به گزارش جارپرس ، حمید ناردیان اظهار کرد: باغداران درصورت مشاهده کانونهای آلوده به آفات شامل سپردار قرمز، سپردار قهوه ای، کنه قرمز و کنه زنگ، ضمن مشاوره با کارشناسان ذیربط، در اسرع وقت نسبت به کانون کوبی درختان آلوده با حشرهکش و کنهکشهای مجاز اقدام کنند.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران زمان مناسب مبارزه شیمیایی نوبت دوم علیه آفت غالب باغات( بالشک مرکبات) را از تاریخ ۲۵ هریور ماه امسال به مدت سه هفته اعلام و تاکید کرد با توجه به وجود عوامل تاثیرگذار مختلف در وضعیت رشدی و بیولوژی آفت، باغداران قبل از اقدام به مبارزه شیمیایی، بهمنظور تعیین تاریخ مناسب و دقیق سمپاشی باغ خود، با ارائه نمونههای گیاهی حاوی آفت، پس از اخذ نسخه گیاهپزشکی توسط کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی، نسبت به تهیه سموم توصیه شده با اخذ فاکتور از فروشگاههای مجاز اقدام کنند.
وی روغنهای تابستانه(با درجه سولفوناسیون بالای ۹۵%)به میزان ده لیتر در هزار لیتر آب و یا روغن امولسیون شونده معمولی (ولک )با درجه سولفوناسیون۹۲% به میزان ۳ الی ۵ لیتر در هزار لیتر آب به همراه سموم مصرفی توصیه کرد و افزود: در صورت افزایش دمای هوا به بیش از ۳۳ درجه سانتیگراد از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری شود.
نادریان با اشاره به فعالیت دشمنان طبیعی آفات در این مقطع زمانی، تصریح کرد: مبارزه با آفات در صورت مدیریت وکنترل آفت مگس مدیترانه ای، ترجیحاً به صورت موضعی و لکه گیری توصیه شده و از سمپاشی درختان بدون آفت خودداری شود.
این مسوول با توجه به گرمای هوا و بهمنظور پیشگیری از تنشهای محیطی، آبیاری درختان حداقل ۴۸ ساعت قبل از مبارزه شیمیایی را توصیه کرد و گفت: درصورت درجه بالای املاح و سختی آب مورد استفاده در عملیات سمپاشی استفاده از ترکیبات کاهش دهنده و کنترل کننده مجاز پیشنهاد میشود.
سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران برای پیشگیری از اثرات سوء احتمالی تاکید کرد از مصرف سموم و روغن امولسیون شونده فاقد مشخصات، تاریخ انقضاء و توصیه نشده و از اختلاط حشرهکشها با کودهای شیمیایی همراه سمپاشی خودداری شود.
وی بیان کرد: حشرهکشهای توصیه شده شامل آدمیرال ۷/۰ – ۵/۰ در هزار، آپلاود ۰٫۷۵-۰٫۵ در هزار، اتیون ۲-۱٫۵ در هزار، استامی پراید ۰٫۵ در هزار و مالاتیون ۲ درهزار است و بهمنظور جلوگیری از مقاومت آفات به یک گروه از آفتکش ها نسبت به تغییر نوع سموم استفاده شده در هردوره مبارزه با مشاوره و نظرکارشناسان حفظ نباتات اقدام شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰