در صورت لزوم به اقدام نظامی روی خواهد آورد.
نماینده آمریکا افزود: اگر لازم شود از نیروهای نظامی استفاده خواهیم کرد ولی ترجیح می‌دهیم که مجبور به حرکت در این مسیر نشویم.
وزارت خارجه آمریکا نیز یک روز بعد از اظهارات ‘نیکی هیلی’ در بیانیه ای اعلام کرد چین می تواند فشارهایش را به کره شمالی بر سرمسائلی همچون برنامه هسته ای و موشکی کره شمالی افزایش دهد و از پکن درخواست کرد که برنامه های نظامی کره شمالی را محدود کند.
وزارت امور خارجه چین نیز در واکنش به اتهامات آمریکا مبنی بر کوتاهی پکن و فرار از مسولیت خود در قبال بحران هسته ای کره شمالی، اعلام کرد که این بحران ریشه در اختلافات آمریکا با کره شمالی دارد و چین مسئول آن نیست.
هشدار متقابل کره شمالی به آمریکا

اما در مقابل کره شمالی نیز بیکار ننشسته است و همزمان با اعزام یک ناوگروه آمریکایی به بخش غربی اقیانوس آرام در مجاورت شبه جزیره کره، به واشنگتن هشدار داد که پیونگ یانگ در صورت مشاهده هرگونه نشانه ای دال بر تجاوز آمریکا، این کشور را هدف حمله اتمی خود قرار خواهد داد.
کره شمالی همچنین در هشداری شدیدالحن به آمریکا اعلام کرد چنانچه پایگاه تازه تاسیس خود در نزدیکی شهر سئول را مورد بهره برداری قرار دهد، نظامیان این کشور را در تیررس قرار می دهد.
ظاهرا واحد هشتم ارتش آمریکا پایگاه تازه ای را در اردوگاه نظامی ‘هومفری’ در منطقه ‘پیونگ تاک’ واقع در ۷۰ کیلومتری جنوب شهر سئول پایتخت کره جنوبی ایجاد کرده است.
اما مقامات آمریکایی این گفته های کره شمالی را بیشتر بلوف می دانند و معتقدند پیونگ یانگ توانایی لازم برای هدف قرار دادن خاک آمریکا با هر درجه از دقت را ندارد به طوری که ‘پل سولوا’ معاون ستاد مشترک ارتش آمریکا در تازه ترین اظهارات خود مدعی شد اگرچه موشک های کره شمالی دامنه لازم را دارند و پوشش می دهند اما آن ها ظرفیت لازم برای هدایت آن ها را ندارند.
مواضع اروپا: مذاکره نه جنگ
اما در برابر تهدیدات و فشارهای آمریکا بر کره شمالی و احتمال وقوع جنگ میان این ۲ کشور، اروپا مواضع نرم تری اتخاذ کرده است مواضعی که به نوعی می توان آن را مخالف مواضع آمریکا توصیف کرد به طوری که ‘فدریکا موگرینی’ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اوج تنش های شبه جزیره که تا آستانه درگیری بین آمریکا و کره شمالی پیش رفته است گفت که اروپا مخالف اقدام نظامی علیه پیونگ‌یانگ است.
او پس از پایان جلسه شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل که دوشنبه همین هفته برگزار شد و تحولات اخیر کره شمالی نیز یکی از محورهای آن بود به خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا معتقد است بحران کره شمالی و احتمال وقوع جنگ بین این کشور با آمریکا تنها مربوط به این ۲ کشور و یا قاره آسیا نیست و نیازمند همکاری تمامی دنیا برای پایان دادن به آن است.
او گفت: اتحادیه اروپا می خواهد این کار را از طریق دیپلماسی و پیگیری شرایط از طرف کشورهای اروپایی که در داخل کره شمالی سفارت خانه یا نمایندگی دارند، به انجام برساند.
این مقام اروپایی افزود: ما کانال‌ها را برای تماس سیاسی با کره شمالی باز نگه داشته‌ایم هفت‌ کشور عضو اتحادیه اروپا در پیونگ‌یانگ سفارت دارند و کره شمالی نیز در برخی از کشورهای اتحادیه اروپا سفارت دارد.
موگرینی تاکید کرد: موضع ما روشن است ما در این فرایند به رهبری کره جنوبی اعتماد داریم و با تمام متحدان و دوستان بین‌المللی خود در تماس نزدیک هستیم تا پیام به کره شمالی را هماهنگ کنیم.
در پایان این نشست نیز وزرای امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند که اتحادیه اروپا نه به دنبال حمله به این کشور که آمریکا خواهان آن است بلکه به دنبال وضع تحریم‌های جدید علیه کره شمالی با هدف برچیده شدن تاسیسات هسته ای است.
اتحادیه اروپا در این بیانیه آزمایش موشکی اخیر کره شمالی را به شدت محکوم کرد و اینگونه اقدامات را نقض تعهدات بین‌المللی کره شمالی و تهدید علیه صلح و ثبات جهانی توصیف کرده است.
بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس نیز به کره شمالی هشدار داد که تحریم ها را علیه این کشور افزایش خواهد داد اما از حمله به این کشور سخنی به میان نیاورد و از در گفت و گو و مذاکره برای حل مشکل این کشور وارد شد.
او نیز پس از پایان جلسه شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، پیش شرط مذاکره اتحادیه اروپا با این کشور را برچیده شدن تأسیسات هسته‌ای پیونگ یانگ عنوان کرد.
جانسون به خبرنگاران گفت: برخی بر این باورند که باید با پیونگ‌یانگ وارد مذاکره شد اما ما کاملاً با این مساله مخالف هستیم کره شمالی باید اقدام جدی در راستای خلع هسته ای را شاهد باشد.
به هر حال به نظر می رسد اتحادیه اروپا و آمریکا در برابر تحرکات هسته ای کره شمالی مواضع یکسانی نداشته و اختلاف نظر دارند آمریکا جنگ را گزینه اصلی قرار داده است اما اتحادیه اروپا مذاکره را راه حل این مشکل می داند.
دیدگاه چین نیز در این مورد به اتحادیه اروپا نزدیکتر است اما کره جنوبی و ژاپن هم در موضوع اتمی کره شمالی، هم پیمان آمریکا محسوب می شوند.
کارشناسان نظامی معتقدند وقوع جنگ در شبه جزیره کره بین آمریکا و کره شمالی یا کره شمالی با یکی از همسایگانش می تواند یکی از مرگبارترین درگیری های تاریخ معاصر باشد، شاید اتخاذ تدابیر نرم توسط اروپا نیز در راستای همین نظریه تعریف شده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.