0 نظر
122 بازدید

آیت الله شاهرودی بر مسند ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام

double-quot

تهران – جارپرس – آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در حکمی، آیت الله هاشمی شاهرودی را به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزیدند. این انتصاب جدید آغازگر فصل نوینی از فعالیت های این نهاد محسوب می شود تا اینگونه در جهت اعتلای نظام اسلامی گام بردارد.

کد خبر : 22298
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 مرداد 1396 - 10:05
آیت الله شاهرودی بر مسند ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام

آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال های تصدی ریاست مجمع تشخیص مصلحت با مدیریت شایسته و کارآمد، توانست تا نقشی تاثیرگذار در برطرف ساختن مشکلات نظام ایفا کند؛ انتصاب آیت الله شاهرودی به عنوان رییس جدید این مجمع، آغاز دوره جدیدی از حیات این نهاد را نوید می دهد. امید است تا ایشان نیز با اتخاذ رویکردی منطقی به پیشبرد اهداف کشور یاری رساند.

**فعالیت های علمی و حوزوی آیت الله شاهرودی
سید محمود هاشمی‌ شاهرودی‌ در ۱۳۲۷ خورشیدی در کربلا و در خانواده‌ای‌ مذهبی‌ دیده به جهان گشود و تحصیلات‌ ابتدایی‌ را در مدرسه‌ علویه‌ نجف‌ به‌ پایان‌ رساند و سپس‌ به‌ تحصیلات‌ حوزوی‌ پرداخت و در مدتی‌ کوتاه، درس های‌ دوره‌ سطح‌ را به‌ پایان‌ رساند.

هاشمی‌شاهرودی اصول و فقه را از مکتب سید محمد باقر صدر آموخت و با پایان یافتن درس های مقدماتی به «مسجد شیخ‌طوسی» رفت و در حلقه شاگردان صدر قرار گرفت. او «معالم‌‌الاصول، مکاسب محرمه و بیع و کفایه» را از سیدکاظم حائری و «مختصرالمعانی» را از سیدنورالدین اشکوری فراگرفت و همچنین از محضر استادان بنامی همچون سید ابوالقاسم خویی و امام خمینی(ره) نیز کسب فیض کرد.

سید محمود هاشمی شاهرودی، حاصل سال ها تلاش و ممارست خود را در کسب علوم مختلف حوزوی و دینی در قالب آثاری چون «بحوث‌ فی‌ علم‌ الاصول، الخمس،‌ مقالات‌ فقهیه، قاعده‌ فراغ‌ و تجاوز، حکومت‌ اسلامی، جهان‌ بینی‌ اسلامی، تفسیر موضوعی‌ بخشی‌ از نهج‌البلاغه، تفسیر آیه‌ مودت‌ ذی‌ القربی، بحوث‌ فی‌ الفقه، محاضرات‌ فی‌ الثوره‌ الحسینیه، الصوم‌، تربیه‌ و هدایه، الاجاره‌، قرائات‌ فقهیه معاصره و بحوث فی الفقه الزراعی» به رشته تحریر درآورد.

**اقدامات و مناصب سیاسی آیت الله شاهرودی
رژیم بعث به دلیل فعالیت‌های سیاسی و ارتباط آیت الله شاهرودی با مجلس‌ اعلای‌ عراق‌ در ۱۹۷۴، او را بازداشت و ۴۰ روز در زندان شکنجه کرد و پس‌ از پیروزی‌ انقلاب اسلامی در اوایل فروردین ۱۳۵۸ خورشیدی وارد ایران ‌شد و به عنوان رابط‌ امام خمینی(ره) و سید محمد صادق صدر، پیام‌های‌ مراجع بزرگ تقلید ساکن‌ در نجف‌ را به‌ بنیانگذار انقلاب انتقال داد و همچنین با راه اندازی تشکیلات جامعه روحانیت مبارز و مجلس اعلای عراق به مدیریت و سازمان‌دهی آن پرداخت.

سید محمود شاهرودی همواره با دفاع از مقام ولایت، نسبت به آرمان های نظام اسلامی متعهد بود، چنانچه در ۲۸ آبان ۱۳۷۶ خورشیدی در ارتباط با جایگاه ولایت می گوید: «ولایت فقیه جزیی از ولایت ائمه(ع) و دنباله ولایت آنهاست. چون اصل ولایت و حاکمیت از آیات و روایات متعددی استفاده می‌شود که این مربوط به خداوند متعال و بعد پیامبر اکرم(ص) و بعد ائمه (ع) و بعد من ینصبه‌الائمه (ع) است.»

سید محمود هاشمی شاهرودی سال‌ها به عنوان عضو شورای‌ نگهبان در این نهاد خدمت کرد تا آن که از چهارم مرداد ۱۳۷۸ تا ۲۳ مرداد ۱۳۸۸ خورشیدی با حکم آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری به ریاست‌ قوه‌ قضاییه‌ جمهوری اسلامی منصوب‌ شد.

در بخشی از حکم رهبری در ۲۲ مرداد ۱۳۸۳ خورشیدی برای انتصاب آیت الله شاهرودی برای بار دوم به سمت ریاست قوه قضاییه آمده است: «با پایان گرفتن یک دوره پنجساله از مسوولیت جنابعالی در راس قوه قضاییه که در آن تلاش متراکم و خدمات ارزشمندی مشهود گردید، به موجب اصل یکصد و پنجاه و هفت قانون اساسی، این مسوولیت را برای یک دوره دیگر به جنابعالی محول می کنم. بی گمان برای رسیدن به دادگستری مطلوب نظام اسلامی که در آن عدل و انصاف، قاطعیت و قانون، دانش و هوشمندی، اصلاح و تهذیب، سنجیدگی و سرعت، درستکاری و امانت، همه در هم تنیده و به هم آمیخته است، هنوز مجاهدتی برنامه ریزی شده و فشرده لازم است و اینجانب امید و انتظار دارم که با پیوستن این دوره به مدت مسوولیت شما، راه بیشتری بدان سو طی شود.»

آیت الله شاهرودی در ۱۳۷۸ خورشیدی برای عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب و پس از پایان دوره ریاست‌ ایشان در قوه‌ قضاییه‌ با حکم رهبری به عضویت در شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد. همچنین سوم مرداد ۱۳۹۰ خورشیدی آیت الله خامنه ای در حکم دیگری او را به ریاست هیات عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه برگزیدند.

آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ خورشیدی در حکمی، آیت الله سیّدمحمود هاشمی شاهرودی را به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند.

 

ایرنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.